Ut med skiten – bye bye!!!

IMG_1940Kan bara säga en sak just nu: Wooohooo!!! Eller två egentligen: ÄNTLIGEN!!!!!!

Dra mig baklänges vilken jäkla vecka det har varit! Den här veckan kan ha varit en av de jobbigaste på mycket länge. Eftersom kroppen har varit så svag just nu så dundrade jag in med en sjuhundrades förkylning och låg däckad hemma hela veckan. Så jäkla förkyld. Skyhög feber, ingen röst, ont i hals, ögon och öron + tandjäkeln. Tog mig knappt upp från soffan. Det enda jag klarade av var att sova, sova sova….zzzzzzzzzz.

Och fredagsmorse var det dags för operation. Skulle det äntligen bli så att infektionen skulle lämna mitt liv nu? För gott? När inte ens 8 penicillikurer biter på den, då jäklar är det illa. Eftersom jag inte var i mitt livs form kom världens bästa mamma och pappa ner och tog hand om mig. Så skönt! Väl hos tandläkaren blev det skyddsmundering på och ungefär 12 bedövningssprutor i munnen. Sen var det bara till att ta ett djupt andetag och hoppas på det bästa.

Dom skulle nu alltså skära upp i underkäken och ta sig in under och bakom tanden. Detta eftersom infektionen låg under rötterna på tanden. Dom fick skära av en av rötterna en smula för att kunna komma åt. Sedan långt in där bakom en liten rot så låg det en förträffligt fin infektion och pyrde. Så dom skrapade bort den på något märkligt sätt – ut med skiten!!! Bye bye!!! Under ett helt år har den där infektionen legat och pyrt i min kropp. Ett helt jäkla år! Sjukt!!! Det började så fint i april förra året precis innan jag skulle sticka till Mallorca och tävla. Sen har det bara rullat på och aldrig blivit bra.

Tjo hoo! Här är jag på Mallis och ska tävla.  Ovetandes om att jag har en infektion  kroppen. Jätte bra!!! NOT!! Åt upp en penicillinkur dagen innan tävling....som tydligen inte hjälpte.

Tjo hoo! Här är jag på Mallis och man kan tro att jag är ute och shoppar. Men icke! Ska lämna in mina tävlingspåsar och har checkat in cykeln inför tävling. Ovetandes om att jag har en infektion kroppen. Jätte bra!!! NOT!! Åt upp en penicillinkur dagen innan tävling….som tydligen inte hjälpte. Och det här var ju bara en av alla tävlingar jag körde med en infektion i kroppen. Livsfarligt vill säga!!!

Efter att dom hade skrapat bort infektionen blev det dags att sy. Japp nu skulle man alltså sy i käken. Jäkligt märklig känsla att veta att man syr i tandköttet i käken. Men eftersom dom hade snittat upp så måste dom givetvis sy igen det hela. När operationen var klar vet jag inte om jag kände mig mer död eller levande. Rätt omtumlad – lite snurrig och nästan känslan av att vara kanonfull med en stor svullen kind och synen av att jag hade varit med i ett slagsmål och fått en rejäl höger. Men tandläkaren verkade nöjd och sa att dom hade fått bort infektionen.

Hem till soffan. Helt slut och kroppen dundrade in med en febertopp. Sova, sova sova. 5 dagar med stillhet, flytande föda som yoghurt och glass, skölja munnen i sprit. Framåt kvällen började jag vakna till liv och bedövningen började släppa. Öm, ond och svullen i kinden. Då kom den där märkliga känslan av att känna att jag har sytråd i hela underkäken. Så klart går det ju inte att sluta vara där med tungan och känna. Man blir ju lite nyfiken liksom. Vågade mig till spegeln för att kika hur det såg ut. Jaaaa dååå…..igensydd i käken. Haha…..jäkligt märklig känsla kan jag upplysa er om.

