Från 100 till 0!

Löppass över Västerbron en tidig morgon.

Löppass över Västerbron en tidig morgon.

Nu har träningen rullat på riktigt bra senaste veckorna. Har fått svart på vitt att jag både blivit starkare och snabbare på både sim, löp och på cykeln. Framförallt löpningen har gått från klarhet till klarhet. Riktigt skönt med tanke på att jag knappt kunde springa på hela hösten. Givetvis kan det ju inte gå hur bra som helst. So here we go again.

Håller som bäst på och fixar iordning mitt stora problem jag hade under 2014 dvs med ”tandjäv….n” som förstörde hela året. Men nu är det tydligen inte så lätt. Allt sitter så djupt nere under tanden så det verkar som att det kanske behövs en operation för att få bukt på skiten. Det vill säga det är inget fel på tanden just nu utan det är allt som sker under tanden och under alla rotkanaler. Då måste dom tydligen snitta in via käken och grejsa på. Låter ju väldigt trevligt! Usch!!! Steg 1 är ialla fall att jag ska träffa specialisten.

 

Fick en sjukt konstig känsla i tisdags som jag kände igen sedan tidigare. Japp mycket riktigt! Det slår ut hela min kropp. Så jag gick från 100 till 0 på kort tid. Hade knappt energi för att ta mig hem från jobbet. Blev sängliggandes två dagar med feber. Ville bara sova. Det var som att någon hade slagit en klubba i huvudet på mig.

Konstigt hur kroppen reagerar. Blir fullkomligt tom på energi, trött och febrig när området kring tanden börjar spöka. Framförallt trött. Orkar knappt hålla ögonen öppna och vill helst bara sova hela tiden. Samma känsla som jag hade under hela 2014. Var så trött under hela året. Orkade knappt vara vaken en hel dag…..pga en jäkla tand. Galet!

Men nu är det som det är. Bara att gilla läget. Hoppas på en tid hos specialisten inom kommande veckor och sedan en snabb och bra återhämtning. Fick ju så klart penicillin utskrivet ( kur nummer 7). Woohoo – min kropp måste nästan ha saknat penicillinet eftersom det var i december jag käkade en penicillinkur nu senast. Men den här veckan som var blev ju inte riktigt som jag tänkt mig träningsmässigt. Hann få in några pass ialla fall. FullSizeRender IMG_1397

Det enda jag vill är att kroppen ska få vara pigg, infektionsfri och feberfri. Kan inte sticka under stolen med att att jag blir jäkligt deppig. Känns som att jag får börja om hela tiden. Vill helst bara dra täcket över huvudet och gömma mig. Kroppen får slita hårt. Jobbigt att få börja om hela tiden. Kanske inte från noll, men så klart att kroppen blir trasig när den ska utsättas för det här gång på gång på gång. Det sliter och jag blir så sur och grinig när jag inte kan eller får träna. Vissa personer i min närhet får verkligen ta en del av min skit när jag blir deppig, sur och grinig. Verkligen inte min mening och jag hoppas dom har förståelse för detta. Det är inte så himla lätt när man vill så mycket och sedan ska det bara krångla och kroppen strejkar. Humöret går verkligen upp och ner. Kan jag inte bara få vara pigg, frisk och glad nu?! Snälla, snälla, snälla!!!!!

Hela veckan har varit upp och ner. Feberfri och pigg för att sedan nästa dag ha feber och vara otroligt trött. Bara till att blicka framåt! Tänka positivt och hoppas på att kroppen är stark och inte tappar för mycket av det här. Inte stressa upp sig för mycket, vilket är lättare sagt än gjort.

Tur att Skid-VM har dragit igång! Skulle vilja se hur min pulskurvan ser ut under varje tävling. Svårt att sitta still och vara tyst. Själv fick jag in några meter skidor på Gärdet igår. Inga spår, isigt men bra stakträning. Hade en jobblördag där jag körde teknikträning med en klient. Nästa helgen drar vi upp till Mora och laddar för Vasaloppsveckan då min klient ska åka Tjejvasan – premiär!! Wooohooo!!  Får jag tag i en plats kanske jag joinar i spåret. Annars blir det hejarklack på sidan. Kommer även få sällskap av en av mina bästa polare Orre Jöback också som kommer vara på plats där uppe. Kommer bli en grym helg uppe i Mora tror jag.

Söndag och jag får köra vilodag. Inte helt 100%. Får roa mig med att kolla på Skid-VM. Heja Sverige!!!! Och heja min kropp som så gärna vill tillbaka till träningen och byggas upp för att bli både snabbare och starkare. Och tummen upp för våren som verkar vara på ingång.

Ny vecka – nya tag!!

Grymma spår på Gärdet igår!!

Grymma spår på Gärdet igår!!

IMG_1488

Morognlöpningen har bjudit på grym utsikt senaste tiden.

Morognlöpningen har bjudit på grym utsikt senaste tiden.

Cykelträning på SATS har det blivit.

Cykelträning på SATS har det blivit.

Trainerpass på Cervélon.

Trainerpass på Cervélon.

Simpass på GIH. Bra att byta ut vattnet på E-dalsbadet ibland.

Simpass på GIH. Bra att byta ut vattnet på E-dalsbadet ibland.

Våren är på ingång!! ÄNTLIGEN!!!!

Våren är på ingång!! ÄNTLIGEN!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s