Mot Danmark och Aalborg triathlon

Stockholm levererar idag! Vilken fantastisk morgon! Var ute på en ”kännapåkroppenjogg” imorse innan staden hade vaknat till liv. Underbart och rogivande. Morgonstund har guld i mun! bild 1 kopia

Stockholm i morgonsolen.

Stockholm i morgonsolen.

bild 5

Nu är det dags att checka ut för några dagars ledighet. Eller endast ledighet vet jag inte om man kan kalla det – tävlingsledig är ett mer passande ord….men med några dagars ledighet efter tävlingen som kommer spenderas på västkusten!

Idag bär det av söderut, närmare bestämt till Danmark och Aalborg. På söndag är det dags att ställa sig på startlinjen på Aalborg triathlon –  Halv Jernmand. Som tydligen också är danska mästerskapen. Gissa om det kommer krylla av danskar på banan.

När min inplanerade tävling i Halmstad blev framflyttad till september blev det ett tomt hål i kalendern. Kände att jag gärna ville få in en tävling nu i början på juli. Första triathlontävlingen efter Ironman 70.3 Mallorca och första tritävlingen efter den värsta sjukdomsvåren i manna minne för min del. Efter snack med triathlonkontakter här och där så hittade jag den här tävlingen som låg riktigt bra i tiden.

Distansen är medeldistans -1,9km sim, 90 km cykel och 21 km löpning

bild 4 kopia

Min danska är inte den bästa och man får läsa texterna på tävlingssidan både två och tre gånger innan man förstår vad som står. Bara jag hittar vägen till målet är jag nöjd! Det ska bli riktigt kul att tävla! Skönt att få sig en riktig genomkörare och se hur kroppen vill samarbeta efter några veckor med helt okej träning i bagaget. Dom kör med en liten annan fördelning på agegroup-klasserna. Jag tävlar ju i vanliga fall i åldersklassen 30-34. Men i Danmark tycker man inte att det räcker. Så här är det åldern 18-39 som gäller. Herrejösses. Bra spann där.

Igår mötte jag upp klubbkompisen Britta för att simma i Brunnsviken. Temperaturen i vattnet var faktiskt helt okej. Kanske runt 15 grader. Inte så kallt. Man har ju helt klart flyttat sina temperaturgränser den här sommaren. Har fortfarande inte fått min våtdräkt så jag fick köra med min avklippta swimrundräkt. Funkade finfint! Idag ska jag hämta upp en våtdräkt hos Ted Ås nere i Göteborg. Får bli provsim i danska vatten imorgon.

Jag och Britta simmade en runda i det friska vattnet i Brunnsviken och hann precis komma upp ur vattnet när himlen öppnade sig och ett härligt sommarregn föll över oss.

Jag såg en fisk!!!! :)

Jag såg en fisk!!!! 🙂

Simpass med Britta i Brunnsviken

Simpass med Britta i Brunnsviken

Två fiskar i vattnet

Två fiskar i vattnet

Smidig som få alltså!

Smidig som få alltså!

Och i onsdags var det fotograferingsdags för PT Kvinna. Precis när vi skulle köra igång kom ett sånt jäkla oväder med hagel, spöregn åska och blixtar. Taskig tajming!! Vi fick helt enkelt vänta ute ovädret innan vi kunde fortsätta med fotograferingen….helt dyblöta 🙂 Svensk sommar när den är som bäst!

Igår var jag även på en välbehövlig behandling av ben och säte hos fantastiskt duktige Can som driver företaget Care of body. Kan verkligen rekommendera honom. Han är själv triathlet och har stenkoll på läget. Fick först en rejäl bindvävsmassage. Aj aj aj!! Och efter det en rejäl genomkörare av ben och säte. Vi kunde även konstatera att jag hade en jätte fin låsning uppe i ryggen när vi började kolla efter. Så det får bli en trip till kiropraktor-Niklas. Jag har varit extremt slarvig med att gå på behandling den senaste tiden och det straffar sig rejält. Måste verkligen skärpa mig på den fronten. Mycket träning och slit för kroppen kräver bra omvårdnad. Så enkelt är det!

Fotograf Lena hade med sig ett perfekt skydd för haglet.

Fotograf Lena hade med sig ett perfekt skydd för haglet.

bild 1

Nej nu är det dags att packa bilen full med triathlonprylar, kaffe, bilgodis, bullar och min polare fröken Sjöberg som ska hänga med. Efter tävlingen på söndag ska vi köra några dagars semester och häng på västkusten. Träffa lite polare och dricka kaffe med Glenn, med Glenn och med Glenn. Sen kanske det även hinner bli ett dopp i det salta vattnet – utan våtdräkt!

Mot Danmark!

Hepp Hepp!

bild kopia

 

 

 

1 tanke på “Mot Danmark och Aalborg triathlon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s