Swimrunkväll med Addnature, Petter och Jojje

logoHär har man snackat om att använda neoprenmössa och att det skulle vara kallt i vattnet. Men hur kallt var det egentligen?

Ikväll hade Addnature tillsammans med Petter och Jojje anordnat swimrunträning. Ett riktigt härligt gäng på ca 50 pers hade tagit sig till Hammarbybacken denna soliga torsdagskväll. Vädret var det bästa tänkbara. Sol, sol och sol!! Petter och Jojje skulle hålla ställningar längst fram och jag och Danne skulle vara med och hålla koll på läget längst bak.

Och ikväll var det premiär för att testa nya swimrundräkten från Head. Alltid lika spännande att testa nya grejer. På fötterna hade jag ett par INOV-8 X-TALON 190. Nästa helg kör ju jag och Danne Utö swimrun för TEAM ADDNATURE/BIKESTER. Då ska dessa grejer nötas rejält.

BILD FRÅN ADDNATURE

BILD FRÅN ADDNATURE

BILD FRÅN ADDNATURE

BILD FRÅN ADDNATURE

På huvudet!

På huvudet!

Jojje startade upp med att berätta lite hur träningspasset skulle gå till. Tanken var att köra fem varv runt en bana. Gemensamt skulle vi springa bort till Sickla sjön för att sedan hoppa i vattnet och simma rakt över till närmsta brygga – cirka 200m sim. Där skulle vi ta oss upp och springa några hundra meter, för att sedan hoppa i vattnet och simma ca 200 meter igen innan nästa löpning kom.

Petter och Jojje tog täten medan jag och Danne höll ställningarna längst bak. När vi närmade oss vattnet var den stora frågan mest hur kallt det egentligen var i vattnet? Kallt? Iskallt? Eller riktigt jäkla skitkallt?

Svaret på den frågan blev: VARMT!! Herregud vilken perfekt temp det var i vattnet. Och det var fantastiskt skönt att hoppa i och simma efter löpningen. Gänget där framme drog iväg i en väldans fart. Jag och Danne höll koll på läget längst bak.

Simma, springa, simma, springa, simma, springa, simma, springa!! Swimrun helt enkelt! Underbart! Det är så himla härligt att få simma i öppet vatten mot att nöta längder i simhallen. Sist jag simmade i öppet vatten var på tävlingen nere på Malis för 1,5 vecka sedan. Då var det salt – ikväll var det lite sötare vatten och framförallt mycket mörkare. Här såg man inte mycket vad som fanns under en när man simmade….kanske lika bra det. Men det är ju så gött att slippa nöta längder i simhallen.

Efter våra varv runt banan sprang vi tillbaka till Hammarbybacken igen. Där fick alla som hade varit med en goodiebag med lite smått och gott från Addnature.

Vilken grym swimrunkväll! Mycket folk, soligt och varmt, perfekt temperatur i vattnet och glatt humör! Jäkligt grym torsdagskväll om jag får säga det själv!!

Tack för ikväll! Ser redan fram mot nästa simpass utomhus. Tror bestämt att det blir till helgen…….varvat med cykel och löpning så klart!

bild 1 kopia bild 3 kopia

bild 2 bild 3 bild 4 bild 5

En snackar och en lyssnar. Petter och Jojje!  Team Addnature

En snackar och en lyssnar. Petter och Jojje!
Team Addnature

Team Addnature/Bikester  Jag och Daniel

Team Addnature/Bikester
Jag och Daniel

 

bild 1 kopia 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s