”Fuskare” och OS-regn

Satt och kikade på gamla resultat på nätet igår. Hittade en rätt rolig underrubrik i resultatlistan på Stockholm halvmarathon – Fuskare.

Fuskare alltså. Har aldrig sett den kategorin tidigare. Där vill man ju inte hamna. #skämmeslistan.

Igår tror jag hela Stockholm var ute i det soliga vädret. Det känns som att det var längesedan man fick lapa sol. LAJK på den. Var ute en sväng och körde ett tröskelpass. På Kungsholmen blev det rena rama slalomlöpningen. Jag vek därför av mot Solnahållet. Där var det betydligt friare löparvägar. Körde med min gel High5 igår igen för att få upp energin under passet. Funkade lika bra igår. Skönt att det äntligen är något som magen kan hantera. Tack Milebreaker för leveransen!

Annars satt jag inomhus  i stort sett hela dagen och jobbade framför datorn…..tur för mig att jag hade bästa sällskapet igår – alla sportevenemang som gick på tv:n. Klassiska femmilen från Holmenkollen som vanns av starke Daniel Richardsson. Så värd att vinna!! Och inte att glömma Lars Nelson som kom femma. Vilka grabbar.

Visste du att…….

Jag kommer ju ifrån Härjedalen. Ett litet, litet landskap i Norrland. Härjedalen är Sveriges minst befolkade landskap. Invånarantalet uppgår till ca 10 000 människor. TIO TUSEN!!! Det är ungefär en promille av Sveriges totala befolkning. Det är inte många kottar. Men så blir det nästan att alla känner alla. Vi är lite av en björnstam.

Under OS i Sotji bestod den svenska truppen av 106 aktiva deltagare. Av dessa så var 5 % av deltagarna från Härjedalen. Och hur många OS-medaljer fick vi med oss hem till Härjedalen?

Jo vi fick med oss starka 6 OS-medaljer! Inte illa!!!!

Lars Nelson – Guld i längdstafetten

Ida Ingemarsdotter – Guld i längdstafetten + brons i sprintstafetten

Margaretha Sigfridsson – Silver i curling

Maria Prytz – Silver i curling

Fredrik Lindberg – Brons i curling. 

Summa summarum: Två guld, Två silver och Två brons!!! Heja heja!!

Nu är det dags att ta tag i söndagsbestyren. Jobb, träning, jobb, träning och därmellan skidåkning på tv:n och fika med polare. Vilken söndag.

Bjuder idag på några bilder jag hittade från Halmstad triathlon i somras. Alltid kul att kika på gamla bilder. Halmstad var en rolig tävling. Snabb simbana, lite lätt blåsig cykling och en rundbana på löpningen inne i stan. Efter cyklingen låg jag i ledningen när ja kom in för växling. Där tror jag bestämt att jag var lite förvirrad innan jag sprang iväg: Visste varken ut eller in. Man blir ju som sagt lite ”knäpp i huvudet” när man tävlar. Det fanns en väg ut …..vilket jag uppenbarligen hade svårt att hitta till 🙂

Sen blev det ju en katastrofal löpning då magen kraschade. Jag sprang mer ute i  skogen än på löparbanan ett tag. Jäkligt irriterande. Det fanns ju inga toaletter efter löparbanan och eftersom nöden inte har någon lag fick jag använda naturen. Så är det bara! Man får ju inte vara finkänslig. Men aj aj aj vad magen krånglade och jag såg min ledning försvinna ifrån mig. Det kändes som att jag hade ätit en hel gris. Gissa om jag var surtant då?! Skulle inte vilja möta mig just i den situationen.  Men från och med nu är det slut med magproblem på det på tävling!!!

2014- nu är det nya tider!!! Yiiiihaaaaa!!!

Tjing!

20140309-075001.jpg

20140309-075143.jpg

20140309-075204.jpg

20140309-075210.jpg

Svoooosch iväg på Cervélon!

Svoooosch iväg på Cervélon!

Men hallå!!! Vart ska jag? Fint att jag vinklar knäna in mot varandra också.

Men hallå!!! Vart ska jag? Fint att jag vinklar knäna in mot varandra också.

Aj aj aj!!! Här börjar jag bli en riktig surgumma!

Aj aj aj!!! Här börjar jag bli en riktig surgumma!

TYST!!! Säg inget!

TYST!!! Säg inget!

IMG_2395

Mot mååål! Efter en överförjävlig löpning! Ett under att jag tog mig i mål med den där magen.

Mot mååål! Efter en överförjävlig löpning! Ett under att jag tog mig i mål med den där magen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s