Tävlingsuppladdning hemma i Härjedalen

bild 5

Det har minst sagt varit full fart den här veckan, samtidigt som jag försöker ladda för tävlingen på lördag. Men vad passar väl inte bättre än att få umgås med familjen då och faktiskt släppa alla tankar för en stund.

Igår blev det en morgonlöpning i tidig otta. Stockholm visade sig från sin bästa sida med skön morgonsol och en i stort sett hela öde stad. Ljuvligt. Därefter blev det en lite nätt biltur hem till Hede och Härjedalen i tokhettan. Har haft brorsan på en snabbvisit så jag passade på att göra honom sällskap upp till byn.

bild 2 kopia bild 3 kopia

Och Härjedalen under sommartid är ju fantastiskt vackert. Fjällen som pryder landskapet tillsammans med skog, skog och ännu mera skog. Hann med att umgås med familjen och ta ett byragg på farsans cykel. Ett måste när man är hemma är att gå på Ica. Det är där man träffar alla man känner. Härligt är också att man kan vinka och heja på alla man möter. För man känner alla…..och då menar jag verkligen ALLA!

Määän – Ää do hemme? = men är du hemma?  Määän je kände itt att dä = men jag kände inte igen dig, Äru kväär i Stöschölm? – är du kvar i Stockholm. Man du ä lik faaren din – Men du är lik din pappa. Härjedalska alltså. Så jäkla skön dialekt. Är ju ändå född och uppvuxen där uppe i skogarna. Önskar att jag kunde prata det …men tyvärr är det lite si och så med det. Men jag älskar att höra när alla andra pratar det. Härjedalska låter så här för dom som inte vet hur det låter: LYSSNA OCH NJUT!!!

http://t.sr.se/1jE9D1c

Passade även på att stick iväg till vår egen lilla beach Halvfari. Hade med mig våtdräkten och simmade ett litet  pass. Riktigt skönt i vattnet. Efter si så där fem timmar hemma i byn blev det dags att röra på sig igen. Ingen rast och ingen ro. Dags att bege sig söderut igen. Nästa anhalt skulle bli hos min moster som bor utanför Ljusdal.

Jag och brorsan

Jag och brorsan

Anslagstavlan på byn, Mycket som händer nu.

Anslagstavlan på byn, Mycket som händer nu.

bild 2 bild 3 bild 4

Sonfjället stoltserar

Sonfjället stoltserar

Ja….så här ser det ut på byn.

Ja….så här ser det ut på byn.

Min moster har ett stall fullt med hästar….och det är hundar och katter. När jag anlände till henne var hon ute med två av hästarna och tränade. Jag har aldrig varit någon hästtjej. Inte min grej riktigt. Har suttit på en hästrygg en gång i hela mitt liv. Nu tyckte moster att det var dags igen.

Phuuuu….skiträdd hjälpte hon mig upp på en av hästarna. Pulsen rusade iväg och jag kan lovar att det nog blev maxpuls. Stel som en pinne i kroppen satt jag nu där uppe på hästen. Vågade knappt röra mig. Andas, andas!!! Ja…..det blev väl inte ens en minut uppe på hästryggen. Vilken lättnad när jag kom ner på marken igen.

Nej….någon hästtjej är jag inte. Jag tycker bättre om att kötta kilometrar på en cykel.

Hejsan svejsan din stela pinne på hästen

Hejsan svejsan din stela pinne på hästen

bild 3 kopia 2 bild 2 kopia 2

 

Har även hunnit med att träffa på min kära vän Oscar under dagen. Sedan toppade jag det med lite jobbande när jag kom ner till Stockholm igen. Nu är det soffläge och uppladdning som gäller. Trött är bara förnamnet.

Nu är det ledighet som gäller och uppladdning inför lördagens tävling. Mitt mål är att försöka göra en så bra tid som möjligt. Återkommer om det lite närmare.

Men nu checkar jag ut för idag. Knoppen behöver inta viloläge. Imorgon är det dags att packa och fixa en massa smått och gott.

Hörs imorgon!

PS: Måste få gratulera brorsan som åkte hem från semestern nere i Halmstad för att spela en golftävling……och vann!!!! Hurra hurra hurra!! Fan vad grym du är!!

bild 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s