Bit ihop eller bryt ihop?!

bild 4Nu har jag bitit ihop så många gånger senaste veckorna. Så just nu bryter jag fan ihop snart!

Efter en massa fixande med mitt krånglande bakhjul lyckades jag ändå inte få någon ordning på det. Så till dagens cykelpass åkte ett annat bakhjul på. Ett bakhjul som aldrig har krånglat. Hoppade upp på Cervélon och drog iväg. Hade planen att cykla själv idag. Brukar vara rätt gött ibland faktiskt. Ett fantastiskt väder ute gjorde att humöret var på topp. Och cykeln gick som en gud……i 52 km. Sen började ett välbekant ljud att ge sig till känna. Da dunk, da dunk, da dunk. Näääääj!!!! Punka. Nej nej nej!!!!! Det är inte sant! Det verkade som en pyspunka.

Började redan här fundera på vilka av mina vänner med bil som var hemma i stan under påskhelgen, och som jag kunde ringa ifall det började krångla ordentligt. Ifall det skulle behövas bilhämtning. Det hände ju både en och två gånger förra året 🙂

Fram med en patron och fyllde upp slangen. Sedan kunde jag cykla vidare…..i typ 18 km. Sen var det tomt på luft igen. Började kolla vad som kunde vara fel. Och lat som jag var orkade jag inte byta slang….hade ändå med mig tre extraslangar idag. Det brukar ju behövas ett gäng när jag är ute och cyklar uppenbarligen. Det fick bli en patron till som fick fylla upp slangen.

Nu blev det lite av en överlevnadskamp att ta sig hem. Jag trampade och trampade och trampade. Jag ville bara hem. Cykelglädjen var som bortblåst. Kände hur humöret började tryta ordentligt. GladBea blev SurBea! Precis när jag hade passerat Alvik hände det som inte fick hända……da dunk, da dunk, da dunk. Helt otroligt. Med typ 3 km kvar hem och inga patroner kvar så fick pumpen åka fram. Så där stod jag vid kanten och pumpade för brinnande livet. Jag ville bara hem just då!

Nu tänker jag inte cykla en ynkaste liten meter till på cykeln. Nu får det vara nog! Nu åker den in på service. Det är ju uppenbarligen något som inte är som det ska. Och för en ohändig cykelfixare som mig så är det bäst att låta proffsen titta på den.

Mentalt känner jag att det här är riktigt jobbigt. Jag är ju livrädd varje gång jag ska dra iväg på cykeln nu. Inte bra med tre veckor kvar till tävling. Har verkligen kollat och allt har sett bra ut med slang, fälg och nya däck. Det verkar inte som att det är meningen att jag ska cykla. Funderade ett tag idag på att lägga ner skiten och börja spela pingis istället. Sälja cyklar och allt.

Nej nu får det bli löpning och simning istället tills cykeln är fixad. Får väl köra med räjsern om jag ska ut på något pass om det tar tid att få cykeln fixad. Imorgon tänkte jag starta upp med att springa och då tänkte jag springa fort som tusan! 🙂 Ett ordentligt fartpass står på agendan.

Så i eftermiddags behövde dessa cykelben få igång bra cirkulation och mjukas upp ordentligt. Kan säga att det var välbehövligt. Ett ont måste ibland. Framförallt utsidan av låren. Aj aj aj!! Tror det släppte en hel del efter ett bra pass på Foam Rollern. Nu är det viloläge i soffan som gäller. Ljuvligt! Ska försöka komma i säng tidigt.

Imorgon är det det ny vecka – nya tag!

Bit ihop!!!

 

 

Foto: Luca Mara Fitness Magazine 2013 Fantastisk härligt att få sträcka på kroppen ibland.

Foto: Luca Mara
Fitness Magazine 2013
Fantastisk härligt att få sträcka på kroppen ibland.

Foto: Luca Mara Fitness Magazine 2013 Aj aj aj!!! Ont, ont ont. Men väldigt välbehövligt.

Foto: Luca Mara
Fitness Magazine 2013
Aj aj aj!!! Ont, ont ont. Men väldigt välbehövligt.

bild 1 kopia

bild 1

16 ljuvliga grader vid lunchtid.

16 ljuvliga grader vid lunchtid.

Det kändes som en fin sommardag

Det kändes som en fin sommardag

bild 3

OGILLAS!!!!!

OGILLAS!!!!!

bild 5 kopia bild 5

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s