Försvinn! Och dags att blicka framåt!

Regnet öser ner och hösten är här på riktigt. Rätt skönt kan jag tycka. Jag gillar hösten. Det behöver kanske inte regna varje dag men lite höstrusk skadar inte. Träningsveckan inleds med vilodag då en rejäl förkylning har intagit min kropp.

Det började så fint med att rösten försvann under helgen och nu har förkylningen rotat sig i kroppen. Dock är rösten bättre idag men är snorig. Så det blir en hemmadag i soffan under täcket. Sova, äta och kanske sova lite till. Det vill säga att dagens tema blir att vila kroppen.

Det börjar bli dags att blicka framåt mot tävlingssäsongen 2015. Jag vill bara lägga den här skitsäsongen bakom mig. Kan inte ha haft ett sämre år. Det började med dubbla tandinflammationer och penicillinkurer, dunderförkylningar och ögoninflammation under hela maj. Kroppen hade svårt att hitta tillbaka till någon bra form. Tappade både tränings- och tävlingslusten. Avslutade sedan med att stuka foten på tävling och fick en överbelastad höft vilket resulterade i att det inte blev ett ynkaste litet löpsteg på 40 dagar. Och nu när jag äntligen har börjat springa igen lite smått så kommer dunderförkylningen och intar min stackars kropp.

Men nu är det bara till att blicka framåt. Nya tag! Jag börjar med att kurera mig i soffan ett par dagar för att sedan starta upp träningen igen. Sitter och kikar på vilka tävlingar det blir nästa säsong. Det jag vet just nu är ialla fall att 2015 kommer inledas med skidtävlingar. Operation att kunna starta så långt fram som möjligt på Vasaloppet ska anammas. Mitt mål att köra Vasaloppet på 5.30 ska jag fixa! Punkt slut! Såg att snön har börjat falla i mina hemtrakter under morgonen. Så det får kanske bli en liten trip hemöver snart, om vädret fortsätter med snöande där uppe.

Efter en vintersäsong på skidor brukar det vara bra att starta upp med några löpartävlingar för att få upp farten. Därefter börjar triathlonsäsongen och pågår fram till hösten kommer. Då brukar det vara härligt att få avsluta med några löptävlingar.

Så nu känns det skönt att jag kan ägna dagen åt att planera och sätta mål inför min tävlingssäsong 2015 och hur träningen skall läggas upp på bästa sätt – i lugn och ro i soffan, under täcket, med en liten powernap emellanåt.

Ha det gött i måndagsrusket! Själv ska jag börja med att köra en liten sovtimme.

Cervélon och jag! Vi gillar varandra.

Cervélon och jag! Vi gillar varandra.

Run run run!!

Run run run!!

Räknar med att få in många mil på skidorna innan Vasaloppet 2015

Räknar med att få in många mil på skidorna innan Vasaloppet 2015

Simma! Fantastikt härligt. Här på ett simpass hemma i Hede i somras i Ljusnan.

Simma! Fantastiskt härligt. Här på ett simpass hemma i Hede i somras i Ljusnan.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s