5km test på Bosön – 25 varv smärta

Nyss hemkommen efter ett riktigt jäkla spypass på Bosön. Idag stod det 5km test på agendan. Sist vi körde det var i januari. Då gick löpning tungt och segt……det gör den i och för sig nu också…….men det har ju ändå börjat att lätta upp litegrann. I januari sprang jag på 21.29. Så dagens mål var ju så klart att springa snabbare än det.

Som alltid är jag nervös hela eftermiddagen innan jag ska åka till Bosön. Det är något med där stället som gör att magen gärna vänder sig upp och ner. Idag var inget undantag. Och ett test är ju alltid ett test. Då vill man ju prestera! Prestera och göra ett bättre resultat än senast.

Idag blev uppladdningen dock inte den bästa. Extremt tålig planering från min sida. Jobbade i gymmet hela eftermiddagen, utan ett endaste brejk fram till kl 19. Hann inte få i mig något i magen. Direkt efter jobbet skulle jag bege mig mot Östermalm för att möta upp Nelker för att åka ut till Bosön. Lagomt taggad för att springa – NOT! Hade noll energi i kroppen. Löste det enkelt med att köpa en påse smågodis för att få en sockerkick 🙂 Perfekt! Vips så fick jag energin tillbaka.

Väl ute på Bosön var det ett taggat gäng som var redo för att springa fort. Gasellerna skulle starta först. PANG! Och där gick starten. Jäklar vilken fart det var på grabbarna. Eftersom dom sprang så fort så innebar det att det snart var dags för heat 2 – det vill säga mitt heat. Jag var så sjukt nervös. Hann springa på toa innan det var dags att starta.

Och vips så var jag igång. Jahapp. Då väntade 25 varv runt 200m banan. TJUGOFEM VARV!!!! Det är så jäkla många varv så man får ont i magen bara av att tänka på det. Första kilometern gick hyffsat okej, även den andra. Vid tredje kilometern började kampen. Då ville jag lägga ner. Började fundera på alla möjliga orsaker till att bryta…….sendrag, vricka foten, håll, kramp……men fortsatte att springa.

När jag trodde jag hade ett varv kvar ropade Erik att jag hade två varv kvar Vaaaaaaa? Min glädjekalkyl försvann. Jag var helt säker på att jag hade ett varv kvar. Men okej….det var två. Mentalt var det ett som ett slag i ansiktet. Två jävla varv till runt den där banan.

Efter 25 varv stannade klockan på 20:41. Kroppen och knoppen mådde skit!!! Att springa 5 km är så fruktansvärt jobbigt. Idag var det mentalt och olidligt tungt. Men det gick 48 sekunder snabbare än senast jag sprang. Så jag få vara nöjd att det går åt rätt håll med löpningen. Men jag känner att det går att springa snabbare. Det finns mer fart i den här kroppen. Här ska kapas tider framöver. Det är ju nu vi börjar närma oss perioden då jag brukar börja hitta löparformen på riktigt.

Det var många som sprang på riktigt bra tider ikväll. PB-tider och många som sprang snabbare än sist vi gjorde testet!!! Härligt!

Och imorse tyckte Tobbe att vi skulle simma riktigt snabbt i bassängen. Kan säga att när klockan var 7.30 var jag lagomt mör i kroppen. Ett tufft simpass krävde ett kafferep och skönt häng för att komma på banan igen. Nu får grabbarna klara sig utan mig på morgonsimningen.

Imorgon onsdag är det sista jobbardagen för den här veckan. Och det kanske är dags att ta tag i packningen inför resan också. Gissa om det ska bli gött att lämna snön, isen och kylan!!!

Dags att hoppa i säng! Nu behöver kroppen vila!!!

20140318-230650.jpg

 

20140318-230657.jpg

20140318-230704.jpg

 

20140318-230713.jpg

20140318-230727.jpg

20140318-230748.jpg

20140318-230804.jpg

20140318-230815.jpg

20140318-230833.jpg

20140318-230921.jpg

3 tankar på “5km test på Bosön – 25 varv smärta

  1. Vilken insats på en kassa uppladdningen! Klart du har mer fart i kroppen, ge dig själv rätt förutsättningar och du är under 20! Ha en gössig resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s