Cykel och Mallisuppladdning

Watch out!

Watch out!

Varning!! 

Blir du omkörd när du är ute och cyklar och ser den här bakdelen ska du få slita hårt för att hänga på! 

Skämt åsido! Hur är det med formen egentligen? Fram till förra helgen kändes det jäkligt bra. Framförallt på löpsidan. Sen kom penicillinkuren och vips så kändes all träning som bortblåst. Det blev en rätt lugn träningsvecka förra veckan. Och de pass jag genomförde kändes otroligt tunga. Hjärtat rusade i 200 på ett kick. Nu har jag tre dagar kvar med penicillinet. Kroppen mår bättre och jag har börjat gå på med lite mer träning. Men jäklar vad trött man blir av att ha en infektion i kroppen. Har helst bara velat sova hela tiden. Sömntuta! Soffan har varit välbesökt. Sen mår ju magen inte bra av att äta penicillin. Får ju springa på toa hela tiden, vilket gör att kroppen känns tom på energi hela tiden. Inte bra!

Men eftersom sommarvädret har intagit Stockholm och helgen bjöd på ett grymt väder vill man ju inte ligga hemma på sofflocket. Det har bjudits på perfekta träningsförhållanden. Sol, värmen och knappt några vindar. Men rätt så lugna pass för min del.

Dessa dagar vill jag helst bara sitta på cykeln och köra cykelpass. Och både lördagen och söndagen hade bland annat cykel på schemat. Lördagen bjöd på ett distanspass ut mot cykelmeckat Ekerö. Jisses vad mycket cyklister det var ute. Kände mig rätt safe ifall att jag skulle få cykelproblem. Men tänka sig! Det blev ett PUNKAFRITT träningspass. Dock kändes det otroligt tungt att cykla….det kändes som att jag fick slita rejält även i nedförsbackarna. Bakhjulet kändes inte helt OK.

bild 1

Igår mötte jag upp Jessica för ett cykelpass och en ”Mallisträff”. Vi laddar både två med att äta penicillin/antibiotika inför Mallisresan. Samtidigt fick hennes kille – Emil ( grym cyklist ) kika lite på mitt bakhjul som inte varit riktigt hundra.

Sen drog vi iväg ut mot Färingsö. Vilken dag! Vilket väder! Och hundra miljoners cyklister ute efter vägen. Men vem vill inte cykla i +20 grader och solsken. Ute på Färingsö pågick även cykeltävlingen Carrera Vårklassiker. Jag och Jessica vek av mot Äppelfabriken för ett fikastop och lite av ett upptaktsmöte och tävlingssnack inför vår resa. Det gäller att börja tagga till nu! 12 dagar till tävling!

Barbent vid 9-snåret i april. LYX!!

Barbent vid 9-snåret i april. LYX!!

Emil fick skruva lite på cykeln.

Emil fick skruva lite på cykeln.

Wrooom! Jessica på cykeln.

Wrooom! Jessica på cykeln.

Efter ett bra fikastop och ett riktigt fint cykelpass blev det ett tyngre löppass när jag kom hem. Förra veckans fina löpform kändes som bortblåst. Varje steg var jobbigt. Ville lägga ner från steg ett! Jäklar vad det kan vända snabbt. Hade ingen löpglädje alls igår. Det var bara tungt och tråkigt att springa. Ja ja! Så är det väl ibland.

Nu är det nya tag som gäller! Det är bara att se framåt. Tänka positivt – även om det inte alltid är så lätt. Framförallt när det inte går som man vill och kroppen känns allt annat än samarbetsvillig. Jag får hoppas att det beror på penicillinet och att kroppen blir starkare när kuren är slut.

Och idag startar jag upp veckan med att hålla en frukostföreläsning på Nordea. Det ser jag fram emot! Får väl helt enkelt sätta på mig något annat än träningskläder så här i början på veckan….ialla fall i några timmar. Sen är det träningskläderna och jobb på gymmet och utomhus som gäller. Det ser ut att bli +20 grader idag också! Underbart!!

Hepp hepp!!

bild 1 bild 3 bild 4 bild 5 IMG_0661.JPG

bild 1 bild 2 bild 3 bild 5

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s