Har du koll på löpartävlingarna?

Åter till vardagen. Nu känns det som att de flesta är tillbaka i stan igen. Morgonrusning, stress och full fart. Tillbaka till vardagsrutinerna. Tillbaka till träningen. Det känns lite i luften att hösten är på ingång.

Men hösten är ju en fantastisk årstid. Luften känns frisk, härliga färger och jag själv tycker det är en härlig tid för utomhusträning.

Nu börjar löpartävlingarna rada upp sig en efter en. En av mina favoriter är Stockholm halvmarathon. En riktigt fin tävling som går genom Stockholms gator. Kistaloppet och Hässelbyloppet är två andra favoriter. Snabba 10km banor där det brukar bli personbästa för många löpare.

Andra tävlingar som också är på agendan som lockar många tävlande är Stockholm triathlon som går av stapeln till helgen. Närmare 3600 personer är anmälda för att köra antingen sprint eller olympisk distans. Det brukar vara en folkfest och det är riktigt härligt att se alla som kämpar runt banan. Själv kommer jag att jobba nere i växlingsområdet under helgen. Så jag lovar att heja på alla som ska vara med och tävla.

Vi har Tough Viking den 30 augusti ( Stockholm ) som har blivit en populär tävling. Tjejmilen med sina dryga 32 000 tjejer som springer 10 km på Stockholms gator. Sedan får vi inte glömma Lidingöloppet som i år firar 50 år! Inte illa! 30 km löpning på Lidingö. Många skall kanske påbörja, avsluta eller är mitt i sin svenska klassiker. Eller så kanske man springer 15 km, stafetten, knatteloppet eller tjejloppet 10 km.

För att hålla koll på vilka lopp som finns kan jag rekommendera er att kika in på loppen.se Där finns i stort sett de första löpartävlingarna inlagda. Det är bara att välja och vraka.

Vill man tävla så finns det många roliga lopp att köra under hösten. Och att tävla – finns det något roligare? Känna tävlingspirret i magen innan starten. Den där känslan när man passerar mållinjen – den är oslagbar!

Och ska man inte själv tävla under hösten tycker jag absolut att man ska bege sig ut och heja fram löparna på tävlingsbanan. Hejarropen betyder så otroligt mycket när man tävlar. Man plockar fram de där extra krafterna som man trodde att man kanske inte hade. Man får ny energi!

Hoppas vi ses! Antingen på tävlingsbanan eller på åskådarplats!

Bea&Alex-121

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s