1000-ingar i motvind och medvind + nytt nummer!

Ikväll var det dags för intervaller. 1000m intervaller stod på schemat och närmare bestämt 6 stycken sådana. 1000-ingar är ju alltid 1000-ingar och det är jobbigt som attans.

Hade bestämt mig för att springa med gänget på söder idag. Utomhusintervaller utan regn, snö och slask.  Efter dryga 3 km uppvärmning var det dags att tagga till. Vi skulle springa över årstabron som är precis 1 km lång. Vilan mellan varje intervall var ståvila i 60 sekunder. Hade fått restriktioner från coachen om vilka tider jag skulle hålla mig inom idag. Min löparform har lyst med sin frånvaro en längre tid nu. Jäklar vad jag sliter med löpningen. Jag behöver få tillbaka mitt löparsjälvförtroende! PRONTO!!!

Första intervallen över bron skedde från södersidan över mot årstasidan. Men dra mig baklänges vilken motvind som mötte oss över bron. Herregud! Det kändes som att det knappt gick framåt. Fick kämpa rejält för att ta mig över. Klockade av efter 1 km och klockan visade på 4:04. Jag var helt bombsäker på att det hade gått betydligt långsammare och blev glatt överraskad.

Sedan vände vinden på vägen tillbaka och en med en skön medvind i ryggen kändes det betydligt lättare. Klockan stannade på 3:50 på den kilometern. Gissa om man får en skön känsla när klockan visar på det. Med fyra 1000-ingar kvar var det bara att bita ihop.

På motvindsintervallerna stannade klockan på mellan 4:04-4:06 och på medvindsintervallerna blev tiderna 3:50-3:52. Får ses som helt okej idag. Börjar löpningen gå åt rätt håll? Är det sant? Men det är fortfarande en bra bit kvar innan jag är där jag vill vara. Så det är bara till att bita ihop och träna, träna och träna!!!!!! Det är ju ingen annan än jag själv som kan göra jobbet……så det är väl game on för mer löpning! Och redan imorgon stod det visst löpning på träningsschemat. Hepp hepp!

Efter 6 tuffa 1000m intervaller väntade en kall och blåsig cykeltur över Västerbron innan jag var hemma. Kan det inte bli sommar och varmt nu? Jag längtar efter värmen och solljuset.

Idag kom ett nytt nummer av PT Kvinna ut! Nummer 2 i ordningen. Härligt!! Spring och köp! Jag skriver bland annat om konditionsträning och så får man följa med mig och en av mina PT-klienter.

Nu vill kroppen vila så det är väl dags att hoppa i säng snart. Imorgon kl 6.45 är det dags att börja jobba! Utomhusträning står på schemat.

//LöparBea

20140225-212331.jpg

20140225-212343.jpg

20140225-212350.jpg

20140225-212358.jpg

20140225-212404.jpg

1 tanke på “1000-ingar i motvind och medvind + nytt nummer!

  1. Grymt sprunget!!!

    Jag drar mig för tusingar, men efter att ha läst ditt inlägg blev jag taggad och köra 🙂 får nog bli nästa vecka! Tack för inspiration! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s