Race report Aalborg triathlon

Det kan vara den sämsta uppladdningen jag haft inför tävlingen i Aalborg. Lite sömn, dålig kostuppladdning och bara en massa krångel och strul. Så när klockan ringde på tävlingsmorgonen var jag såååå trött. Går knappt att beskriva med ord. Ville helst bara lägga mig och sova igen när klockan ringde. Men det var bara att tagga till och göra det bästa av dagen.

Godmorgon din lilla tröttmössa! Dags att vakna nu!

Godmorgon din lilla tröttmössa! Dags att vakna nu!

Tog oss till tävlingsområdet där jag fixade det sista med cykeln. Pumpade däcken och fyllde upp med gels och sportdryck. Sedan blev det dags att bege sig mot simstarten. Kände mig riktigt nervös. Som vanligt då vill säga. Blir nästan okontaktbar precis innan start. Själva simstarten skulle ske i vattnet, så vi fick hoppa i och simma en bit bort till startområdet. 19,5 grad var det i vattnet. Riktigt varmt om jag får säga det själv. Andra tyckte det var kallt och körde med neoprenmössa.

Klockan 9.20 gick starten. Nu väntade 1,9km simning. Kaos som vanligt vid starten. Fick sparkar och slag här och där och vips kände jag hur mina simbrillor flög av. SHIT!!! Började leta efter dom och kände hur stressad jag blev. Efter lite letande hittade jag dom bland alla triathleter i vattnet. Snabbt som tusan på med dom och fortsätta simma. Riktigt dålig start men nu var det bara att köra på. Simningen kändes tung och seg och jag kom aldrig in i något bra flyt. Så efter 1,9 km i vattnet var det riktigt skönt att det var över.

bild 4 bild 3 bild 5

Sprang upp mot cykeln och försökte få av mig våtdräkten. Men fick inte av den på vänstra armen. Den satt som en smäck. Slet som tusan men fick inte av den. Väl framme vid cykeln hade jag fortfarande inte lyckats få av den. Började bli riktigt sur just nu. Kämpade och slet. Och efter mycket möda fick jag äntligen av den. Kände hur tiden bara rusade iväg och att T1 tog alldeles för lång tid.. Men på med hjälmen och pang iväg på cykeln. 90km väntade i min starkaste av de tre grenarna.

Kämpade hårt för att få av mig våtdräkten på vänster arm. Det gick så där. Satt som en smäck.

Kämpade hårt för att få av mig våtdräkten på vänster arm. Det gick så där. Satt som en smäck.

bild 5 kopia

Cyklade förbi mängder av triathleter de första milen. Väldigt många som låg i klunga och cyklade vilket förvånade mig en del. Trodde man kunde reglerna om 10 meters lucka mellan varje cyklist. Mina ben kändes ruskigt bra och jag drack vätska och stoppade i mig gels hela tiden. Kom in i ett bra flow.

Sen känner jag plötsligt hur ett gäng kommer upp bakom mig. Kollar bakåt och ser ett gäng som cyklar ihop. Efter en kort stund dundrar dom förbi mig. Va faaaan!! 7 personer som ligger och kör i en klunga. Kände hur jag blev jäkligt irriterad. En av killarna skulle hela tiden gå ut och cykla bredvid en av tjejerna som var med i gruppen. Vid en raksträcka hade jag sånt bra tryck så jag kunde med lätthet cykla förbi gruppen. Men efter en kort stund kom dom förbi mig igen. Nu var jag så jäkla irriterad på dessa fuskare så jag kände att det bara var till att lägga sig bakom dom och gilla läget.

Sedan kom en raksträcka till och jag kände att jag med lätthet kunde cykla förbi dom igen. Killen som promt skulle ligga och cykla bredvid en av tjejerna fortsatte ligga kvar där. När jag precis cyklade förbi ”fuskarna” kunde jag inte vara tyst!! Skrek åt dom att sluta köra i klunga och att det var jäv…igt svårt att cykla förbi dom om dom skulle cykla i grupp och framförallt cykla bredvid varandra. Sen drog jag förbi dom. Det är INTE OKEJ att fuska och lär er reglerna skrek jag till dom! I min värld går fusk bort.

Efter två varv på banan och 90 km avverkade hoppade jag av cykeln och sprang in mot växlingsområdet. Klockan visade på en cykeltid på 2:34. Helt okej. Nu var det bara löpningen var. 21 km som skulle springas två varv på en bana. Tog med mig ett gäng gels i händerna och sprang iväg. Blev riktigt förvånad när jag kände hur lätta benen var de första kilometrarna. Kände även hur jag verkligen skulle behöva springa på toa. Men jag fortsatte springa vidare. Fyllde på med energi hela tiden. Vid vändpunkten på banan fanns det en vätskekontroll och toalett. Så in på toa fort som tusan.

Benen var fortsatt hyffsat pigga men jag kände hur jag fegade lite på löpningen. Hade kunnat gå på lite snabbare men samtidigt var jag rädd för att bonka. Efter två varv på banan började målet äntligen närma sig. Sprang in på målområdet och in på upploppsrakan. Klockan stannade på 5:07. Skönt att vara i mål!

bild 2 kopia

Finns det någon bättre känsla än att gå i mål på en tävling?!

Finns det någon bättre känsla än att gå i mål på en tävling?!

La mig på gräset och chillade en stund. Min kompis Maria som var med kom och mötte upp mig. Skönt att ha någon att prata med och få prata av sig lite ( har haft stora svårigheter med att förstå danskan ).

Summa summarum:

Dagen bjöd på både sol, moln och några regnstänk. Många människor som hejade efter banan. För min egen del så är jag inte nöjd med simningen. Jag vet att jag kan simma bättre och snabbare. Cyklingen är jag nöjd med. Det kändes riktigt bra hela vägen. Sedan att andra fuskar på banan kan jag inte göra så mycket åt. Men trist att det händer. Var riktigt arg där på banan ett tag. Löpningen kändes också bra hela vägen. Lätta ben. Hade kunnat springa snabbare men fegade. Jag måste våga lita och tro på mig själv när det gäller löpningen. Skötte mig exemplariskt med påfyllning av vätska och energi. Körde med gels från High5 hela vägen. Funkar perfekt för min mage.

Men jag får vara nöjd med 5:07. En fin dag på tävlingsbanan med dålig uppladdning med sömn och kost. Hade med mig en grym supporter. Tack Maria!!! Aalborg var en riktigt trevligt tävling och Danmark bjuder verkligen på ett fantastiskt landskap att tävla i. Rekommenderas!

Efter loppet körde vi chillmode och njöt av den danska solen på bryggan innan det var dags att bege sig mot Göteborg igen. Tack för den här gången Danmark. Jag kommer tillbaka – men ni får se till att lära er reglerna för vad som gäller på cykeln först!

bild 1 kopia 2 bild 2 kopia 2 bild 3 kopia 2 bild 4 kopia 2 bild 5 kopia 2

 

2 tankar på “Race report Aalborg triathlon

  1. Kul läsning och bra jobbat i Danmark!!! Draftingproblemet börjar bli tröttsamt, man ser det på alla tävlingar nuförtiden, både i Sverige och utomlands… Det ökar snarare än minskar dessutom, trist!
    /Carl-Emil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s