Löpfokus i veckan

SF 13Feb14-62-EditDen här veckan är det mycket löpning på träningsschemat. Bra! I need it! Och jag måste våga utmana mig mer på löpningen på de pass som kräver lite mer. Rivstartade, eller snarare mjukstartade igår på morgonkvisten med ett kortare lugnt morgonpass – i spöregn! Härligt. Det som var ännu bättre var att magen inte krånglade.

Igår var det även dags att köra ett PT-pass med min kollega Helena. Som vanligt var jobbigt, jobbigt och jobbigt. Men riktigt sköj. Den här kroppen behöver få in lite styrka på schemat också. Har två kortare styrkepass inlagda  på schemat under veckorna, där jag brukar fokusera på att köra core, rörlighet, ”rulle” rygg och axlar. Men så klart så får andra muskler också vara med. Helkroppsövningar funkar precis lika bra.

Igår blev det träning med TRX-band och egna kroppen. Roliga övningar som chins, dips, armhävningar, roddövningar och magen fick jobba hårt. Det märks dock tydligt att jag inte kör så mycket styrketräning för tillfället. Kände mig otroligt svag mot vad jag har varit. Det var inte mycket tryck i dom här musklerna. Men man blir ju som sagt bra på det man tränar – och just nu tränar jag inte så mycket styrketräning. Istället blir det betydligt fler timmar träning av simning, cykel och löpning 🙂

Efter PT-passet var jag lite skakis i kroppen. Men då var det dags för payback-time. Helena och jag brukar ju träna varandra. Ett bra sätt att få lite ny inspiration och samtidigt få in ett bra kvalitetspass. Hon fick en riktigt smaskigt ben-och magpass kombinerat med balansträning. Utfallsgång med rotation, utfallshopp, jägarställning, enbensövningar, vaderna fick jobba, sidoplanka, med rotation, plankan och plankan med diagonallyft bland annat. Bra jobbat ”Bryggan”!! Och bra jobbat jag också på mitt PT-pass!! 😉 ”klapp på axeln”

Och igårkväll var det dags för ännu ett löppass. Nu med ett tuffare fokus. 45 min löpning med 8 stycken fartökningar. Det kändes faktiskt riktigt bra och låg på 3:30 min/km under fartökningarna. Skönt att få trycka på lite under löpningen. Och tänk!! Inga krångel. Nu har det kanske äntligen blivit ordning på magproblemen…….. hoppas jag.

Och för att krydda till den här dagen lite extra så ska jag…..SPRINGA!!! Ett ruskigt monsterpass står på schemat ikväll. Hoppas på en kanonpigg kropp och en pannbensknopp!! Med tanke på hur katastrofdålig simningen kändes imorse så hoppas jag att kroppen vill samarbeta bättre ikväll.

Det är bara att bita ihop!! 

Träningsvärken från gårdagens pass börjar smyga sig på och jag börjar få problem att kunna räta ut armarna. Gud så härligt! Alltid skönt med träningsvärk i kröööööppen!

Nej nu är det bara att tagga till!!

Let´s run!!

20140408-090032.jpg

20140408-090041.jpg

20140408-090103.jpg

20140408-090643.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s