Rolig dag på tävlingsbanan!

Stockholm Swimrun är avklarat och vilken otroligt rolig dag det var. 21 km löp och 3,8 km sim. Och vad fantastiskt härligt att få vara igång igen. Kroppen skriker av lycka!

Skulle vara på plats vid startområdet en bra stund innan racet igår, för att möta upp min lagkompis Pontus – för första gången. Det är ju alltid bra att lära känna sin teampolare innan tävlingen. Tog cykeln till startområdet vid stora skuggan. Soligt och fint väder men tusan vad det blåste. På st:eriksbron tog jag mig knappt framåt på cykeln. Skaplig vind. Min lilla cykeltur till området tog lite längre tid än beräknat.

Väl  på plats mötte jag upp Pontus. Vi hann snacka igenom en hel del och jag fick känslan av att det skulle bli ett bra race för oss. Medan vi satt där och snackade började bekanta ansikten dyka upp på löpande band. Erik, Marcus, Rickard, Kristoffer, Ellen; Björn, Jimmy, Lelle, Sara …….ja listan kan göras lång….eftersom jag uppenbarligen kände typ hela startfältet på gårdagens tävling. Och vilket startfält! Ruskigt starka namn med i startlistan.

bild 1

Lagkompis Pontus

Lagkompis Pontus –

Erik och Marcus

Erik och Marcus

bild 3 kopia

Marcus var taggad inför start!

Marcus var taggad inför start!

bild 3

Team Adeptic – jag, Pontus, Jimmy och Björn hade lagsamling innan start. Skönt gäng. Björn och Jimmy är lite mer rutinerade lagkompisar och har kört några tävlingar ihop nu och gjort grymma resultat. Kl 12 var det dags för racemeeting därefter väntade lunch för de som ville stoppa något i magen innan start. Vi fixade iordning det sista och vips så var klockan 14.00 och det blev dags för start.

Första löpsträckan skulle alla springa efter en fyrhjuling som skulle hålla farten. Det roliga var att den fyrhjulingen skulle min barndomskompis hemifrån Hede – Johan – köra. Vi har inte sett på några år, så det var ju riktigt kul att få träffa han innan start.

Vi hamnade långt bak vid starten. INTE BRA!!!! Men vi sprang på där i lugn fart innan det var dags att hoppa i vattnet och första simsträckan som var den längsta för dagen. Jag och Pontus hade bestämt oss för att köra med en lina mellan oss, vilket kunde vara rätt skönt eftersom vi hade noll koll på hur vi skulle jobba som team.

Första simningen var trång och det blev kaos. Och tillråga på allt så råkade vi på något sätt fastna med vår lina ihop med ett annat teams lina. Det blev stop. Så vi fick stanna och börja knyta upp oredan, vilket inte var det lättaste när man var stressad och det kom folk simmandes bakom. Det kändes som att tiden bara rann iväg. Efter en bra stund fick vi loss knuten och kunde simma vidare.

TEAM ADEPTIC - Jag, Pontus, Jimmy och Björn.  Det var lite Carolinavindar igår och då är det inte alltid lätt att ha långt hår. Då blir bilderna så här.

TEAM ADEPTIC – Jag, Pontus, Jimmy och Björn.
Det var lite Carolinavindar igår och då är det inte alltid lätt att ha långt hår. Då blir bilderna så här.

Så då får det bli några omtagningar :)

Så då får det bli några omtagningar 🙂

bild 1 kopia 2 bild 4 kopia 2 bild 3 bild 4 kopia

Väl uppe på land för löpsträcka nummer två hittade vi en okej fart som vi kunde hålla. Sedan blev det dags att simma igen. Vissa löpsträckor och simsträckor kändes så otroligt långa. Jag låg först  på simningen och drog och Pontus fick dra mig på löpningen. Han var ruskigt stark. Och framförallt i nerför- och uppförsbackarna. Jag som inte är så van vid traillöpning ( nöter ju mest asfalt på mina pass ) kunde bara hänga på.

Vi hade det riktigt trevligt på banan. Målet för dagen var ju att ha roligt. Inga tidsmål eller krav. Eter dryga halva sträckan började jag få en dipp. Kände mig seg och tung i benen. Behövde energi och framförallt något att dricka. Man går liksom in i någon form av dvala när energin börjar tryta. Så vid nästa vätskekontroll försökte jag fylla på ordentligt med vätska. Sedan kom jag in i andra andningen.

Benen kändes ruskigt pigga och starka och knoppen vaknade till liv. Samtidigt började Pontus krokna en smula. Energin började tryta. Nu blev det jag som drog på löpningen. De sista simsträckorna var jäkligt tuffa. Vilka vågor. Det kändes knappt som att man tog sig framåt. Och de kändes lååååånga. Det tog aldrig slut. Jag låg först och drog på simningen  och försökte navigera och försökte hålla ångan uppe på löpningen.

Sen äntligen kom den sista simningen och löpsträckan in mot mål. Yiiihaaa!!! Vi dundrade i mål på tiden 3:46:28 och en 37:e plats av totalt 106 lag. Det får vi vara nöjda med, med tanke på att vi aldrig hade tränat ihop och inte ens kände varandra några timmar tidigare. Svårt att veta varandras styrkor och svagheter. Men det gick ju alla tiders.

Efter målgången blev det chill i solen och eftersnack. Det bjöds på mat och trevligt sällskap.

Det var en riktigt rolig tävling igår. Helt okej väderförhållanden ( förutom den starka vinden ), Många bekanta ansikten och många hejarrop efter vägen. Tack för en bra dag på banan Pontus! Och tack Adeptic för snygga kläder! Vi var snyggast på stället! Det blev en seg cykltur hem till Kungsholmen sen. Men där väntade soffläge, chips och cola. En bättre dag var till ända och fantastiskt skönt att vara igång igen efter sjukdomen. Det här var precis vad min kropp behövde igår. En liten genomkörare.

 

I Haga parken! Foto taget av min polare Göran som stod och hejade!! Blev så glad när jag såg honom ! :)

I Haga parken! Foto taget av min polare Göran som stod och hejade!! Blev så glad när jag såg honom ! 🙂

10298731_10202603304418458_3513352015378204961_n

bild 5 kopia bild 5 kopia

På väg mot mål!!! Pigga ben. Foto taget av min polare Johan!

På väg mot mål!!! Pigga ben. Foto taget av min polare Johan!

Hängde en stund med Kingen Rickard och klubbkompisen Kristoffer efter tävlingen.

Hängde en stund med Kingen Rickard och klubbkompisen Kristoffer efter tävlingen.

Efter målgång! Team Adeptic mix! Grymt team!!

Efter målgång! Team Adeptic mix! Grymt team!!

Hur mår kroppen idag då? Som alltid efter tävling sover jag rätt dåligt. Vaknar tidigt. Men kroppen mår bra. Lite lätt stel, men det ska man väl vara efter tävling! Min klocka visade däremot en helt annan distans än den tänkta igår. Okej det blev några fellöpningar och vissa simsträckor kändes betydligt längre…..men att det skulle bli så mycket längre trodde jag inte. Ja ja! Nu väntar en dag med nya äventyr! Söndag och sol! I eftermiddag väntar en distanspass på Cervélon!

bild kopia 2 bild 5

Stockholm Swimrun la upp en film från gårdagens tävling! Titta och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s