När hjärtat spelar ett spratt!

Hjärtat är vår viktigaste muskel. Ibland kan hjärtat spela oss ett spratt och hitta sin egna rytm.

Bradykardi är den medicinska benämningen när hjärtat slår en långsam hjärtrytm. Det hände min pappa nyligen då läkaren såg att hjärtat slog på tok för långsamt på honom. Han skickades direkt med ambulansen till Östersunds sjukhus där dom gjorde en större undersökning.

Där konstaterades att dom blev tvungen att göra en elkonvertering. Vad är då det? Jo elkonvertering innebär att man får behandling för att ändra hjärtats rytm. Då stannar dom först hjärtat för sedan ”trycka” igång det och det ska då hitta tillbaka till sin ”normala” rytm.

Så imorse var det dags för lille pappsen att göra sin elkonvertering. Efter några timmar på sjukhuset var han klar och kunde gå därifrån med en ny  ( eller sin gamla ) hjärtrytm. Underbart!! Nu ska det gå någon vecka innan dom ska kolla hjärtat igen och se att det håller sig stabilt. Läkarna är ju så oerhört professionella. Men det är ju inte kul när det gäller hjärtat.

Själv har jag tagit hand om mitt hjärta på ett annat sätt. Jag har kört hjärteträning för fullt de senaste dagarna. 80 min på trainern igår. Kände mig ”jätte sugen” att trampa loss innan jag skulle köra igång. Men väl uppe på cykeln så gick det av bara farten. Skön uppvärmning följt av 7*6 min intervaller. Fick på något sätt en känsla av att grannarna skulle komma och knacka på igår. Men det gick bra den här gången också 🙂

Sen har det blivit både spinningklasser och simpass. På jobbfronten kör jag mycket utomhusträning nu, men även några pass inomhus. Men det är riktigt gött att vara ute i friska luften. Dock saknar jag solen. Det känns som att vi lever i en enda grå dimma just nu.

Körde ett riktigt roligt träningspass med min polare Jonas idag när jag var på Skanska. Vi fick in 20 minuter tuff träning. Det brände så jäkla mycket i magen och axlarna på slutet. Jag kunde knappt skratta för att magmusklerna brände så ordentligt och Jonas kunde nästan inte ens lyfta vattenflaskan 🙂

10 minuter rullande med:

15 st Tvåhandsryck med kettlebell

20 Plankaläge på underarmarna upp till planka på händer och ner igen.

10/ben Plankan på händerna ner i armhävning och knädrag

15 Rodd med hantlar

10 minuter rullande

10/sida Vändningar med kettlebell

10/sida Stöt och press med kettlebell

10/ben Planka med ett ben i taget ut i sidan

10st Situps med kettlebell

20 minuter effektiv träning och det känns fortfarande i axlarna och magen så här en stund efteråt. Jonas fick även göra några ”bonushopp” på lådan! Det firades med hemmagjorda pannkakor och hallonsylt till lunch. Pannkakssuget kan vara enormt stort ibland. Det är sååååå gott!

Nej hörrni!!! Dags att hoppa i plurret för min del innan det blir soffhängsfredag! Har en helt ledig helg framför mig utan något inplanerat ( förutom träning då ). Det ska bli underbart! Ser fram mot en skön sovmorgon imorgon……kanske ända till klockan 07….brukar inte kunna bli längre. Men allt längre än kl 5.15 är bra!

20140228-163350.jpg

20140228-163403.jpg

20140228-163422.jpg

20140228-163432.jpg

20140228-163439.jpg

20140228-163459.jpg

20140228-163544.jpg

20140228-164504.jpg

20140228-164514.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s