Det börjar bli normalvecka igen!

IMG_2738Dagarna bara rullar förbi och det känns som att det skulle behövs fler timmar på dygnet ibland. Just nu är det mycket fokus på träning och jobb. Hitta tillbaka. Hitta tillbaka till en normalvecka! Normalvecka, normalvecka, normalvecka!! Det innebär även hitta tillbaka till livet i en väska. Känns ibland som att man bor i en väska. Kånkar omkring på simgrejer, löpargrejer, cykelgrejer och en massa ombyten. Väl hemma på kvällen fyller jag upp en maskin med tvätt.

Sen är det oftast samma gamla visa. Kommer på när jag vaknar på morgonen att faaaan…….dom nytvättade kläderna ligger kvar i maskinen. Men i vissa svaga ögonblick kommer jag på precis innan jag ska hoppa i säng att jag måste hänga tvätten. Sånt man är lagom sugen på precis när man är så trött så ögonen går i kors och man vill inget hellre än att krypa ner under täcket och sova.

IMG_2577

Lördagarna har ägnats åt långpass på cykeln senaste veckorna i sällskap av Sara, Jerker, Hanna och Björn. Vinden har även den gjort oss sällskap, Satan vilken mot/sidvind vi har fått kämpa mot. Det har blivit en tur mot Arlanda och Vallentuna och runt 130 km på långpassen. Förra lördagen hade jag inte mycket krut i kroppen. Kände redan efter ca 25 km att det skulle bli en tuff dag på cykeln. Efter ca 80 km blev det bonk och 20 tuffa km till Vallentuna där vi kunde fylla på med energi. Hade dock fyllt på med både vätska och energi under hela vägen. Men inget hjälpte. Sista milen hem till Stockholm blev det pratcykling med Björn. Inte fel det heller.

IMG_2570

Kom på sen när jag kom hem att jag och Sara körde ju cykelintervaller ute på FRA på fredagskvällen och det gick ju inte speciellt lugnt till. 4 varv där vi låg och drog 30 sekunder var i 8 minuter …….i en ruskig motvind. Bra träning!!!! Starka brudar!!!

IMG_2557

Gårdagens långpanna visade däremot en helt annan cykelform. Kände mig jäkligt stark och kände någonstans att min gamla cykelform kanske var på väg tillbaka. Hopp om livet! Har ju ändå bara varit igång i ca 2,5-3 veckor med träningen och infektionsfri kropp. Gårdagens fika stod klubbkompisen Kalle för. Hans hembakta chokladcheesecake och kaffe gick lätt ner i magen kan man säga. Gårdagens punka stod Hanna för som även innebar däckbyte. Aj aj!! Väl hemma blev det ett bricklöp på 30 minuter som kändes som en hel evighet. Tyngre heffaklumpar till ben har sällan skådats. Herregud!! Ge mig pigga, snabba löparben att springa på!

IMG_2722 IMG_2730

IMG_2724

Söndagarna är numera vigda åt 90 minuter morgonsimning med triathlonklubben TT. Förra veckan kändes det så bra i vattnet. Imorse var simformen som bortblåst. Kan inte inte heller säga att motivationen var på topp kl 7.30 imorse. Micke Rosén mutade med godis men inte ens det hjälpte imorse för min del. Men men. Man kan ju inte ha bra träningspass alla dagar i veckan. Hela den här veckan har simningen gått tungt. Får hoppas på vändning till nästa vecka!! Hoppas även på att mina simpolare Johan och Tobbe har vaknat till liv efter Ironman Sydafrika och vill börja morgonsimma igen.

IMG_2582 IMG_2744 IMG_2741

Körde veckans TT-löp i egen regi då jag inte hann med träningen med övriga i tisdags. Lilla passet som skulle avverkas. 2×3 km @HIM + 3×2 km @10km race pace. Kommande veckans pass var ingen lek heller såg jag. Men sen mår man ju som en gud efter sådana löppass. Löpformen är långt ifrån någon typ av toppform. Saknar löpform helt och hållet just nu. Dags för vändning snart hoppas jag!

Veckan har annars bjudit på både en och annan kopp java ( alltid fler än vad jag egentligen behöver ), det kanske även har gått ner en liten, liten kanelbulle…..eller två (oooops), löpgrupper med både Nordeas löparsektion och triathlonsektion, träningsgrupper på Skanska, Actic och X antal jobbtimmar på gymmet och utomhus på Stadion och andra bra träningsområden i stan. Stockholm kryllar verkligen av bra träningsområden inne i stan. Vi är bortskämda!!!

Fredagshamburgare och en öl med gänget som uppladdning inför lördagens långpass på cykeln ( som gav en nattlig bakfylla – herregud – en öl ), kalla solocykelpass på Ekerö, varma cykelpass inomhus, egna träningspass i gymmet med en del coreträning bland annat ( helt utan motivation för det just nu men ett måste för kroppen), faster Beas läxläsning via Skype med brorsans småkids ( riktigt mysigt och kvalitetstid med busungarna ), hemsidebyggande åt mammas företag och eventkväll hos Salming RunLab med Urban Tribes och löpanalyser. Lite smått och lite gott vill säga. Men det är skönt att veckorna börjar återgå till det normala igen, det vill säga fullt ös! Precis som jag gillar det!

IMG_2687

Veckan som kommer ser ut att bjuda på sol, värme och en hel del cykel! Det gillar vi skarpt!!! Och under dagens lilla solkaffehäng på innergården insåg jag att det finns en vattenslang där ( har ju bara bott här i 4 år nu ) – så nu blir det rengöring av cyklarna utomhus från och med nu. Underbart!!!! Sen måste jag gilla en sak till. Att min kära kollega Nina håller på och utbildar sig till massör och att jag får vara försökskanin på hennes timmar som hon måste knåda på någon för att få uppfylla sin krav för bli godkänd sen! TACK Nina!!!! Det är GULD och du är grym!!!

Summa summarum kan man konstatera att det kanske inte har varit världens nyttigaste vecka på kostfronten. Men däremot har träningen rullat på otroligt bra och snart kanske kroppen lever i harmoni med både träning och kost. Men jag gillar att leva livet också…inte bara träna, eller bara äta nyttigt och strikt….man lever bara en gång! Det gäller att njuta av allt! Förhoppningsvis infinner sig kroppen i tävlingsform när det väl gäller!!! Det känns ju dock att jag har ökat träningsdosen en del nu senaste veckorna ( från noll till några fler % ) för kroppen är konstant hungrig och vill ha något i magen!

Två månader kvar till VM i Motala! Men innan dess ska det bli några tävlingar för att få upp lite fart i den här kroppen. Jag älskar ju att tävla och samtidigt får man ju träffa så många grymma polare som bor lite här och där och som man bara träffar när det är tävlingsdags. Två bra grejer i en smäll!

Ha det gött!!! 

IMG_2695 IMG_2693IMG_2665
IMG_2629 IMG_2641 IMG_2646

IMG_2762

 

 

1 tanke på “Det börjar bli normalvecka igen!

  1. Vilket härligt inlägg, the beat goes! 🙂 Men det här med motvind alltså, jag trodde bara det var i södra Sverige som det blåste illa! 😉 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s