På utbildning med Urban Tribes – Outdoor Running

Vad gjorde du klockan 20.00 igårkväll ner regnet öste ner som värst? Körde du soffhäng eller var du ute och tränade?

Fredag eftermiddag! Kolsvart ute, regnet öste ner och slasket efter nattens och morgonens snöande täckte gatorna. I hopp om att regnet skulle avta kändes det skönt att eftermiddagens aktivitet bestod av sitta inne på utbildning.

Igår eftermiddag och under kvällen var jag på utbildning med Urban Tribes, inför de kommande Outdoor Runningklasserna som UrbanTribes kommer hålla tillsammans med SATS.

Mötte upp ett gäng välbekanta löparansikten men även en del nya ansikten på PT-Skolan. Där skulle vi starta upp eftermiddagen med en föreläsning om träningslära tillsammans med Pernilla och Sirpa. Därefter skulle vi gå igenom de tre olika klasserna som kommer erbjudas från slutet av mars på ett gäng SATS-anläggningar här i Stockholm:

* Run Tough – Ett intervallbetonat utomhuslöppass

* Run Speedplay – Fartlekspass där man leker med farter och distanser

* Run Pace – Ett fartkontrollerat pass

Efter några timmar stillasittande blev det dags att ta sig upp till SATS Stadion. Där väntade Rubin, Deri, Catti och Ulrika på oss. Nu var det alltså dags att ta sig ut i det kolsvarta mörkret och det underbart härliga spöregnet ( som inte hade avtagit utan snarare blivit värre ) för ett Run Speedplaypass i Liljansskogen.

Så vid 19.30 sprang vi iväg. Värmde upp några kilometer och körde några löpskolningsövningar innan det blev dags att starta upp fartlekspasset. In i den mörka skogen och underlaget var väl kanske inte det bästa en kväll som denna. Is, snö, slask och med regnet piskandes mot ansiktet var det ruskigt svårt att se något och våga gå på med ordentlig fart. Men det var bara att gilla läget.

Det blandades vilt med fartökningar på bland annat 3 minuter, 50 sekunder, 4 minuter, 40 sekunder, 2 minuter 30 sekunder och med varierad längd på joggvilan mellan fartökningarna.

Ett riktigt skönt pass och man glömde helt bort för en stund att regnet öste ner och att det var fredagskväll.

Väl tillbaka på SATS Stadion tackade vi för första utbildningsdagen och det är ju alltid lika härligt att få hänga med dom grymma löpcoacherna från Urban Tribes.

Nu laddar jag om för dag två på utbildningen. En heldag från 8.30-17 väntar där det kommer bli en hel del löpning på agendan. Hoppas solen behagar dyka fram idag!! 🙂

20140222-062939.jpg

20140222-062946.jpg

20140222-062952.jpg

20140222-062958.jpg

Tuffa killar laddar med pizza, kebabrulle och cola inför kvällens löppass. Putte from Hell var hungrig, likaså Gylle och Kenth! 20140222-063005.jpg

20140222-063013.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s