Stakmaskin, skogsfloating och svaga triceps

549171_10151277377536606_181289939_n
Ja då var man igång med träningen igen! Så jäkla gött! Man mår ju som en filbunke när man inte får träna…..ialla fall jag! Nästa stora mål i min tävlingskalender är Vasaloppet! Målet är satt till tiden 5.30. Det kommer bli en fin utmaning! Men vad fan! Jag ska fixa det! Jag hoppas på en bra skidvinter här i Stockholm så man hinner få in ett gäng mil i kroppen.

I väntan på att snön ska falla körde jag stakmaskin på gymmet igår. Fruktansvärt tråkigt ( om jag får säga vad jag tycker ) men ett ont måste. Jag känner att jag måste stärka upp mina triceps en del. Kände mig svag, svagare, svagast. Men men. Det finns liksom bara en sak att göra då….träna upp triceps så klart!

bild 5

Hur ser träningen ut framöver?

Det kommer så klart att vara fokus mot nästa års triathlonsäsong, vilket innebär en hel del löpning, cykling på trainern och simning. Däremellan kommer jag köra rullskidor, skidor, styrketräning på gymmet och yoga. En härlig blandning av det mesta helt enkelt! Räknar med att få in mycket skidåkning i vinter. Att åka längdskidor kan ju vara den absolut bästa träningen du kan få! Ska även köra åtminstone ett seedningslopp innan Vasaloppet. Måste ha en så bra startposition som möjligt.

På löparfronten kan jag just nu bara köra lugna distanspass. Kanske inte det roligaste att köra varje löparpass, men just nu får jag bara gilla läget. Höften blir inte jätte glad om jag börjar trycka på för hårt i löpningen för tillfället. Det är skynda långsamt som gäller just nu! Simningen rullar på. Distanspass och teknikpass – med och utan tränare, med och utan träningskompisar. Cykeln har åkt upp på trainern. Så nu är grannarna glada igen! Ungefär lika glad som jag är när det är fest på helgerna och ibland under veckorna. Dom håller mig vaken under kvällar och nätter och jag kontrar med att hålla dom vaken under tidig morgonstund och förmiddag. Det bäst av alla världar.

Nej riktigt så illa är det inte. Men det känns som att jag under varje trainerpass bara väntar på att det ska knacka på dörren. Däremot så har jag mina grannar på andra sidan gatan som verkligen tycker om att prata i telefonen och gärna står i fönstret och kikar på mig som cyklar samtidigt. När jag börjar tröttna på att ha åskådare brukar jag vinka till dom – då försvinner som plötsligt och så kan man se hur de istället hamnar bakom gardinen och tjuvkikar…haha. Dom tycker nog att jag är lite konstig som sitter och cyklar inomhus, men det får dom tycka! Vad gör man inte för att bli en starkare cyklist?!

bild 4

Watt, puls och styrka

Igår hade jag watt-och pulstest på cykeln. Det kändes en del vill jag lova. Imorse var jag på gymmet och körde styrketräning. Jag körde fokus rygg, triceps och coreträning. Därefter avslutade jag med att köra lite på foamrollern. Ont, ont ont! Men otroligt skönt med egentid på gymmet och framförallt att träna på ett gym där jag inte jobbar. Jag har väldigt svårt att träna på något av de gym som jag arbetar på. Svårt att fokusera och det är hela tiden folk man känner som skall komma fram och prata, vilket innebär att det blir väldigt ineffektivt. Jag tycker inte om att träna med musik i öronen och då blir det lätt att det blir mer snack än träning! Jag vill vara effektiv när jag är på gymmet. Har ingen lust att spendera flera timmar där. Effektiva pass är det som gäller i min värld!

bild 2 kopia

Jag arbetar ute på Sturebadet Haga en dag i veckan just nu. Hade en liten lucka i tisdags när jag var där och fick passa på att testa skogsfloating . Vad är då skogsfloating? Jo det är avslappning, mindful relax, ute i friska luften. Väldigt avslappnande och otroligt skönt att få komma ner i varv mellan varven! Här får man koppla av utomhus i specialdesignade hängmattor och guidas genom en mental avslappning med himlen som tak och naturen som väggar.

bild 1 bild 2 bild 3

Veckan har annars bjudit på mycket häng uppe på Stockholms stadion. Både för jobb och egen träning. Jag gillar verkligen att vara där och arbeta. Och lyxen när man är där dagtid är att man oftast har hela stadion för sig själv.

Dags att återgå till jobbet!

Och du! Glöm inte reflexerna när du är utomhus och tränar nu! Både under tidig morgonstund och under kvällarna. Det underlättar för alla i trafiken om du syns! Så på med reflexvästen, reflexjackan eller vad du nu har! Det finns ju en mängd olika varianter att välja på!

Denna finns att köpa hos Addnature för 99kr!

Denna finns att köpa hos Addnature för 99kr!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s