En dag på jobbet!

Tack och adjö april!!! Du var trevlig och givande, men bjöd på även några motgångar. Avslutade med att äta min sista dag med penicillin igår. Skönt!

Sista april bestod av jobb utomhus i löparskorna i stort sett hela dagen. Okej några timmar inne på gymmet bland bollar/bosuboll och balansplattor blev det också och en lunchspinning vid norrtull.

bild 1 kopia bild 4

Hade planen att köra träning med min klient på Östermalms IP igår på morgonen då stadion brukar öppna klockan 8.00. Men lyckans ost. När vi passerade stadion såg vi att grinden var öppen. Så klockan 6.55 smög jag och min första PT-klient för dagen in på Stockholms stadion. Där var det lugnt och stilla. Helt öde. Det är som att komma in i en helt annan värld när man är inne på stadion. Härlig atmosfär. Efter morgonens första stadionpass hann jag besöka stadion några gånger till under dagen. Det är något speciellt med att jobba där inne. Han även besöka humlegården och kungsholms strand för jobb. Herregud – det finns så många perfekta ställen för träning.

Stockholm – Sveriges huvudstad – bjuder verkligen in till många bra träningsställen mitt inne i stan. Vi är bortskämda…på ett bra sätt.  Stockholms innerstad är som en enda stor träningsarena. Man behöver inte springa många meter för att nå perfekta träningsområden. Och det här med att träna utomhus i friska luften – svårslaget!!

Löpskolning, intervaller ( korta och långa ), barnvagnslöpning, styrkeövningar med gummiband, egna kroppen, bänkar, trappor och träd. Gräsmattor, grusvägar, skogsstigar och löparbanor. Vatten och bryggor. Jag brukar hoppa in och agera barnpassare, löphare och styrkemotstånd när det behövs. En dag på jobbet helt enkelt!

bild 2 bild 3 kopia bild 3 bild 4 kopia

Gårdagskvällen spenderades i …taaaaa daaaa – löparskorna! Hoppade in och körde en Run speedplay från Sats Tule igår kl 19.00. Jag skulle även agera head coach för hela passet. Jag håller vanligtvis i en Run Tough på torsdagarna från Sats Fridhemsplan. Men ibland är det kul att gästspela på andra pass och anläggningar. Jag och mitt gäng från Tule värmde upp med att springa till Östermalms IP för att möta upp de andra SATS-anläggningarna. Där körde vi löpskolning och jag gick igenom dagens pass.

Speedplay – fartlek på svenska. En roligt intervallpass där intervallerna och vilan är olika långa. Den kortaste intervallen är 30 sekunder lång och den längsta är fyra minuter. Alla intervaller under 60 sekunder får springas i egen fart. Under de övriga intervallerna är vi löpcoacher farthållare. Det finns alltid 5 olika fartgrupper att välja på – detta så att alla ska kunna vara med.

Det blev ett bra slut på april. Löparskorna har fått vila under natten. Planen så här på 1 maj var att köra ett tuffare cykelpass utomhus nu på morgonen. Men att vakna upp till nollgradigt och snö gjorde att det inte kändes lika lockande. Får hoppas att det blir bättre väder under dagen. Löparskorna som fått vila under natten och står startklara för ett löppass i eftermiddag.

Maj, maj, maj – vaknar upp till en fantastisk nyhet som gjorde att leendet gick upp till öronen imorse. Maj kan vara den bästa månaden! 5 dagar till jag åker till Mallis. 9 dagar till tävling! 10 dagar till jag fyller 33 år. Tar livet slut sen? Nej jag skulle inte tro det. Det är nu det börjar på riktigt. Hörde att livet efter 33 kan vara den bästa tiden i livet. Jag gillar att bli äldre. Någon gång kanske man blir vuxen också?! 🙂

Hepp!!

bild 5 bild

Kul på jobbet! :) Här med min PT-klient Cecilia som är med i nya numret av PT Kvinna!!

Kul på jobbet! 🙂 Här med min PT-klient Cecilia som är med i nya numret av PT Kvinna!!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s