Dags att tagga till!

Som alltid - en magisk morgon vid simstarten i Kalmar! Här 2013

Som alltid – en magisk morgon vid simstarten på Ironman Kalmar! Här 2013

Just nu känns det som att hela min bekantskapskrets är i full uppladdning inför Ironman Kalmar som går av stapeln om drygt en vecka. Man kan liksom känna tävlingsnerverna i luften. Simmade och tog en fika med min polare Rickard alias ”Kingen” igår. Han laddade för fullt inför nästa helgs Ironman. Kommer ihåg för något år sedan när jag och Rickard satt i bilen på väg ner till Kalmar för att köra våran första Ironman. Då kan vi snacka tävlingsnerver.

Trött, ont, kramp, magsmärtor - men värt varenda meter smärta för att  ta sig i mål! Här Ironman Kalmar 2013 som var en katastrof. Kraschad mage och sprang på toa varannan kilometer 3 av 4 mil på maran.

Trött, ont, kramp, magsmärtor – men värt varenda meter smärta för att ta sig i mål! Här Ironman Kalmar 2013 som var en katastrof. Kraschad mage och sprang på toa varannan kilometer 3 av 4 mil på maran. Ingen höjdare! 

Rickard "Kingen"

Rickard ”Kingen”

Själv har jag valt att inte köra någon fulldistansare detta året, vilket känns som ett bra beslut. Jag kommer stå på sidan och vara hejarklack i Kalmar nästa helg istället. Det kommer garanterat vara med blandade känslor. Jag kommer säkert vara otroligt sugen att köra när jag ser dom tävlande på banan. Men det kommer säkert vara en härlig upplevelse att få stå på sidan och heja fram allihopa också.

Själv har jag tävlingsnerver och laddar för att köra Ångaloppet på söndag. En swimruntävling som består av 20 km terränglöpning och 2 km simning. Totalt kommer det vara 23 simsträckor. Så ni förstår säkert att varje simsträcka är rätt så kort. Första löpsträckan är däremot är 6,5 km. Därefter blir det bara kortare löpsträckor.

Jag kommer köra tillsammans med Björn Rosenthal. Han har verkligen gått all in för swimrun och gjort många fina placeringar under året……..så jag känner inte alls någon press. Vi körde teamworkträning ute på Djurgården häromdagen för att se att allt fungerade. Vi kommer köra i våra snygga Team Adeptickläder – det vill säga det blir ingen våtdräkt. På fötterna kör jag med mina Inov-8X-Talon 190 och i handen kommer jag att ha en dolme som sedan kommer att användas under simningen. Bilder lånade från Addnature där du kan hitta grejerna. L_INOV8XTALON190N_1

L_HEADSWIMMINGPULLBUOY

Jag och Björn!

Jag och Björn!

 

Simma

Springa

Det ska bli riktigt kul att tävla igen. Känner mig jäkligt taggad! Det blir ett lättare simpass ikväll sedan kör jag vilodag imorgon. Igår var det dags att hålla i en Run Tough med Sats/Urban Tribesgänget. Dagen till ära hade vi grymme Rubin med oss som coach också. Mitt gäng sprang 4x600m och 4x300m med 75 sekunders vila mellan varje intervall. Som alltid var det härlig energi och bra fart på Kristinebergs IP i strålande solsken på kvällskvisten.

Och imorse vad det dags att dra på sig ”jobbkostymen” det vill säga träningskläderna. Det finns en grym träningsoas på Kungsholmen vid Barnhusbron. Ett riktigt bra utegym med viktstänger bland annat. Så där har jag huserat hela morgonen sedan 6.30 . Hade även med mig TRX-band och gummiband. Styrka, rörlighet, balans, löpintervaller och massa annat smått och gott har mina klienter fått jobba med.

Nej nu är det ingen återvändo! Mot Eriksdalsbadet! Sen väntar chill, soffläge och vila/uppladdning fram till söndag!

Riktigt bra utegym på Kungsholmen. Ett av många bra utomhusgym.

Riktigt bra utegym på Kungsholmen. Ett av många bra utomhusgym.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s