Hälsofest och längdskidpremiär

IMG_0982Som alltid rusar dagarna förbi och vips så har det gått en vecka igen. Den här veckan inleddes med en riktigt bra träningsmåndag där jag kände mig sjukt stark på cykeln och sedan blev det sjukstuga. Fick en rejäl dunderförkylning med tillhörande feber och har legat däckad i stort sett nästan hela veckan. Så det blev inte många träningstimmar på kontot. Men äntligen, äntligen! Nya tag! Men tusan vad uttråkad man blir av att bara ligga hemma soffan. Rastlös deluxe!

Det blev ialla fall en riktigt grym träningshelg hemma i byn under förra helgens ”Hälsofesten”. Kul att träffa massa gamla kompisar, lärare, dagisfröknar mm, men även några nya ansikten från hela Härjedalen ( men man har hört namnen tidigare ). Härliga Härjedalen – det bor ca 10 000 personer i hela kommunen. Inte många människor och därför känner man liksom till dom flesta. Det är lite ”alla känner alla”, eller ialla fall ”alla känner till alla”. Man har alltid hört namnet på någon av de som bor där. Den är barn till den, dom är kusiner, dom är syskon. Vi härjedalingar är som en enda stor familj. Riktigt mysigt. Tar man en tur på byn så måste man heja på alla man möter – Hej hej 🙂 Allt är ialla fall väldigt okomplicerat hemma i norr. Fantastiskt skönt! IMG_0962

Det är lite mer ombytta roller som gäller nu när man är hemma. Från det att dom har lärt mig en massa saker om livet, så får nu jag lära dom en massa nya grejer. Hälsofesten gick av stapeln och nere på Korpens lokaler var det fullt ös hela lördagen. Korpens lokaler var tidigare vår gamla biograf hemma i byn. Minns när man fick gå på bio hemma i Hede, Sitta i dom vinröda, stenhårda biostolarna, äta popcorn, och det var en speciell doft inne i biosalongen. Sen lades bion ner och stolarna åkte ut. Allt byggdes om och vips så blev det byns träningsställe. Bra samlingslokal och bra initiativ att bygga om lokalen.IMG_0954

Dags för plankantävling uppe på scen inne i gamla biolokalen.

Dags för plankantävling uppe på scen inne i gamla biolokalen.

Jag hade den stora äran att få leda tre pass under dagen. Ett spinningpass, en löpstyrka och ett utomhuspass i löpning. Som tur var visade termometern på bara några minusgrader denna januariadag. Brukar ju kunna vara riktigt bitande kyla annars i januari där uppe. Fick med mig ett riktigt grymt gäng på utomhuslöpningen. Sedan blev det minst lika bra drag på inomhuspassen.

IMG_0950 IMG_0946 IMG_0945Efter lördagens fullspäckade träningsdag på Korpen blev det en lugn lördagskväll. Sedan tog jag med mig brorsan för att köra ett styrkepass på söndagsmorgonen. Han tyckte det var riktigt roligt att få träna med syrran. Brorsan spelar en hel del golf så jag visade ett gäng med övningar som han kan köra för att stärka upp sig inför kommande golfsäsong. Räknar iskall med att det bara kommer bli segrar 2015…..i och för sig så vann han ju ett bra gäng tävlingar och visade upp ruskigt bra resultat under 2014. Men 2015 kommer bli ännu grymmare.

Jag och brorsan!

Jag och brorsan!

Sedan tog jag med mig småbrudarna och åkte ner på klassisk mark för min del – Skidstadion. Oj oj oj. Här har det spenderats X antal timmar, åkt X antal km under mina yngre dagar. Bodde i stort sett nere på skidstadion vintertid. Därför blir faster Bea extra glad när småtjejerna vill åka längdskidor. Så vi tog oss runt 2,5km spåret. Riktigt bra av tjejerna (även om det var lite upp-och-ner på humöret vissa delar av banan – men då fick faster Bea ta till mutningsknepet ). Och min skidpremiär för året var gjord. 2,5km längdskidor med kidsen som gav en hejdundrandes träningsvärk i kroppen. Herregud!! Började undra om jag verkligen tränat något tidigare.

IMG_1133 IMG_1105 IMG_1063 IMG_1060Under veckans sjukstuga behövde jag pigga om mig själv lite och tittade på lite gamla resultat från Vasaloppet Öppet spår 2013. Då hade jag premiäråkt 2 km skidor dagen innan racet ( inklusive en rejäl vurpa ) och dundrade in med en 14:e plats av 1200 tjejer. Kanske inte är en sån dålig längdskidåkare ialla fall. Året innan blev det en 19:e plats och då med 20 mil i kroppen. Så strategin mindre skidåkning, bättre tid, verkar tydligen fungera rätt bra för mig.

Idag är dagsformen helt okej så nu kommer jag smygstarta igång träningen lite smått. Gissa om jag längtar! Dock blir det ingen skidåkning. Däremot kommer jag få sällskap av två starka grabbar under förmiddagens träningspass.

Hepp hepp

IMG_1183 IMG_1057

IMG_1139

 

1 tanke på “Hälsofest och längdskidpremiär

  1. I actually really like Uno’s as a chai0&#823n; they have their nutrition info on little machines when you walk in at some locations. I love their salads and veggie soup!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s