Lugnt är lugnt!!!

Igår hoppade jag in och vickade på Sats Stadshagen och körde en Runners Strength by Urban Tribes. Drog på mig inomhuslöparpjuckerna och kände mig jäkligt taggad. Gillar skarpt den löpklassen och igår var det fullt ös i salen med träningssugna människor. Från de som inte sprungit så mycket tidigare, till riktigt erfarna löpare. Härligt skön blandning av människor och det var otroligt bra energi i salen.

Man bli liksom hög på träning när man kör den här klassen. Och så är det alltid trevligt att köra klass på nya ställen och träffa nya människor. Lajk på den!!

Och i salen mittemot var det också en enorm kämpaglöd. Där höll nämligen Team Rynkeby Stockholm på att köra spinning. Dom laddar för fullt för att cykla ner till Paris i sommar. Jag har ju kört spinning med dom på torsdagarna på en annan anläggning i stan. Jag kunde inte låta bli att smita in i salen och heja på gänget när jag var klar med mitt pass. Riktigt kul att se er alla!!

På eftermiddagen väntade egen träning. Ett långt och LUGNT distanspass stod på agendan. Och med lugnt så ska det vara lugnt!!  Lugnt är lugnt!!! Hur svårt ska det vara? Jo det är uppenbarligen väldigt svårt. Det är inte det allra enklaste att springa lugnt. Har alltid en tendens att springa lite för fort på de lugnare passen, just bara för att jag känner mig så långsam. Intervallpass är intervallpass, tröskel är tröskel, och lugnt är lugnt!!

Dagen till ära skulle min polare Jonas hänga med. Han har också ett gäng tävlingar på agendan under året så vi passar på att träna ihop när vi kan. Termometern visade på runt -4 grader. Det gäller verkligen att klä sig rätt när man ska springa utomhus just nu. Det kanske inte låter så kallt, men tusan vad bitigt det var. Det är ganska svårt att undvika vatten i den här stan och nära vattnet var det jäkligt kallt.

Vi sprang från Kungsholmen bort mot Djurgården och runt där. På vissa ställen kändes det som att vi var hemma på kalfjället. Det kom vindbyar som var så kyliga och det kändes som att jag stod stilla på stället och sprang. Underlaget var snöigt, isigt och moddigt. Det gick tungt. Riktigt tungt på vissa partier. Underlaget är inte det roligaste att springa på tycker jag. Kylan bet sig hårt i kinderna och fingrarna blev som isbitar.

Men det är bara till att vända på det. Förstå vad det kommer kännas lätt sen när snön, isen och modden försvinner och man får springa på bar asfalt i linne och löparshorts i härligt värmande solsken! Längtar!!! Snart är det vår…..snart!!!

Det blev ialla fall ett riktigt bra pass igår. Långt och lugnt! Precis enligt planen! Bra jobbat av oss!! Och tack Jonas för trevligt träningssällskap!

Nu är det löpvila fram till på tisdag!! Nu väntar cykel och simning!!

20140126-092952.jpg

20140126-092959.jpg

20140126-093007.jpg

20140126-093013.jpg

20140126-093020.jpg

20140126-093027.jpg

20140126-093117.jpgEftersom jag inte hade med någon telefon på gårdagens pass så bjuder jag på en gammal bild på mig och Jonas. Den här bilden är tagen i början av januari 2014. Då var det gröna gräsmattor och plusgrader. Det växlade snabbt över och blev snö och minusgrader. Jag föredrar det förstnämnda.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s