5×2 och Avicii på det

Idag börjar vi med att skruva upp volymen!!!

Det kändes lite som en ”lyxlördag” igår. Jag hade ”bara” ett träningspass inlagt på schemat. Gårdagens pass var att jag skulle springa ett tröskelpass. På agendan stod 5×2 km med 2 minuters joggvila mellan.

2000m – 2 km! Ingen favoritdistans att springa. Mentalt är det bara att koppla på pannbenet.

Drog med mig min polare Jonas på passet. Jag har alltid lite lättare att köra såna här pass när jag har sällskap. Det blev en uppvärmningsjogg på dryga 4,5 km bort till Stora skuggan där jag hade tänkt springa mitt pass. Väl där ute var det bara att ta tjuren vid hornen och göra sig startklar för att dra på med lite högre fart.

Kände direkt på första 2km att vi sprang alldeles för fort och snabbare än den tilltänkta farten. Det är alltid svårare att hålla koll på farten utomhus till skillnad när man springer på löpbandet, där man enkelt kan få ”exakta” farten.

Jonas utsågs därför till farthållare och jag höll koll på distansen. De följande 2km intervallerna gick okej…..tills vi skulle starta igång den 4:e. Då tog min energi slut i kroppen. Som tur var hade jag tagit med mig en gel igår. Håller på och experimenterar lite med olika produkter för att se vad min känsliga mage tål. Igår hade jag med mig High5 som jag fått ifrån Milebreaker.  Fick snabbt tillbaka energin och magen mådde prima. Hurraaaa!! Det har aldrig hänt att jag har kunnat springa ordentligt efter att jag har tagit en gel. Jag brukar få springa raka vägen till toaletten. Men igår gick det fantastiskt bra.

Men när det var dags för att springa den femte och sista intervallen vet jag inte vad som hände. Benen ville liksom inte vara med i matchen längre. Jäklar! Det var som att springa omkring med två stockar. Det är då man knappt kan hålla sig för skratt och undrar hur det ska gå att springa 2 km på dessa ben. Meeeeen…….. men med pannbenet och viljan var det bara att kötta på i den tilltänkta farten i 2 km. Sen mår man rätt illa. Usch och fy! Men på något sätt har man ju någon form av hatkärlek till den där känslan.  Sen väntade en lugn och fin nerjogg på 4,5 km hem igen. Det blev ett riktigt bra pass igår ändå.

Och igårkväll drog jag på mig ”vanliga” kläder, partytoppen och högklackat, Det var dags att bege sig till Tele2 Arena för att kika på Avicii. Det var en otroligt bra show och vilket drag det var nere på golvet.

Och vad säger man om Vasaloppet!! Vilka hjältar som har tagit sig i mål idag, i ett skidföre som verkar ha varit allt annat än roligt. Men för att nämna några starka namn av de bekanta jag känner som körde idag: Fredrik dundrade in på tiden 5:05:21! STARKT!!!  Starke Gylle som körde in på 6:04 och debutanten i Vasaloppsspåret Jonas Nordin som fick en riktigt bra tid på 6:15.

20140302-191145.jpg

20140302-191151.jpg

20140302-191203.jpg

20140302-191208.jpg

20140302-191224.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s