Isdans med Glenn

IMG_0695Man kan lugnt säga att det har varit växlande väder den här veckan. Från snöfritt, till full vinter med massor med snö, till tö, slask och is. Svensk vinter helt enkelt. Är inget större fan av att springa ute på isklara vägar. Så gårdagens distanspass fick bli inne på löpbandet. Inte jätte skoj att tugga löpband en längre tid – men vad fasiken. Tyckte tiden gick rätt fort ändå.

Körde ett riktigt bra intervallpass på löpande med polaren Jonas i tisdags. 6/5/4/3/2/ min intervall med start på 4:10 min/km och sedan ökade jag med 5s för varje intervall till 3:50. Hade härliga 60 sekunders vila mellan varje intervall. Avslutade sedan med 5 x 40/20 @3:30. Skönt att löpningen går framåt och jag känner verkligen att jag blir snabbare, starkare och uthålligare. IMG_0728

I onsdags blev det dock ett riktigt ispass eller snarare isdans utomhus med göteborgaren Glenn aka Oscar Olsson. Is, is, is precis överallt. Tror mest jag sprang och gnällde över isen under precis hela passet. Stackars Oscar som fick höra på mitt gnällande. Det är då göteborgaren rycker in och drar några göteborgskämt för att få mig på bättre humör!! Glenn alltså. Men det funkar uppenbarligen på mig! Dock var jag betydligt stabilare än Glenn som dundrade in med tre sköna isvurpor. Aj aj aj!! Sedan tog han och vann Sandsjöbacka trail på den nätta distansen 82,8km idag!! Snyggt jobbat och stort GRATTIS!!!! Heja Glenn!

IMG_0648

Har fått in 5 simpass denna vecka vilket är riktigt bra. Det börjar även visa sig med en snabbare simning. Körde hundringar i fart 3 med Johan på gårdagens pass och klockan visade på 1:30/hundring. Bra för att vara mig som inte är den bästa på att simma. Men det finns mer att ge! Måste bli lika snabb som Johan nu så jag kan ge han en match i bassängen! Har några sekunder kvar att jobba på.

Cervélon har fått stå hemma och vila upp sig denna veckan. Har kört alla mina cykelpass på gymmets cykel. Grannarna måste vara glada som har fått lugn och ro hela veckan. Men idag var det ingen återvändo! Grannen hade fest igår och då jag ge moteld med lite trainerljud. Rätt ska vara rätt! Tur att det är skidåkning på tv:n så man har något att titta på. Hamnade framför störtloppstävlingen. Det går så jäkla fort alltså. Knappt man vågar titta när dom åker utför.

Har även fått in tre styrkepass i veckan och idag har jag en rejäl träningsvärk lite här och där. Skönt!! Och plus i kanten att Sats Fridhemsplan äntligen har öppnat upp igen. Nära och bra för en liten latmask som mig. Sparar gärna tid när jag ska ta mig till träningen. Sats St:Eriksbron ligger ju faktiskt 200 meter längre bort än Fridhemsplan. Men nu är det skönt att Fridhemsplan har öppnat igen så sparar man några meter där. Då kan man istället ligga hemma i soffan och vila några extra minuter.

Och nu är det full fart på jobbet. Första riktig jobbveckan är i full gång. På måndagar kör jag en muskelklass på Skanska och i veckan tog vi och dundrade in med ett rekord. Tryckte in 40 pers i salen. Maxantalet är 30 pers, sedan brukar det inte finnas grejer till alla. Men vi pusslade och grejade och det gick ju hur bra som helst att få med alla 40. KUL!!!! Heja Skanska! Räknar iskallt med samma siffra på morgondagens pass – annars får dom bakläxa! 😉

Startade även upp mina två löpgrupper med Nordea i veckan. Det kommer bli en grym löparvår. Och på alla andra pass jag kört ute på företag och gym så har det varit fullbokat och bra drag. Nu gäller det bara att hålla i hela året. Hitta en bra nivå som passar just dig! Istället för att börja lugnt kör många på allt eller ingetmetoden. ”All in” de första veckorna för att sedan trappa ner och sedan kanske tappa träningen helt. Man blir sjuk, skadad och sedan har många svårt att hitta tillbaka till träningen.IMG_0717 IMG_0744

Nu är det dags att styra upp lite smått och gott! Det börjar bli dags att ladda om för en ny jobb- och träningsvecka. Kanske med lite mer fokus på det sistnämnda kommande vecka. Vi hörs!

Ha de gött!!

IMG_0693 IMG_0748 IMG_0740 IMG_0746 IMG_0709

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s