Löpbandsrekord!

Planen för dagen var att ta en lång och skön sovmorgon innan jag skulle köra igång med söndagens projekt. Vem vaknar då klockan 07.03 och känner sig pigg? Försökte med alla medel att somna om, men icke!! Det var bara att hoppa upp ur sängen.

Men det fina är att när jag har tagit mig ur sängen får jag dricka kaffe Finns det något godare än den första kaffekoppen för dagen? Ljuvligt gott!! Sedan blev det dunderfrulle och uppladdning för dagens träningspass.

Idag stod det bland annat löpning på schemat och jag var helt inställd på att springa utomhus i snön, slasket och på isen. Men under förmiddagen hörde min polare Jonas av sig ( som skulle hänga med på dagens pass ) och föreslog att vi skulle köra inomhus på löpband på hans jobb.

Aaaaaaaa……..jag är ju ingen större fantast av löpband och klarar max 10 minuter innan jag är less och uttråkad. Jag springer alltid ute. I alla väder. Men för att verkligen få till bra kvalitet på dagens pass fanns det inga alternativ! Så jag mötte upp Jonas för att spendera några minuter på löpbandet.

Dagens löppass bestod av 5 km lugn uppvärmning följt av 3×2 km @4.30 med 3 minuter joggvila och därefter 2 km lugn nedjogg. Nu var det bara att bita ihop. Plocka fram pannbenet och kötta.

Det kändes okej under uppvärmningen och vi sprang och snackade om lite ditt och datt. Sedan blev det dags att öka farten i 3 x 2 km @4.30 med 3 minuters joggvila.

2 km kan kännas jäkligt långt ibland, framförallt när man springer på ett löpband. Jag försökte att inte titta på kilometervisaren, vilket inte är det lättaste. Kom på mig själv med att kika på den ungefär var 100:ade meter ungefär. Blev tvungen att fråga Jonas vad han tänkte på och hur han gjorde för att bita ihop.

Well well. Cirka 75 minuter och dryga 14 km senare kunde jag konstatera att jag hade slagit löpbandsrekord. Hallelujah!!! Från 10 till 74 minuter. Inte illa. Och kroppen kändes riktigt lätt, pigg och stark idag. Och löpbandet? Jo men det var inte så farligt och tråkigt trots allt. Men det var tur att Jonas sprang på löpbandet bredvid. Jag kunde ju inte vika ner mig när han var med.

Jag tycker vi fick till ett riktigt bra kvalitetspass och jag höll mig till planen från start till mål. Bra Bea!! Och jag måste säga att jag och löpbandet kan nog bli riktigt bra kompisar i vinter! Det gäller bara att plocka fram det där pannbenet och bestämma sig….och för mig underlättar det verkligen om jag har träningssällskap på sådana här pass.

Har även fått in ett bra pass på trainern idag. Summa summarum kan jag konstatera att det har varit en riktigt bra träningsvecka på alla plan, Både simningen, löpningen och på cykeln. Har även fått in bra kvalitetspass på gymmet.

I övrigt så börjar jag undra om jag börja bli gammal. Jag och Jonas gick och käkade mat efter löppasset och började prata om gamla tider. Vi har väl känt varandra i över 20 år. Jag insåg att minnet börjar svika och jag kom på att jag inte ens visste hur gammal jag blir i år. Blev tvungen att räkna efter. Herregud! Sen blev jag nästan chockad över att jag ska fylla 33 i år. Jag var helt bombsäker på att jag skulle fylla 32.

Men 33 är inte dåligt!! En kvinna ( det låter så moget att säga så ) i sina bästa år. 🙂

Och hur går det med min vasaloppsträningen är det många som undrar?

Tackar som hjärtligast för att ni frågar. Det börjar nästan bli nedräkning på allvar nu! 36 dagar kvar till starten av Vasaloppet ÖS. Hur går det med skidträningen egentligen? Ja det undrar jag med? Jag känner mig nästan övertränad med mina 6 mil i benen på längdskidorna i år. Jag är lugn som en filbunke. Det är ingen idé att stressa upp sig i onödan. Frågan är ju om jag kommer stå något mer på skidorna innan det är dags för start?

Det kommer bli att jag får plocka fram pannbenet och det där jäklaranamma och kötta skidor i 90 km.  Det kommer blir jobbigt, jäkligt jobbigt och säkert överförjäkligt jobbigt. Men det ska väl inte vara så lätt att köra Vasaloppet på under 6 timmar heller 😉

Hepp Hepp

20140119-201321.jpg

20140119-201336.jpg

20140119-201342.jpg

20140119-201448.jpg

20140119-201503.jpg

20131231-125139.jpg 20131229-202114.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s