Bonk i Vallentuna

IMG_2456Påskhelgen spenderades i Stockholm och i krokarna där i kring. Det blev en hel del mil på cykeln under helgen.

Rivstartade långfredagen med att köra ett längre pass på cykeln med Sara och Jerker. Eftersom mitt lokalsinne är katastrof litade jag helt på kartläsare Jerker. Det blev en bra runda på 130 km ut mot Arlandahållet. Det kändes som att det var motvind ungefär 80% av rundan. Det blev bonk i Vallentuna. Totalt tom på energi slängde vi oss ungefär halva mackens godheter och precis då dundrade en rejäl hagelskur förbi. Bra tajming helt enkelt. Sedan blev det medvind sista biten hem till stan.

IMG_2347 IMG_2345

Har sprungit både distanspass, intervaller och tröskelpass. Löpband, på Krillan och runt stan, det vill säga utanför tullarna. Ibland måste man helt enkelt vidga vyerna. Löpningen börjar gå framåt, men det är fortfarande för dålig fart i benen. Men det är bara att träna, träna och åter träna som gäller. Har haft bra draghjälp på vissa pass vilket underlättar en hel del.

Vissa pass behöver jag ha sällskap på för att få till något bra. Vill gärna ha en hare som jag kan jaga runt en bana. Senaste veckan har Jonas och Henke fått agera träningssällskap.

Distanspass någonstans i stan.

Distanspass borta vid Pampas – det vill säga utanför tullarna 🙂 

Löpband! Gillar bäst att springa intervaller på löpbandet.

Löpband! Gillar bäst att springa intervaller på löpbandet.

Här hade det avverkats 12x60s med 30s vila i 3:25 min/km

Här hade det avverkats 12x60s med 30s vila i 3:25 min/km

IMG_2519

Här springer polare Jonas medans jag agerar hejarklack för dagen.

Här springer polare Jonas medans jag agerar hejarklack för dagen eftersom min mage kraschade. Fick istället ta mig till gymmet senare på kvällen och köra samma pass på löpbandet. Jätte skoj!!!.

Jag är ju en riktig morgonmänniska och tycker om att att hinna få in ett träningspass innan det är dags att jobba. Man får därför gå och lägga sig tidigt. Och när klockan är 22 då är jag oftast så trött så ögonen går i kors. Samtidigt som jag drar ner rullgardinerna och ska hoppa i säng går pensionärerna ut från Bridgeklubben som ligger mittemot. Vi har lite olika tidsrytm. Sedan är väl dom uppe och dricker morgonjava samtidigt som mig ialla fall.

Oftast är det simning på morgonkvisten. Ibland blir det ett lugnare löppass. I onsdags tog jag racern och drog iväg i tidig otta på ett cykelpass. Riktigt gött. Lite kyligt i luften men med solen som var på väg upp blev det ett riktigt bra pass. Körde lugnt ut till FRA där det sedan blev 5×8 minutersintervaller. Helt alena på vägen och i en sjuklig vind.

Annars har det som sagt bjudits på både det ena och det andra träningsvädret senaste veckan. Allt från strålande vårsol, till hagel, snöblandat och regnskurar. Vinden kommer man inte undan. Det har blåst rätt bra varje dag senaste veckan. Att cykla i den där motvinden gör att jag blir lite sur och grinig och undrar varför jag håller på med den här skiten. För att sedan cykla i medvind och tycka livet är på topp och känna att jag i nästa liv ska bli cyklist på heltid för att det är så jäkla sköj att cykla!!

IMG_2459

Här blev det ett riktigt skitpass i spöregn, hagelskurar, iskalla vindar och jag ifrågasatte verkligen varför jag håller på med det här!?

Här blev det ett riktigt skitpass i spöregn, hagelskurar, iskalla vindar och jag ifrågasatte verkligen varför jag håller på med det här!?

Och nu är det dags igen. Nu är det färdigjobbat för veckan! Ska möta upp Sara för ett cykelpass snart. Solen skiner och vindarna kommer vi inte undan. Bara att ladda och hoppas på att det blåser medvind hela vägen 😉

IMG_2417

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s