Glenn från Götet och intervalltisdag!

bild 4Ingenting går väl upp mot att få starta dagen med morgonsim. Och att det är ca 13-15 grader i vattnet gör inte saken sämre. Friskt!!!! Man vaknar verkligen till liv….no shit!

Imorse mötte jag upp Glenn – Glenn från Gööööteborg – alias Oscar Olsson, som är med i SPIF:s elitlag men som bor och huserar nere i Göööteborg. Han var i stan för att jobba och eftersom det visade sig att vi bodde grannar här i stan nu slog vi till på ett träningspass imorse.

Oscar värmde upp med att ”jogga” i ca 3:30 min/km till Brunnsviken medan jag knappt hängde med i hans fart på cykeln. Han såg ruskigt lätt ut i steget. Väl framme vid Brunnsviken var det ingen återvändo. Hopp i plurret!!

bild 2 kopia

Eftersom jag fortfarande inte har fått min nya våtdräkt fick jag köra med en mer hardcorestil och ha min avklippta swimrundräkt. Lite kyla får man tåla. Men när man väl kommit i vattnet brukar det fungera bra. Så vi simmade en runda i det friska vattnet. Det var inte direkt överbefolkat runt Brunnsviken denna gråa tisdag med 14 grader i luften. Efter morgonsimmet tog jag väskorna på cykeln och Oscar ”joggade” i samma fart som på vägen dit, det vill säga lugnt och fint!

bild 1 bild 2 bild 3

Igår hade jag lite separationsångest. Det var dags att tömma skåpet på jobbet. Nu har gymmet stäng för renovering. Och nu får jag inte träffa mina kära kollegor heller på ett tag. Trist som tusan. Nu har jag flyttat mitt ”kontor” utomhus. Eller i och för sig så blir det inte så stor skillnad eftersom jag jobbar mestadels utomhus ändå. Den här stan kryllar ju av parker och träningsområden. Men den fasta punkten försvinner för en stund. Nu har jag så klart en backup. Ett gym som jag kommer husera på under sommaren fram tills gymmet öppnar.

bild 5

Ikväll var det dags för intervaller i löparskorna. Mötte upp gänget ute vid blå porten på Djurgården. Dagens pass bestod av

3 km uppvärmning

4 km + 2 km @10km racepace med 500m joggvila

3 km nerjogg

Eftersom jag vet att gänget är så sjukt jäkla snabba – gaseller – skulle jag inte ha en suck att hänga på dom. Hade planen att försöka ligga runt 4:05-4:10 min/km. Och PANG så var vi iväg. Gasellerna drog iväg i en jäkla fart. Jag körde på i min lilla ”lunk”. Det känns faktiskt som att jag är ute och lunkar när jag springer med det här gänget. Känner mig så jäkla långsam.

4 km senare och stadiga @4:05 min/km var benen jäkligt sega. 500m joggvila gick snabbt. Sen var planen att försöka hålla 4:05 min/km dom sista 2 km. Det var tungt, segt, jobbigt….men klockade in mina 2 km på 8:08. Ska tilläggas att snabbaste gasellen ikväll klockade in på 3:16 min/km. Då känns mina 4:05 väldigt långsamma. Vääääldigt långsamma!

Ett gäng gaseller!! Snabba, starka och roliga att hänga med.

Ett gäng gaseller!! Snabba, starka och roliga att hänga med.

Idag var ingen bra löpardag. Vissa dagar får man slita som ett djur. Man får ingenting gratis. Idag var en sån dag. Fy fan vad jag fick slita alltså. Men men. Vips så är det precis tvärtom. Nästa pass kan gå som en dans. Och jag vet inte vad som hände med luften ute ikväll. Luftfuktigheten var galen. Som att sitta i en ångbastu.

Nu blir det lite lugnare vecka för min del. Uppladdningen inför söndagens tävling har börjat! På torsdag ska jag på ben/sätesbehandling. Det känns som att det är nödvändigt just nu. Jag hoppas att mina ben kommer vara ruskigt starka och snabba under söndagens race.

Tack å hej!

Jobb och intervaller på Östermalms IP

Jobb och intervaller på Östermalms IP

bild 1 kopia 2

Agerade tränare och hundvakt åt sötaste Sune på jobbet idag! 9 veckor gammal.

Agerade tränare och hundvakt åt sötaste Sune på jobbet idag! 9 veckor gammal.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s