Pass opp!

Idag firar vi nationaldagen. Passande nog på en fredag vilket innebär ledig dag och lite längre helgledigt. Det tackar vi inte nej till!

Jag inser nu när man inte tränar vad otroligt mycket tid man lägger ner på det man älskar att göra – TRÄNA!!!!

Dag 12 med träningsvila. Vila, vila, vila!!! Den här kroppen känns rätt utvilad just nu. Vad gör man då när man inte tränar och tävlar? Jo istället för morgonträning kör man sovmorgon. Istället för kvällsträning kör man soffhäng eller hänger med polarna, rensar papper, målar lägenheten, bakar, lagar massa mat – långkok,  jobbar framför datorn, fikar, fikar och kanske lite mera fika. Inte helt fel det heller. Jag är jäkligt bra på att fika!! 🙂 En bättre talang jag har faktiskt. I övrigt så är det skönt att vara på banan med alla papper, jobb med mera. Jobbplanerna för hösten börjar falla på plats.

Vad händer med kroppen nu under träningsvila och sjukstugan?

Jo, jag har trots alla mina bättre fikastunder med bullar, kakor och croissanter tappat en del i vikt. Mina kära muskler håller på och förtvinar – försvinner. INTE BRA!!!!! Jag behöver mina cykellår! Jag behöver mina muskler. Dom vill aktiveras och det omedelbums. Jag har fått träningsvärk av att ha gått i trappor och av att ha burit matkassarna från mataffären. Det är lite på den nivån jag är just nu!

Hjärtat – vår viktigaste muskel i kroppen vill mer än gärna börja jobba i träningsfas och hitta tillbaka. Just nu är det maxpuls efter fem trappsteg. Not OK!! Men nu är ”The botten nådd! Var till läkaren igår för att kolla upp kroppen. Förkylningen är på väg ur min kropp  – det är på tiden. Men när jag ändå är på gång är det lika bra att ta en ögoninfektion också. Lika bra liksom! Läkaren kunde snabbt konstatera en härligt fin ögoninfektion när hon kikade på mina ögon igår. Har anat oråd de senaste dagarna och känt att det inte har varit helt okej. Så det blev 7 dagar till med medicament! Tjooo hooo! 🙂

bild

Men nu får det faaaan vara bra!! Nu får det vara nog!!! The botten is nådd! Dags att sikta uppåt! Tror på en rejäl dunderform när jag ska börja träna nästa vecka. Jag har någonstans fått en känsla av att jag kommer få en sån jäkla superkompensation efter den här vilan och sjukdomen. Så passa er!!!! 😉 Snart är jag tillbaka – och förhoppningsvis ska jag bli snabbare och starkare än på länge. Snabbare och starkare än vad jag har varit – någonsin!

Det handlar bara om att bestämma sig, tro på sig själv och tänka positivt. Jag vet att jag är stark. Så egentligen är jag inte så orolig. Det är klart att det kommer bli tungt att köra första träningspassen. Men vad tusan! Lite slit får man väl ta!

Tack å hej Leverpastej! 

IMG_7227

Nämen….fika!!

Nämen….fika!!

Fika!

Fika!…..okej då! Två kakor den här gången. 

Oj oj!!! Fika fika……:)

Oj oj!!! Fika fika……:)

Mellan varven får man bryta av med målning.

Mellan varven får man bryta av med målning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s