Grispass!

Morgonsim har guld i mun och man ångrar aldrig ett simpass ( som min polare KingArne alltid säger). Vissa dagar är det lite tuffare att ta sig ur sängen. Igår var en sån dag. Trött som en gnu, efter en lååååång men riktigt bra måndag. Det hade varit så jäkla gött att ligga kvar i sängen en stund till. Men strax efter klockan 06.00 mötte jag upp Pär Kristoffersson för en cykeltur över till söder och Eriksdalsbadet. Under cykelturen hinner man vakna till ordentligt i friska luften.

Och simpasset blev ju riktigt bra det också. Kroppen kändes stark och det var tur att jag inte stannade kvar i sängen istället. Vi körde ett bra gäng med 50:ior och 100:ingar. Som vanligt avslutades simpasset med ett kafferep med simpolarna Tobbe och Johan. Igår hade vi även gästspel av klubbkompisen Marcus. Gårdagens samtalsämne var Ironman Nice som jag, Tobbe och Marcus körde förra året och som Johan skall köra i sommar. Första gången jag träffade på Marcus var i uppförsbackarna i Nice. Man hann ju snacka med en hel del människor i backarna på banan. Vilket race det var i där nere i Frankrike. Det är alltid kul att höra andras historier från tävlingsdagen. Min slutade ju i mitt livs första kollaps, tre timmar i sjukvårdstältet och två påsar dropp efter 10 km på löpningen. Blev en erfarenhet rikare helt enkelt.

Igårkväll var det dags för ett grispass på löpningen. Som alltid smög sig den där tisdagsångesten sig på under eftermiddagen. Det hinner bli några toabesök innan det är dags att träna. Jag vet  ju precis hur jäkla jobbigt det kommer bli på dom där löpträningarna och då reagerar kroppen med att bli ”pirrig i magen”.

Gårdagens pass var följande: Uppvärmning + 2x6km i HMF ( halvmarathonfart ) + 2 km joggvila + 1 km i 1 minut långsammare än HMF + 2 km, 5-10s snabbare än HMF + nedjogg. Totalt var passet dryga 21 km i sin helhet.

Det var ett starkt gäng som möttes upp ute på Djurgården. Vi värmde upp en runda innan det var dags att starta klockorna och dra iväg. Första 6 km kändes riktigt bra. Hade bra en bra fart som jag verkligen kunde hålla hela vägen. 2 km joggvila var efterlängtad när den kom. Sedan var det bara att tagga till och springa iväg på nästa 6km. Det kändes också bra…..eller bra och bra. Jobbigt så klart men bra känsla i kroppen. Sen började den där dumma magen att  krångla lite smått under sista km. Men det var bara att försöka koppla bort.  En efterlängtad 1 km var välkommen efter den andra 6km intervallen. Sista 2km som skulle gå lite snabbare var ren och skär smärta. Pannbenet fick jobba hårt och under sista km kraschade magen helt. Jäkla mage! Men jag fortsatte springa och försökte koppla bort magproblemen,

Jag fick grispasset och mina km ( ca 20km ) gjorda och efter passet var jag trött, trött, trött. Möra ben och det kändes att kroppen hade fått jobba hårt. Som alltid efter såna här pass är kroppen så uppe i varv när man kommer hem. Det tar ett tag att komma ner på jorden igen. Tog täcket och somnade i soffan….där jag vaknade någon gång inatt och fick flytta över till sängen.

Det blev en bra träningstisdag ialla fall!

20140416-061128.jpg

20140416-061139.jpg

20140416-061148.jpg

20140416-061154.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s