Solskenscyklist

bildJag är en riktig solskenscyklist. Jag är bekväm av mig. Jag cyklar gärna utomhus när solen skiner och väljer ett trainerpass när vädret är mindre bra.

Hur gött är det inte att hoppa upp på cykeln och köra ett pass när solen strålar och det är varmt och härligt ute. Sen tar man en kaffe ….och kanske en chokladboll under ett välbehövligt stop för att fylla på med ny energi. Man kan vara ute och cykla hur länge som helst dessa dagar. Mil efter mil avverkas på vägarna. Jag och Cervélon känner oss lite som kung på vägarna just då!! 🙂

Sen kommer dom här dagarna då man vaknar upp till kyla, blåst och spöregn – man kan enkelt beskriva det som svensk sommar. Man tittar på termometern som visar runt 11 grader. Tittar ut genom fönstret och känner sig måttligt sugen på ett cykelpass utomhus. Allt som oftast är jag bekväm av mig och väljer ett inomhuspass. Det är lätt hänt att det istället blir ett pass på trainern, eller så tar jag mig till gymmet för att låna deras cykel.

Men imorse tog jag mig i kragen och helt enkelt gillade läget. Jag hade ju bestämt mig för att cykla ute. I tidig otta hoppade jag upp på cykeln och drog iväg. Regnet piskade mot ansiktet och det tog inte många sekunder innan jag var helt dyblöt. Men vad tusan – det är ju inte alltid bra väder när man tävlar! Så det gäller ju att träna även i skitväder som regn, blåst och kyla. Man vill ju ogärna ha överraskningar under tävling. Det gäller att bygga pannben!

Fördelen dagar som dessa är att man är i stort sett helt ensam ute på vägarna. Bara det är ju lyxigt. Sedan lär man sig lite vad som funkar och inte funkar under dessa förhållandena.

Som idag tex:

1. Jag hade behövt ett par handskar pga kylan – det var riktigt kallt

2. Min bakbroms slutade i stort sett fungera i regnet.

3. Det var bättre att köra utan visiret på hjälmen under regnet

4. Jag blev aldrig riktigt varm i kroppen trots att jag var ute och cyklade i dryga två timmar.

Men åhhh vad det var härligt att cykla!! Jag älskar verkligen att cykla. 

Efter några kyliga timmar på cykeln var det riktigt skönt att komma in i värmen. Fingrarna var så kalla att jag knappt kunde öppna upp ytterdörren hemma.

Och när det regnar blir cykeln så otroligt skitig! Så nu återstår bara det absolut tråkigaste som finns. Rengöra cykeln! Det är inte min starkaste gren. Cykelvård och cykelfix – phuuuuu!!!! Jag vill ju bara cykla – punkt slut. Så nu är frågan: Vem vill vara min cykelfixare??

Nu är det dags att dra på sig mössa, vantar och dunjacka och bege sig till jobbet. Svensk sommar när den är som bäst. Fy vad kallt det är idag. Jag hoppas det vänder. Räknar iskallt med solskenscykling under midsommarhelgen! Även om ett regnpass bygger pannben så föredrar jag att jag cykla i sol och värme – framförallt när det är sommar.

20140619-100635-36395598.jpg 20140619-100638-36398481.jpg 20140619-100639-36399408.jpg 20140619-100637-36397578.jpg 20140619-100636-36396642.jpg

bild 1

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s