Under lördagen hände något märkligt. Jag vet inte om jag inbillar mig men jag känner mig så otroligt mycket piggare. Mer energi, mindre smärta och inte lika trött. Jag har ju varit så sjukt trött det senaste året. Har inte känt igen mig. Det har inte varit normalt på hur trött jag har varit, även fast jag har sovit. Har ju knappt orkat vara vaken en hel dag. Igår kände jag mig pigg hela dagen. Kan det göra så stor skillnad på så kort tid? Svar: Ja det kan det! Det är skillnad på att ha en frisk kropp och på att ha en infektion i kroppen. På något märkligt sätt känns det som att jag mår mycket bättre. En helt ny dagsform. Man kan säga att det är skillnad på dagsform och dagsform och känsla i kroppen och känsla i kroppen!!!

Har det vänt nu? Jajjemänsan!!!! Det har det!!!

20140521-214323-78203882.jpg

Det säger ju sig självt. Att ha en infektion i kroppen är inte bra. Inte någonstans faktiskt. Gissa om den har påverkat mig mycket. Den har ju förstört hela mitt år. Varit mer sjuk än frisk och jag har ju hela tiden trott att den har försvunnit med en ny penicillinkur. Men den har så fint legat kvar i kroppen.   Livsfarligt! Inte undra på att jag inte orkat eller inte kunnat prestera på topp när jag har varit sjuk. Ätit penicillin på penicillin, haft feber var och varannan dag, vecka ut och vecka in. Trött, orkeslös och allmänt låg. Till detta ska sägas att man även blir väldigt deppig och deprimerad. Det är svårt att se något positivt. Dom där negativa tankarna tar över. Det är som en negativ bacill. Kan säga att jag faktiskt inte har känt igen mig själv senaste året. Har varit så negativ och deppig vilket inte är jag. Så nu säger vi: Hej då till sjukBea!!!!! Hoppas du aldrig kommer tillbaka!!! Sen säger vi HejHej till friskBea!!!

Men nu blir det andra bullar. Nu jäklar. Tänk!! Nu får jag vara frisk och kommer kunna träna mer än 2-3 veckor utan ett sjukdomsbrejk. Bara en sådan grej. Att kunna träna kontinuerligt – det har jag inte kunnat göra på ett helt år. Galet!!! Och jag känner redan nu hur jag mår bättre, är piggare och har ett annat tankemönster. Det är som att den där infektionen hade satt sig på min negativa halva av kroppen.

Snart får jag och Cervélon  ut och glida på vägarna!!!!

Snart får jag och Cervélon ut och glida på vägarna!!!!

5 dagar med lugn och ro, sedan får jag börja aktivera mig igen. Det blir alltså på onsdag!!! Gissa om jag längtar! Jag är absolut inte gjord för att ligga hemma i soffan och vara sjuk. Inte någonstans faktiskt. Dock inser jag att det kommer bli en jäkligt tung comeback. Jag har nu inte tränat på ca 1 månad och kroppen är svag och ynklig. Därtill lägger vi två penicillinkurer, en operation och en jäkla dunderförkylning. Mitt livs sämsta form. EVER!!!! Fy tusan alltså. Men jag får börja lugnt och fint och känna av läget. Det bästa kommer ändå vara att jag kommer att få börja träna igen….och orka jobba en hel dag utan att behöva gå hem för att kroppen lägger ner.

Det känns som att jag fått livet tillbaka. Det låter säkert jätte löjligt. Men så är det. Tänk att en liten jävla infektion kan förstöra livet så mycket. Så lite kan göra så fantastiskt mycket. Ett helt år som bara försvann på sjukdom och misär. Men en infektion i kroppen är ingen lek alltså.

Men nu vänder det!!! Och jag ser verkligen fram mot att få var frisk och ta mig tillbaka. Men fram till onsdag får jag nu jobba på att gå igenom mina två svagaste grenar: Vila och stoppa i mig flytande föda. Vila känns jobbigt nu när jag känner mig pigg och flytande föda – hallå jag vill ju tugga och äta. Men nu biter jag ihop och ser fram mot onsdag!!!!! Sen blir det simma, cykla, springa och lite styrka för hela slanten. Tjo hoo!!!!

Hepp hepp!!! 

I’ll be back!!!! 

IMG_7360

 

 

3 tankar på “Ut med skiten – bye bye!!!

  1. vad härligt att du är frisk igen och vilken häftig känsla att känna direkt att nu, nu vänder det. Ska bli kul o följa din träningsresa nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s