Cykelvård, lokalsinne och 4000 ton smågodis

IMG_6887Exakt hur mycket påskgodis har du ätit senaste dagarna? Godisskålarna står framme precis överallt på arbetsplatserna och mataffärerna sänker priset till 3:90/hg på smågodiset. Godispåsarna blir större och större. Bara Candyking säljer lösgodis för 4000 ton under påskhelgen……och det är siffror som gäller för Sverige. ( Läs här ) . Det är galet mycket socker vi stoppar i oss under den här helgen. Stackars kroppen och stackars tänderna som får bada i socker och färgämnen och annat skit. Ät med måtta!!! Förra året gav jag mig polare Orren Jöback ett stort påskägg. Han var helt förtvivlad och sa att han inte ville ha godis. Snäll som jag är hade jag fyllt påskägget med 16 kokta ägg, nötter, torkad frukt och några papperskycklingar istället 🙂 Betydligt snällare för kroppen med kokta ägg än socker och färgämnen!

IMG_6888

I veckan har jag jobba en hel del uppe på Stockholms stadion. Jag tycker det är rena lyxen att man kan få vara där och jobba hela dagarna. Och det har inte direkt varit någon trängsel. Det har mest varit jag och mina klienter som har varit där och använt området.

Jag jobbar mest utomhus den här tiden på året. Stockholm är fantastiskt och erbjuder otroligt många bra träningsställen inne i stan. Jag har bland annat använt mig av Rålis, Stadion, Obsevatorielunden, Kungsholms strand och Haga parken den här veckan. Ombyte förnöjer som det så fint heter. Har allt som oftast med mig TRX-band och gummiband. Sen får man använda sig av bänkar, stenar, träd och allt vad naturen erbjuder.

Inte direkt någon trängsel på stadion.

Inte direkt någon trängsel på stadion.

bild 2

Fantastisk miljö att jobba i.

Fantastisk miljö att jobba i.

bild 1 20140404-221955.jpg

Vad gäller min egna träning så harvar jag mest omkring mellan Eriksdalsbadet, Ekerö och diverse löparspår/löparbanor just nu. Okej det har blivit en och annan tur till gymmet för att låna deras cykel och deras löpband också. Rätt skönt att sitta där och trampa eller springa ibland. Under den här vintern har jag lärt mig att verkligen gilla löpbandet. Vi har blivit kompisar på riktigt. Och det är riktigt najs att sätta sig på cykeln i gymmet några timmar. Tiden går så mycket fortare än när man sitter hemma på trainern och trampar. Men nu är det cykel utomhus som gäller för hela slanten.

Mitt extremt dåliga lokalsinne sätter dock stop för mina cykelrundor. Det är ju ett under att jag ens hittar ut till Ekerö. Ska jag vidga vyerna sker det endast när jag har med mig sällskap som kan guida mig 😉 Har gjort många försök och det har ju slutat i en misär…..främst ute i Täby. Oj oj oj  vad jag har irrat omkring där ute. Men det här kanske är året då jag ska lära mig cykla efter kartan?!

bild 2

bild 2 kopia 20140401-085738.jpg 20140401-085743.jpg 20140401-085726.jpg 20140307-133456.jpg 20140309-183900.jpg 20140309-183851.jpg 20140315-080915.jpg

Trampa, trampa, trampa

Trampa, trampa, trampa

Igår tog jag tag i min sämsta gren ever! Nämligen cykelvård. Jag vill ju helst bara cykla. Punkt slut! Men igår fanns det ingen återvändo. Cervélon behövde en rejäl putsning och rengöring. Och jag tror aldrig den har blänkt så mycket som den gör nu. Det är knappt så att man vågar cykla på den idag. Fick till och med frågan på instagram ( beamundsson –  om ni vill följa mig där ) om jag hade köpt en ny P3:a. Ja det är nästan så man skulle kunna tro det.

bild 4

Igår var det även dags att avsluta arbetsveckan med att köra en Run Tough. Intervallträning med Sats/Urban tribes där jag utgår från Sats Fridhemsplan med mitt gäng. Igår hade jag sällskap av grymma Mia också. Alltid lika härligt att få hänga med denna brutta.

Mia gillar klockor. Syns det?

Mia gillar klockor. Syns det?

Nu är det dags att fira in påsken på riktigt med ett distanspass på cykeln följt av ett löppass i eftermiddag. Kan inte bli bättre. Det enda som saknas just nu är solen. HALLÅÅÅÅ!!!!! Det är dags att titta fram nu. Jag ä ledig och jag vill sol och värme!

IMG_6914

Ha en fin låååååååångfredag!!!!

//Påskkycklingen Bea

IMG_6885

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s