Tre ting!

Har varit lite ”out of office” den här veckan. Min kära dator gav upp i tisdags. Har gjort återupplivningsförsök gång på gång men utan resultat. Så det fanns inget annat val än att köpa en ny. Insåg när jag var utan min dator hur beroende jag är av den. Det är betydligt jobbigare att svara på mail i mobilen än att skriva på datorn.

Så det har varit lite svårt att jobba under veckan. Hade ett projekt som skulle vara klart under veckan som jag helt enkelt fick skjuta på några dagar. Man känner sig tom på något sätt. Tyvärr hann jag inte spara allt på en extern hårddisk innan den kollapsade så en del dokument försvann. Det innebär alltså en del merjobb under helgen med att fixa klart allt. Ja ja…..sånt som händer.

IMG_7958

Veckan har bjudit på riktigt fina träningstimmar. Har fått in två styrkepass på gymmet med fokus på att stärka upp mina skidåkarmuskler. Vasaloppet kommer ju snabbare än vad man tror. Det är bara dryga 4 månader kvar och det kommer gå fort. Hoppas kunna få in många mil under julen som kommer spenderas hemma i norr. Det kan även tänkas att det blir skidpremiär redan nästa helg. Hade inte varit helt fel alltså! Härjedalen har visat upp vintersköna bilder under veckan. Tänk vilka kontraster det är i det här landet.

Stockholm i onsdags

Stockholm i onsdags

Härjedalen i onsdags

Härjedalen i onsdags

Måste ändå säga att jag är ute i riktigt god tid inför Vasan detta året. Men trenden har ju inte visat på att fler mil ger bättre tid för mig. Snarare tvärtom. Och med 2 km skidor i benen senast ( premiäråkte dagen innan loppet ) trodde jag att det skulle bli svårt att ta sig runt på en okej tid. Men 6:00:38 får ses som helt godkänt. Men det ska gå ännu snabbare i vinter! Har fortfarande inte bestämt vilket/vilka seedningslopp det kommer bli för min del.

15965_10151128423021606_1515942323_n

Höftböjarna känns bättre. Har kört på med bollar och foamroller på musklerna för att lossa på spänningarna, Det gör olidligt ont, men det är inte värre än att man får skrika rakt ut om det gör på tok för ont. Har dock tagit det väldigt lugnt med löpningen denna veckan. Men idag ser jag verkligen fram mot att knyta på mig löparskorna för ett pass.

Fick in ett härligt fartpass på simträningen med Johan i torsdags. Riktigt gött att få simma snabbt ibland även om det är riktigt jobbigt. Igår däremot tog det emot att ta sig till Eriksdalsbadet. Kände mig trött, seg och inte riktigt sugen på att simma. Men det brukar ju alltid lösa sig när man väl är där. Traskade in i simhallen och mötte legenden ”Putte from Hell” och blev genast på bättre humör. Sedan kom Markus Hagberg och hade också planen att simma lite. Vips så kändes det mycket roligare att hoppa i bassängen när man hade lite sällskap. Det blev även en hel del snack om Ironman Hawaii med Markus som nyligen kommit hem från tävlingen. Alltid intressant att höra andras tävlingsberättelser.

Onda men nödvändiga ting. Tänk vad dessa bollar kan hjälpa.

Två små onda men nödvändiga ting. Tänk vad dessa bollar kan hjälpa.

IMG_8010 IMG_7982Tre ting som jag saknar

1. Att få springa riktigt tuffa, snabba intervaller. Känna blodsmaken i munnen, svära över att det var så fruktansvärt jäkla jobbigt. Benen som skriker mjölksyra, hjärtat som pumpar på max och samtidigt känna hur kroppen levererar. Jag saknar att kunna springa på ordentligt, att springa på max. Kötta intervaller. Ska bli intressant att se hur kroppen reagerar på dagens löppass. I mina tankar så kommer det gå lätt, smärtfritt och med en riktigt fin känsla. Kroppen kommer leverera!

2. Jag vill tävla! Jag är tävlingssugen! Jag vill stå på startlinjen! Jag vill känna mig i ruskigt bra form. Jag vill leverera! Jag vill svettas, svära, maxa. Jag vill känna tävlingsnerver, pirr i magen. Det finns ingen känsla som slår den när man gör sig redo för start på en tävling. En slags hatkärlek. Men en riktigt härlig sådan. Och att sedan passera mållinjen – den känslan är så fantastiskt härlig.

3. Nu när hösten, mörkret och regnrusket är här saknar jag att är kunna köra cykelpass utomhus med Cervélon. Men just nu är det bara att gilla läget och hoppa upp på trainern. Bygga pannben och en massa jäklaranamma! Men när man minst anar det, närmare bestämt om drygt en månad blir det träningsläger i Thailand. Det ska bli intressant att se hur cykelvägarna är där nere. Det ska även bli otroligt härligt att få simma utomhus igen.

Nu är det dags att dra på sig löparpjuckerna och bege sig ut i ett gråmulet Stockholm. Den här bilden tog vi i söndags i Haga Parken. En riktigt grym dag om jag får säga det själv!  Fotograf: Johan Rosén

IMG_7944

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s