Balans/Stabilitet och teknikträning med stavar

Att träna med skidstavar som redskap är både jobbigt och utmanande. Under veckan har några av mina klienter som skall åka Vasaloppet eller Tjejvasan fått träna med skidstavar och under våra träningspass. Är man inte van vid att träna med stavar och kanske inte så van vid att åka längdskidor finns det ett och annat att tänka på. Dels behöver man lära sig koordination, hur långt fram ska man sätta staven när man åker skidor och stakar och diagonalar och även hur man håller i en skidstav ( inte det lättaste att veta hur man skall hålla i en skidstav för att kunna få ut maximalt utan att göra av med onödig energi ). Att lära känna skidstavarna helt enkelt. En skidstav är en hel vetenskap i sig och det finns en hel del att tänka på, men det tar jag upp i ett annat inlägg.

Mina klienter har fått träna X antal gånger uppför en backe. Tänka teknik och jobba med tekniken. Hitta en bra känsla.  Skejthopp, balanshopp, sprättande skidgång är bara några av de övningar vi jobbat med. Nu längtar vi tills snön kommer så vi får sätta på oss skidorna. Och under gårdagen bjöd mina hemtrakter i Härliga Härjedalen på snöbilder. Och om drygt en månad är det ju tävlingspremiär uppe i Bruksvallarna och Bruksvallsloppet. Jag är otroligt sugen på att åka upp och både titta och åka skidor själv.

Under veckans träningspass med stavar med en av mina klienter.

Under veckans träningspass med stavar med en av mina klienter.

Vintern är på intågande hemma i Härjedalen. Bild från Särvfjället och vår stuga

Vintern är på intågande hemma i Härjedalen. Bild från Särvfjället och vår stuga

Veckans träning har rullat på helt okej. Har tagit det lite lugnt med löpningen nu i början men fått in något pass. Cyklat trainer och på spinningcykeln. Ibland är det bara så jäkla skönt att byta miljö från att sitta hemma och cykla och sätta sig i en spinningsal och dundra på med musik på högsta volym! Har fått in en del styrkepass på gymmet. Jag vill känna mig stark i kroppen – inifrån och ut – och behöver få in styrkepass. Tricepsträning, chins, core, och olika balans- och stabilitetsövningar med balansbollen har varit fokus för veckan. Jag spenderar ca 30 minuter på styrketräning i gymmet per gång när jag är där. Det räcker! Det gäller ju att vara effektiv när man är där. Snacka kan man göra efter träningen.

Har under veckan blivit jagad av snabba killar i bassängen under morgonträningen. Det är bra!! Det innebär alltså att jag måste få upp bra fart under passen när det är det som står på schemat. Och jag vill inte bli omsimmad! Där går gränsen!

Chinsträning - riktigt roligt! Min favvoövning i gymmet

Chinsträning – riktigt roligt! Min favvoövning i gymmet

Extrempeak på balansboll

Extrempeak på balansboll

Danne, Johan och Tobbe!

Danne, Johan och Tobbe! Mitt mål är att vara snabbast och slå dessa grabbar! 

Fick en liten chock igår när solen och den blå himlen behagade att dyka fram. Vips så blev man lite piggare och fick ny energi. Var uppe på Stockholms Stadion och jobbade en del under gårdagen. Solen värmde fantastiskt skönt på mig som inte sprang intervaller på banan utan stod på sidan och klockade, kollade teknik och peppade!

I övrigt kan det bara konstateras att vissa dagar är man bara jäkligt morgontrött. Missade till och med  morgonkaffet efter simningen i veckan på grund av att  jag letade efter min försvunna strumpa på Eriksdalsbadet. Det var helt borta. Jag kunde inte hitta den. Jag hade ju haft den på mig när jag tog mig dit men nu var den helt borta. Kunde bara konstatera att jag tydligen är färgblind. Men i mina ögon kanske vitt och rosa med mönster på är ungefär samma sak. ”morgontröttochförvirrad

Nu är det dags att köra 90 minuter på trainern. Låter inte det som en fin start på denna lördagen?! IMG_7839

Godmorgon tröttmössa!

Godmorgon tröttmössa!

 

1 tanke på “Balans/Stabilitet och teknikträning med stavar

  1. – OMhy28#30;TonG&a!! I love these and oh how I needed this to start my day. You truly are talented and your passion shows greatly through your images. Thank you SO much!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s