Härligt och kyligt swimrunpass

Hepp!! Pass opp!

bild 4Blev så jäkla sugen att rivstarta dagen med att göra bomben imorse!

Jag och Daniel hade stora planer på att simma ute vid Djurgården imorse. Sjukt taggade var vi. Tills vi kom fram och kände på vattnet och insåg att det var iskallt. Inte så konstigt kanske med ljuvliga 8 grader i luften vid klockan 6.20.

Istället blev det våtdräktssim på Kampementsbadet. Där var det betydligt varmare i vattnet. Jag rivstartade med att göra bomben! Lika bra liksom 🙂  Sedan fick vi in ett bra simpass. Det är ju betydligt skönare att vara i vattnet än uppe på land. Kände efter att vi simmat en stund att något var galet med min våtdräkt. Det kändes som att den tog in vatten. Mycket riktigt. Världens största hål bak i ryggen på våtdräkten. Det går ju nästan lite för bra för mig just nu. Det blev helt enkelt till att fixa en ny våtdräkt när jag kom hem. Tack Bikester för hjälpen!!!

bild 1 bild 2 bild 3 bild 5

Och idag har jag haft ledig måndag. Inte helt fel att starta vecka med ledighet. Har haft en riktig fixardag. Det behövs ibland. Nu är Cervélon inlämnad för service och växelfix. Snart blir Raketen en SuperRaket! Då vill man inte vara i vägen!! Jag lovar!! Håll till höger!!

Ikväll hade jag planerat att köra swimrunträning med Björn som jag ska köra Ångaloppet med. Vädret har fortsatt visa sig från sin bästa sida. Spöregn, 10 grader och sköna vindar. Svensk sommar när den är som bäst. Cyklade dit i dunjacka, mössa och vantar. Klivet till att hoppa i swimrundräkten och hoppa i vattnet kändes inte alltför lockande ska jag erkänna. Men det var liksom bara att bita ihop.

Vi möttes upp och sprang iväg i våra swimrundräkter längs med Strandvägen. Det kändes full normalt – NOT!! Två idioter i avklippta våtdräkter som springer i spöregnet för att simma i 10 graders temp. Vi fick inte alls några blickar på oss 🙂

bild 1 kopia

bild 1

Väl ute vid Djurgården sprang vi några kilometer innan vi hoppade i det iskalla vattnet. Temperaturen visade på dryga 12 grader i vattnet. Fy faan vad kallt!. Fick en liten köldchock när jag hoppade i för första simningen. Men sen kom jag igång och vi körde på.  Simma, springa omvartannat. Det var bra att träna på om vi ska köra med lina eller inte, Vi fick in fyra simsträckor och resten blev löpning i terräng. Väl tillbaka klockade vi in på ca 13,5 km. Inte illa i det här vintervädret. 

Sedan var det bara att pälsa på sig vinterjacka. mössa och vantar igen och cykla hemåt. Kan bara konstatera att det har blivit en bra träningsmåndag med sim- och löpfokus för min del. Välbehövligt efter helgens alla cykeltimmar.

Jag hoppas att jag får tillbaka cykeln relativt snabbt nu så jag får ut och nöta mil igen. Får husera på gymmets cykel så länge. Men det funkar bra det också.

Imorgon hoppas vi på strålande sol och sommarväder!

bild 2 kopia bild 2 kopia bild 1 kopia 2

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s