Det blir inget slit!

Har känt de senaste veckorna att jag inte haft varken fokus eller motivation för att åka Vasaloppet Öppet Spår i år. Har känt mig otroligt omotiverad. Har haft fokus på annat. Så jag bestämde mig rätt tidigt för att det inte kommer bli något lopp i år.

Planen för året var att jag skulle hinna åka mycket skidor och sedan glida in på en ruskigt fin tid. Men i  avsaknad av skidåkning och noll fokus så blir det inget race på måndag. Det känns som ett bra val. Har kört Vasan några gånger nu och jag tänker inte slita mig igenom 90 km bara för att i år. Den tiden är förbi. Så för tre veckor sedan sålde jag min startplats.

Så min satsning mot ett PB och en tid ner mot 5:15 får vänta tills nästa år. Ibland känner jag mig så gammal och klok som fattar sådana här bra beslut. Man lär sig med åren! 🙂 Plus ialla fall att jag har fått in 60km skate detta året! Inte illa.

Istället har det blivit fullt ös med träningen här hemma. Igår blev det löpstyrka och löpning….och en spinningklass på lunchen. Körde intervaller på löpbandet igår. Benen kändes blytunga, men det var bara att gilla läget och slita sig igenom passet. Men det var fan blodsmak i munnen under de sista intervallerna. Urk!!

Imorse var planen simning men istället blev det alternativ träning. Tog och smet iväg på en bodypump. Evigheter sedan jag var på en sådan klass och skönt att träna något helt annat än det man är van vid. Har inte kört en bodypump sen jag var på kvartalsutbildning för si så där tre månader sen. Brukar själv hålla i såna klasser, men just nu har jag ingen fast bodypumpklass.

Det är alltid lika kul att vara på ”den andra sidan”. Står ju allt som oftast längst fram och leder klasser. Men ibland är det skönt att bara vara deltagare. Det är rätt intressant att se alla runt omkring som är med på klasserna, framförallt på en bodypumpklass. Det finns alltid olika kategorier.

De som snackar mer än de tränar, de som lassar på alldeles för mycket vikter och knappt orkar 10 reps, de som slänger med vikterna hit och dit och har noll koll på tekniken, de som inte kan hålla takten, de som börjar plocka undan vikterna och brädor under klassen, de som aldrig är med på stretchen utan smiter iväg innan. Rätt intressant att observera från deltagarsidan. Härligt energi hade ialla fall Emilia som höll i klassen imorse. Vi gick bodypumputbildningen ihop för en herrans massa år sedan.

Jag har kört med de produkter som jag fick från Milebreaker nu den senaste tiden. Har kört med både bars och dryckerna. Gillar att testa lite olika produkter för att se vad som funkar och inte funkar. Magen kan ju vara rätt så känslig mot vissa grejer. Gillar Bonk Breaker riktigt bra.

Dags att dra på sig mössan, vantar och varma jackan. Snöar ute och det känns ju så där! Skönt att jag har trainerpass på schemat ikväll. Så man kan hålla sig inomhus.

Hepp hepp!!

PS: Längtar redan tillbaka till USA! Där bjöds det ju härlig utomhuslöpning, sol och varmare grader. Men idag är den den 20 februari….vilket innebär att det är precis en månad kvar tills jag pyser iväg på träningsläger på varmare breddgrader och destinationen Playitas!!! Bästa träningsmeckat!!!

20140220-094825.jpg

 

20140220-095005.jpg

20140220-095020.jpg

20140220-095026.jpg

20140220-095119.jpg

1 tanke på “Det blir inget slit!

  1. En liten del av mig är nästan avundsjuk på att du ”slipper” slita i år. Men jag försöker se det som att även om det inte blir något rekordår för mig i år så är det ju iaf ett bra träningspass! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s