Mygg- och björnfritt på träningen!

20131229-200406.jpgDen planerade skidåkningen har frusit inne denna julen. Man kan säga att det har varit kallt, kallt och riktigt jäkla kallt hemma uppe i Härjedalen. Så jäkla typiskt! Hade laddat för ett gäng skidpass hemma i byn under juldagarna.

Dagen innan julafton visade termometern på -14 grader. Det kändes ändå överkomligt för ett löppass. På med underställströjor ( var lika bra att ta på sig alla tre jag hade tagit med mig hem ) och andra varma kläder. Sen mötte jag upp Ida Svensson ( grym löpartjej hemifrån byn ) för ett löppass runt Halvfari. Eftersom Hede inte är så stort måste man vidga vyerna utanför bygränsen för att kunna knopa ihop några kilometer. Halvfarirundan är en klassisk runda. Men den vågar jag inte springa själv under sommaren. Jag är livrädd för björnar och där brukar dom se en och annan björn lufsa omkring. Men i tisdags fanns det som tur var ingen ingen risk att björnarna skulle vakna ur sitt idé. Men det låg säkert en och annan i krokarna och sov där vi sprang förbi!

IMG_0287 IMG_0295

Kan säga att det bet rätt bra i kinderna och det knarrade riktigt bra under skorna. Isen låg och gömde sig under den lätta snön vilket gjorde att det var rätt så isigt, men riktigt härligt att få njuta av fjälluften. Hade planerat in att köra ett pass längdskidor på eftermiddagen. Men termometern började gå mot -18 så det fick bli soffläge under en filt istället. Okej det är rätt gött att slappa i soffan under en filt.

Julafton – mat, godis, mat, mat, godis, tomten, julklappar, mat, godis, glögg, godis, mat, godis, ett löppass, mat, godis, godis, godis. Att man aldrig lär sig att sluta äta när man är mätt. Det går alltid att trycka i sig en liten chokladbit till…..och en till….och en till. Men en väldigt mysig, trevligt, lugn och skön julafton med familjen. Och tänk! Tomten kom detta året också. Småkidsen fick en uppsjö av julklappar och även jag hade varit snäll detta året. Puss på er!

IMG_0373 IMG_0377 IMG_0379

Juldagen – upp och hoppa efter en skön sovmorgon! Planerat löppass till grannbyn ( ca 20km tor ) och längdskidor. Nej, nej, nej. -28 grader!! TJUGOÅTTA MINUSGRADER!!!! Ursäkta men fy tusan vad kallt. Elda, elda, elda och slappa framför tv:n. Inte helt fel det heller. Hade hoppats på en ljusning på termometern under eftermiddagen men icke. Den gick snarare åt fel håll. Efter att ha slappat under en filt i soffan hela dagen tog jag mig i kragen. Mot kvällen tog jag mig ner till byns lokala gym och körde ett styrkepass samt löpning på bandet. IMG_0398 IMG_0427 IMG_0428 IMG_0429

Annandag jul: Hade hoppats på si så där minus 5 grader och sol. Men ingen ljusning på väderfronten. Inte heller denna dagen ville värmen komma. Minus 24 grader på morgonkvisten. Hade brickpass på schemat så jag tog mig ner till gymmet igen för att träna. Tack snälla Korpen i Hede för att jag får vara i era lokaler och träna när jag är hemma. GULDVÄRT!!!! 

IMG_0432

++ i kanten för att löpningen äntligen börjar lossna ordentligt! Riktigt härligt! Men riktigt surt att det inte blev någon skidåkning hemma i byn. Har min gräns på minus 15 grader…och det är nästan för kallt. Har ingen lust att dra i mig en massa kall luft och sedan så har jag förfrusit en massa fingrar när jag höll på och tävlade längdskidor. Det räcker oftast med bara några minusgrader så tappar jag känseln i dom. Inte kul!! Och eftersom jag åker så snabbt blir det ett kraftigt vindrag på skidorna 😉

Meeeen….det blir otroligt vackert när kylan biter ute! Synd bara att man inte kan vara ute och njuta av naturen så mycket. Nu är jag tillbaka i ”varma” Stockholm igen. Inte helt fel det heller. Skidorna fick stanna kvar uppe i norr! Räknar med att åka upp snart igen för att få till premiärmilen.

Ha en fin lördag!

IMG_0478 IMG_0410 IMG_0409

Nej det är inte vårar hus. Men tänk när man bodde så här. Tryckte ihop hela familjen i små loft. Tiderna förändras!

Nej det är inte vårt hus. Men tänk när man bodde så här. Tryckte ihop hela familjen i små loft. Tiderna förändras!

20131229-201527.jpg 20131229-201623.jpg 20131229-201850.jpg

Ser fram mot skidpremiären i januari!

Ser fram mot skidpremiären i januari!


1 tanke på “Mygg- och björnfritt på träningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s