Träningsbakis

IMG_3653Vaknade upp och kände mig träningsbakis. Kan man känna sig bakis av mycket träning? Svar JA! Kroppen har fått jobba hårt men den har haft det riktigt bra! En träningsvecka på Mallorca går alldeles för fort. Jag vill tillbaka!! NU!! Det är verkligen skönt att bara åka iväg och fokusera på att träna, äta och sova…….och så klart träffa ett gäng sköna människor.

Fick in en riktigt bra träningsvecka med många bra kvalietspass. Det blev så klart en hel del cykel under veckan. Att cykla på Mallorca är ju helt fantastiskt. Man får inte nog av det. Landskapet bjuder på det mesta. Fina uppförsbackar som aldrig tar slut ( känns det som ibland ), slingriga serpentinvägar, fin plattcykling, strandcykling och helt perfekta förhållanden helt enkelt. Så skönt att slippa tänka på om man ska ha två eller tre lager med kläder på sig när man ska ut och cykla.

IMG_3387

Bergen är fina att titta på och lika fina att cykla upp-och nerför.

Benen får ialla falla veta att dom lever i bergen. Upp, upp, upp och sedan ner, ner, ner om och om igen! Så jäkla gött är det att cykla där nere! När man kommer hem efter ett cykelpass är det så att man redan längtar till man får bege sig ut på vägarna igen.  IMG_3318

Fick med mig min goda vän Linda en av dagarna. Det blev ett kombinerat jobb/träning/skrattpass på cykeln. Ett riktigt bra distanspass i lugn fart! Vi körde tävlingsbanan för Ironman 70.3 som gick av stapeln i lördags. Linda skulle några dagar senare tävlingspremiära på medeldistansen, så vi körde en genomgång av det mesta under cykelpasset. Växlingar, påspackande, energipåfyllning, vätskepåfyllning….you name it! Allt så att Linda skulle vara så förberedd som möjligt.

IMG_3403

Linda och jag cyklade Ironmanbanan i lugn och fin fart. Som alltid kombinerar vi jobb och träning när vi umgås. Det går liksom inte att komma ifrån. Men en riktigt rolig dag hade vi på cykeln.

Nu kan man nästan tro att jag bara har cyklat på Mallis. But noooo noooooo!! Våtdräkten fick ju så klart följa med ner och det blev några simpass ute i det blå! Otroligt härligt att få simma i öppet vatten….trots att jag simmade som en kratta. Men ser verkligen fram mot att få simma öppet vatten här hemma nu inom några veckor. Dock brukar det inte bli simning i ett klart, ljusblått vatten – snarare kolsvart och man vill helst inte veta vad som finns under en när man simmar.

IMG_3418

Det bjöds även på stekheta löppass i värmen. Intervaller och distanspass. Fick slita som tusan under ett av distanspassen. Tur att Sineu bjöd på grym träningsmiljö så jag fick fokusera på någon annat. Fortsatt slitigt med löpningen men jag hoppas, hoppas verkligen att det vänder nu! Försöker att tänka positivt och fokusera framåt, men det är inte lätt alla dagar. Men det är väl bara att bita ihop!

IMG_3545

Ett stekhett löppass i Sineu! Fantasiskt miljö att springa i.

IMG_3510 I lördags gick Ironman 70.3 Mallorca av stapeln. Körde den tävlingen förra året. Riktigt fin tävling och väldigt stort startfält. I år fick jag agera hejarklack på sidan….och det vet ju alla att det är ungefär lika jobbigt som att köra själva tävlingen. Man springer fram och tillbaka, hit och dit och ska hålla koll på ett stort gäng bekanta på banan. Värmen gör också sitt så det gäller att dricka mycket under dagen. Oj vad slitigt vi hade det på sidan. Men roligt att se alla på tävlingsbanan som kämpade starkt.

IMG_3551

Hejarklacken aka Simon och Mikaela!

Hejarklacken aka Simon och Mikaela!

Vinnaren Andreas Dreitz på väg mot mål!

Vinnaren Andreas Dreitz på väg mot mål!

Veckan har förutom mycket träning bjudit på några vilotimmar och chillande. Besökte en otroligt fin strand där jag åt den godaste chevrésalladen jag någonsin har ätit. Mmm mmm mmm!!! Den gick inte av för hackor. Utsikten var inte heller fy skam under lunchen. Och hemma på Ricardos fina gård har middagsutsikten inte heller varit fy skam på kvällarna Otroligt rogivande att slå sig ner och äta middag med kvällssolen som skiner och utsikten som man aldrig tröttnar på.

IMG_3525 IMG_3526

IMG_3383Nu är jag hemma i Svedala igen. Tillbaka till vardagen och jobb, träning och mera jobb. Morgonsim på Eriksdalsbadet, cykelpass på Ekerö, löppass i krokarna runt Kungsholmen och middagsutsikten är inte mycket att skryta över från lägenheten. Startade upp veckan med att fira födelsedag. Lite äldre och lite bättre helt enkelt! Men fortfarande väldigt ung.

På jobbfronten har det dock hänt lite grejer senaste veckorna. Är just nu utan en riktig fast punkt då mitt gym stängde ner för renovering den sista april. Har så klart ett backup-gym som jag kommer husera på, inte så långt ifrån mitt gamla gym, men det kommer det bli mycket utomhusträning för mina klienter. I och för sig så blir det inte så stor skillnad mot hur det varit tidigare, förutom att den där ”fasta punkten” har försvunnit. Att träna utomhus är inte helt fel och Stockholm bjuder ju upp till många fina träningsplatser inne i stan. Men lite tråkigt att jag inte får träffa min kollegor lika mycket just nu. Hade separationsångest sista dagarna på jobbet. Får hoppas på att renoveringen av gymmet går enligt tidsplan så vi kan börja jobba där snart igen – i nya fräscha lokaler…..även om jag gillade vårt lilla ”Arnoldgym”.

Ha en fin dag!! Och TACK för alla grattishälsningar igår! Blir så glad 🙂

Första cykelpasset gick till den där lilla, lilla, lilla vita pricken man kan se på bilden uppe berget.

Lite java på toppen - inte helt fel alltså.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s