Jag kände mig som en gasell!

bild kopiaNy vecka, nya träningstimmar, nya vilotimmar i soffan, mjölksyra, sim i våtdräkt, sim i bassäng, slitiga löparpass, ljuvliga cykelpass, X antal koppar kaffe, några flaskor sportdryck och midsommarfirande.

Löpningen är den gren som känns tuffast just nu. Oj vad jag får slita. Har haft svårt att få upp någon fart.  I början på veckan hade jag  6 km uppvärmning på schemat, följt av 10×1 min med 30s vila mellan varje intervall. Därefter en nedjogg på ca 2km. Det är bra med lång uppvärmning för min del. Jag är så otroligt seeeeegstartad. Behöver verkligen mina kilometrar för att komma igång.

Uppvärmningen kändes riktigt seg. Kände mig tung och klumpig och undrade hur jag skulle kunna trycka på under 10×1 min. 6 km kändes som en evighet. Sagt och gjort. Hade planen att köra intervallerna vid Karlberg. Platt och rakt och lugnt med folk. En minut, 60 sekunder, kan ibland kännas som en evighet. Framförallt när man springer intervaller. Men det var bara att bita ihop, tagga till och göra sig redo för att kötta.

Började springa mina intervaller och kikade på klockan. Trodde jag såg fel…..3.40 min/km. Var kom den farten ifrån? Men jag lyckades hålla 3.40 min/km alla 10×1 minut. Shit! Jag kände mig som en gasell. Skönt!! Väldigt viktigt för min mentala bit. Det finns fart i den här kroppen. Hallelujah!!! 🙂 Skönt att den kan leverera ibland! Kände mig riktigt nöjd. Viktigt!

Gårdagen blev en väldigt konstig dag.

Ibland så stannar livet upp för en stund. Saker som händer som får en att verkligen tänka till. Saker som får en att än en gång inse att man måste ta vara på livet. Njuta av livet, umgås med nära och kära och framförallt ta hand om varandra. Livet är för kort för att kasta bort på sådant som man inte vill göra.

Fick ett tråkigt besked sent i måndagskväll. Hade svårt att somna då tårarna var svåra att hålla inne. En av killarna i vårt kära Hede IK Dream Team -89 ( som jag faktiskt skrev om förra veckan ) har gått bort. En av de absolut snällaste människorna jag har träffat. Så ödmjuk och härlig människa. Vi hade ingen kontakt nu. Men man blir berörd. Det går inte obemärkt förbi. Framförallt när det är unga människor som går bort. Lilla Hede med omnejd, där jag kommer ifrån, har varit väldigt hårt drabbat av det. Det har varit lite väl många unga människor som har ryckts bort. Och eftersom det är ett så litet samhälle så känner alla till varandra. Tankarna går till de anhöriga! Kram på er!

Livet går upp och ner. Det viktigaste är att gå sin egen väg och NJUTA AV LIVET!!!!!!!! 

Tänkte gå och simma av mig alla tankar och funderingar på Kronobergsbadet igår morse, som för övrigt har öppet sista veckan innan dom stänger för sommaren. Kommer dit och möts av en lapp på dörren att de blivit tvungna att stänga tidigare på grund av en akut skada i bassängen……va faaan! Jahapp!! Det blev bara till att gå hem igen. Morgonsim blev istället långfrulle. Inte helt fel det heller.

I övrigt så vet jag inte om man ska köra med dunjacka eller shorts och linne när man är ute just nu. Det går från iskyla till sommarhetta, omvartannat. Svensk sommar när den är som bäst. Och jag drog på mig ett rejält skavsår i nacken efter lördagens swimruntävling. Mycket simning innebär rejält pumpade muskler – vilket tydligen resulterar i att våtdräkten blir tajt och det leder till skavsår. Snacka om bra tryck i musklerna. Här behövs ingen gymträning just nu. Smorde ändå in mig med vaselin i nacken för att undvika skavsår. Men det hjälpte ju inte mycket.

Träffade på grymme Lelle Moberg idag som skulle få sin nya SPIF-tävlingskläder för säsongen. Alltid lika trevlig att ses och snacka massa skit. Lelle kom för övrigt 2:a på lördagens Stockholm Swimrun . Han är stark och snabb och en härlig inspirationskälla.

Nej nu är det det snart läggdags. Tänkte ut och testa mina nya tävlingshjul imorgonbitti innan jobbet. Längtar!!!

Njut av dagen och av stunden! Lev i nuet!

Puss på er

20140618-185049-67849263.jpg 20140618-185048-67848356.jpg 20140618-185048-67848517.jpg 20140618-185047-67847361.jpg 20140618-183352-66832205.jpg 20140618-185051-67851050.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s