Glada höftböjare

Veckan inleddes med ett kiropraktorbesök hos Niklas på Kiropraktorkompaniet. Oj oj oj vilka låsningar jag hade uppe i bröstryggen. Stackars lilla kroppen. Efter lite justeringar och  knäckande kändes det direkt mycket bättre. Sedan blev det ett besök hos Can som skulle  trycka på onda muskler och framförallt komma åt höftböjarna. Den smärtan när man går in och trycker på onda områden så det bara strålar ut i kroppen, den är inte skön någonstans. Men med det onda kommer det massa gott. Fungerande höftböjare till exempel.

Styrketest

Direkt när jag kom dit fick jag ligga på ryggen på bristen. Jag fick sträcka upp mitt ena ben mot taket och utåtrotera det. Jag skulle sedan försöka pressa mot Cans hand som agerade som motstånd för benet ( både höger och vänster ). Det var inte mycket krut i dessa muskler till en början. Likt en pinne föll både höger och vänster ben ner mot underlaget på ett kick. Jag hade noll styrka. Men efter att Cans magiska händer hade tryckt på muskler här och där och framförallt höftböjarna kunde jag ge han en match i bentestet. När vi var klara så kunde jag hålla emot riktigt bra och kände mig hur stark som helst i höftböjarna! Bra tryck alltså! Vips så var leendet uppe vid öronen. Jag kände mig stark! Tänk att två starka höjftböjare kan göra att man blir så glad.

Tackar mina två superkillar för bra hjälp i veckan!

Niklas

Niklas

Can

Can

Och med bättre tryck i höftböjarna så blev det dags att se hur det fungerade vid löpningen igen. Så i tisdags var det dags för träning på Stadion med gänget. Medan alla sprang snabba intervaller hade jag sällskap av två trevliga herrar för ett ”mysjoggpass”. Grabbarna hade sprungit Hässelbyloppet och körde mer av ett återhämtningspass medan jag körde på något av ett uppstartspass. Härligt med sällskap när vi avverkade varv efter varv inne på Stadion. Grymme David har haft en otroligt bra säsong och dundrat in med grymma PB:n senaste veckorna. 1:58 på Lidingöloppet och nu senast runt 34:47 på Hässelbyloppet. Jag kunde konstatera att det var bra att jag var farthållare denna kväll på Stadion. David har nog aldrig sprungit så långsamt 🙂 Men ack så trevligt vi hade! Och höftböjarna går från klarhet till klarhet!! Ingen smärta och bra tryck! Heja kroppen!

Tack för bra snack och trevlig sällskap på Stadion! IMG_7771

David alias Superman

David alias Superman

IMG_7765 IMG_7773

 

Simningen går bättre och det känns som att jag äntligen börjar få upp lite mer fart. I tisdagsmorse blev det ett ruskigt bra fartpass. Skönt att kunna ge grabbarna en match i bassängen. Nu märks det att många är tillbaka i träningen igen. Otroligt mycket folk i bassängen vid 6.30 på morgonkvisten. Var även och simmade på GIH-badet i veckan. Med endast en snabbsimbana och si så där 12 pers i banan kan man säga att det var trångt, segt och mitt i allt ska någon köra benspark i snabbsimbanan! Det gjorde inte saken bättre. Fick ialla fall ihop 20 x 100m innan jag gav upp.

IMG_7742

 

När jag gjorde min bikefit med Björn Andersson fick jag nya inställningar på cykeln. Har under veckan testat cykla på Cervélon och jag måste säga att det känns otroligt mycket bättre. Det känns som jag får jäkligt mycket bättre tryck när jag trampar. Jag kommer bli ruskigt farlig på cykeln nästa säsong! Eller rättare sagt FARLIGARE!!! SNABBARE!!! SNABBAST!!

Dags att ta tag i torsdagen! Simträning på E-badet 6.30 sedan väntar jobb, jobb, jobb!

bild 1

IMG_7747

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s