Pressfrukost med Svensk Kombucha

I torsdags var jag inbjuden på pressfrukost för Svensk Kombucha på Yogayama på Östermalm.

Det bjöds på en riktigt smarrig frukost innan det hela drog igång.

bild 5

Efter en smarrig frukost pratade Anna Ottosson om dom hetaste mat- och hälsotrenderna från från Los Angeles. Det visade att mat och hälsa aldrig varit större än vad det är idag. I USA är det bönderna som är de nya ”stjärnorna”. Allt fler unga människor sadlar om till bönder för att odla sina egna råvaror. Och allt fler restauranger tar in ”bönderna” i sina menyer i form av fakta om dessa osv. Det är lokalt odlat som ligger på topplistan. ”Grönhydrater” blir allt mer populärt i maten. Grönhydrater som blomkolsris, broccolimos, zuccinipasta med mera. Och något som verkligen är trendigt just nu är Kombucha!

gruppbild
Vad är då Kombucha?

Kombucha är en rawfooddryck. Svensk Kombucha produceras i Sverige av mikrobryggeriet Svensk Kombucha i Stockholm. Kombucha, som under en lång tid lovordats i USA får därmed en allt större plats i Sverige då intresset för rawfood tagit ordentlig fart.

Kombucha är kort och gott ett te som genom en jäsningsprocess fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Det består av en levande bakteriekultur som kan vara lugnande för magen och matsmältningen.

Det bildas organiska syror och enzymer under bryggprocessen som kan ge en detoxande effekt på kroppen. Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur som helt enkelt  jäser med ekologiskt te.

Kombucha är rik på b-vitmanier som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. Teet den bryggs på innehåller antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler vilket höjer immunförsvaret.

Svensk Kombucha finns i varianterna Hallon/Citron, Persika/Granatäpple, Äpple/Ingefära samt Naturell. Kombucha är opastöriserad och är därför en kylvara, men kan förvaras tillfälligt i rumstemperatur i upp till en vecka. Rekommenderat pris i handeln är cirka 25–29 kronor per flaska.

gruppbild

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s