Skärgårdsidyll och löparskor i cykeljackan?

bild 1 kopia 2En gång i halvåret tycker vi om att umgås extra mycket med nära och kära, vänner och bekanta. Det spelar ingen roll om det är vinter eller sommar. Traditionerna ser i stort sett likadana ut. Vintertid som sommartid.

Vi får vara lediga några dagar extra. Vi köar i bilen i flera timmar för att nå våran destination

Vi äter sill, kokt potatis, köttbullar, lax mm

Vi köper mängder med alkohol som skall förtäras i goda vänners lag

Vi dricker snaps och sjunger visor om ”Helan går – tjohoppfadderallanhej”

Vi äter även mycket sötsaker.

Vi dansar kring en träpinne som antingen är fylld med blommor och grönt eller med barr.

Vi sjunger och dansar små grodorna och gör raketen

Antingen har vi en krans med blommor på huvudet eller så har vi en krona med ljus eller glitter på oss.

Vi kan alltid ha samma varma jacka på oss. Dunjackan använder vi året om i Sverige. Även mössa och vantar brukar vara bra att ha med sig.

Midsommarafton spenderades även för mig i goda vänners lag. Gävlefolket och jag. Under eftermiddagen tog vi bilen ut mot Värmdöhållet. Närmare bestämt ut till ett helt nytt ställe för mig – Djurönäset! Jag hade aldrig hört talats om stället förut. Jag kan säga att jag blev riktigt förvånad när jag såg vilket riktigt grymt ställe det var. En stor anläggning dryga 4-5 mil från Stockholm som bjuder på det mesta:

bild 5 kopia

Bra boende, 25m bassäng inomhus ( som även går att hyra ) , gym, tennisbana, SPA, fotbollsplan, yoga, man kan låna cyklar, hyra kanot, och eftersom det ligger precis vid vattnet kan man ju simma utomhus. Det finns även löparslingor i skogen. Det finns det mesta. En liten ( eller ganska stor ) oas bara några mil ifrån stan.

Vi valde att hänga ute på klipporna under eftermiddagen. Det blev regnjacka och dunjacka omvartannat. Regn och sol. Rostbiff, grillad korv, potatissallad, västerbottenpaj och en massa andra godsaker. Det är härligt att bara sitta vid vattnet och njuta av lugnet en stund. Sedan blev det dans kring midsommarstången ( vi var åskådare ) och fiskdamm. Fram mot kvällen tog vi oss till Skärgårdskrogen Sjöboden där det bjöds på en grym midsommarbuffé i fantastisk miljö och som så klart avslutade med jordgubbar och grädde.

bild 1 kopia bild 3 bild 4 bild

bild 2 kopia 2

bild 4 kopia 2bild 2 kopiabild 3 kopia 2bild 3 kopiabild 5bild 2

Efter midsommarafton kommer midsommardagen som bjöd på ett distanspass på cykeln. Det bästa med att träna under helgdagar är att man har i stort sett hela vägen för sig själv. Lite trafik och det är lugnt och stilla. Kan inte bli mer perfekt. Ingen sol men uppehållsväder. Hade det riktigt gött på cykeln. Kände mig urstark. Var ute och i flera timmar och nötte mil efter mil. Underbart. Hann med fyra broöppningar på vägen.

bild 1 kopia bild 2

Mådde som en prinsessa……tills jag kom till Tranebergsbron på vägen hem. Såg att det var lite luft i mitt framhjul. NEJ NEJ NEJ!!!!! Och vips så var det tomt på luft och jag fick sakta men säkert försöka stanna cykeln på väg nerför bron. Va faaaan!! Det är inte sant! Punka!!! VM i punkteringar!!! Nu var det framhjulet…..annars är det ju bakhjulet som har krånglat. Men cykeln har både nya slangar och däck ( fram och bak som verkstan har fixat ) och däcken var nypumpade på morgonkvisten.

Jag blev så jäkla less! Tog fram en patron för att fylla på framhjulet. Men sen bestämde jag mig för att skita i det och traska hemåt. Så det blev 2,5km promenad i cykelskor. Gissa om jag var jag less?! Men i och för sig – jag hade ju fått cykla 14 mil problemfritt så jag får väl vara nöjd! Men jag tror jag måste börja ta med mig ett par löparskor i bakfickan på cykeljackan när jag är ute och cyklar. Det har ju blivit en sämre vana det här.

Men det går ju allt annat än bra med min cykel i år. Mitt slangkonto vill jag inte ens kolla på. Och jag som är världens sämsta cykelmekare. Jag vill bara cykla- punkt slut! Inte hålla på och tjafsa med punkteringar och annat krångel. Imorgon ska jag åka och lämna in cykeln på service – igen!!!! Ena växeln är ju fortfarande trasig då den inte växlar utan jag får trycka ner växelvajern för att den ska växla – INTE OK!!!! När ska det vända??!! Nu har det varit såna jäkla köer för att lämna in cykeln, vilket har gjort att jag helt enkelt har gillat läget med växeln. Vill inte vara utan cykeln i mer än en vecka liksom. Då får man ju abstinens! Men just nu känns det som att jag kämpar i motvind med cykeln när det ska krångla så här!

Det börjar närma sig tävling för min del. Det blir varken Vansbro eller Motala! Dags att vidga vyerna! Och då ska cykeln vara i topptrim…….och inte bara cykeln! Jag tänkte också vara i bra form då.

PUSS PÅ ER!!!

 

bild 3 kopia bild 4

 

bild kopia

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s