Tempopremiär eller 3 x punktering

IMG_3697Sent om sider var det äntligen dags för tempopremiär med Cervélon för i år. Det har bara blivit cykelpass med linjecykeln sedan utepremiären tog vid i april. Men Cervélon var nu nyservad och redo för att glida ut på vägarna.

Hade bestämt cykeldejt med Chrille och Olle vid 7.30 ute på Lidingö tidigt imorse för att sedan köra ett gäng varv där ute. Planen var ju givetvis att jag skulle ge grabbarna en match och hänga av dom ganska snabbt.

Solig morgon och rätt behaglig temp. Ljuvligt – fram till Lidingöbron där jag tyckte att något kändes jäkligt skumt. Fan!! Punka på framhjulet. Det var bara till att byta slang. Försökte med att pumpa i luft med pumpen, gick inget vidare. Det tog ingenting. Tog en patron – skit!! Gick åt skogen. Jahapp! Då var det bara till att börja knata bort mot tennishallen istället för att se om grabbarna kunde hjälpa mig. Jätte smidigt att gå med cykelskorna på.

IMG_3694

Väl framme efter att grabbarna nu hade hunnit köra några varv på banan försökte vi med alla medel att få i luft. Det slutade med att Olle fick åka hem och hämta en riktig pump. Sååååå jaaaaa!!! Nu var både jag, cykeln och grabbarna redo att kötta några varv ute på Lidingö. Vi behövde bara skratta av oss lite innan vi drog iväg.

P3.a kontra P5.a

P3.a kontra P5.a

Hann väl komma 2,69 km innan det hördes en rejäl smäll!! Fan! Nu small det i bakhjulet. Jahapp! Då var det bara till att byta slang igen då. Jag hade bara med mig en slang, men Olle hade en extra med sig. Tyvärr såg jag att smällen var så hård att det hade blivit ett hål i däcket. Kunde inte annat än skratta just nu. KAOS!! Olle var snäll och hjälpe mig byta den här slangen. Planen var nu att försöka få ordning på slangen så jag kunde rulla hemåt igen. Men det hände ingenting när vi pumpade i luft. Vår sista patron gick och inget hände.

IMG_3702

Samtidigt kom det en äldre herre och cyklade på vägen. Chrille frågade om han hade någon pump med sig. En patron hade han i bakfickan som vi kunde få. Men icke!! Slangen var tydligen trasig för det hände absolut ingenting, mer än att vi just nu höll på att skratta ihjäl oss åt misären. Och lilla farbrorn – han var så söt. Hade kaffetermosen med sig på cykeln. Så medans vi försökte fixa punktering drack han lite java på sidan. Han bodde ca 300m från där vi stod så jag fick följa med honom hem och försöka fixa cykeln där.

Gullefarbrorn med termosen i flaskstället.

Gullefarbrorn med termosen i flaskstället.

Bytte till en ny slang, fick pumpa i luft med en riktig pump. Phuu….nu skulle jag nog kunna rulla hem till Kungsholmen ialla fall. Tackade farbrorn för all hjälp och började rulla hemåt. Mötte Chrille och Olle som nog var ute på sitt 5:e varv. Ropade att jag skulle rulla hemåt. Hann i stort sett bara säga det så small det igen i bakhjulet. Haha 🙂 Neeej det är inte sant!  Jahapp – där stod jag nu mitt ute på Lidingö med min tredje punktering för morgonen. Hade inget val än att börja traska mot tennishallen igen. Höll samtidigt på att skratta ihjäl mig åt eländet. Helt otroligt. Nästan framme vid tennishallen möter jag Olle och Chrille igen. Sen blev det skrattfest för hela slanten. Vilken sjuk jäkla morgon.

Lite cykelmek hemma hos snälla farbrorn.

Lite cykelmek hemma hos snälla farbrorn.

Det fanns bara en sak att göra och det var att ringa en taxi som kunde köra hem mig och min cykel. Men nu är tempopremiären ialla fall gjord. Kunde inte haft en roligare morgon faktiskt. Det var längesen jag skrattade så mycket som imorse. Får väl försöka rengöra fälgarna och se om det ligger något skit där. Men jag hade ju verkligen gjort rent allt och fixat det innan tempopremiären utomhus nu. Nu har jag ialla fall haft mina punkteringar för det här året. Det verkar gå troll i punkteringar när jag gör min utomhuspremiär med tempocykeln. Hade samma roliga problem förra året. Får väl slänga hjulen annars och fixa nya träningshjul.

Är det något jag är riktigt grym på så är det ialla fall att byta slang vid punktering!!! Slå en pling om ni behöver hjälp!!! I fix!!!

Bea&Alex-121

Fick istället springa av mig i några tuffa 2km intervaller när jag kom hem. Kan det vara så att löpningen har börjat lossna en smula?! Mycket möjligt faktiskt. Sprang ett riktigt trevligt pass med Simon och David i Lill-Jansskogen i tisdags också, medans övriga i TT-gänget sprang intervaller på Stadion. Benen kändes riktigt alerta. Inte en dag försent. Det är dags att vakna nu!

Tack Chrille och Olle för en fantastiskt rolig morgon ute på Lidingö! Vi fick ialla fall cykla 2,69km ihop idag! Ser fram mot att få cykla med er snart igen! Själv är det väl dags att fylla på slang, däck, patron och pumpförrådet som det ser ut nu! Älskar cykelsporten!!! Alla dessa prylar alltså! Fick väl ihop dryga 11 km på cykeln idag. Inte illa alltså och dagens grej var tydligen att promenera med cykeln. Blev ett gäng kilometer! Uppfriskande!! Sedan blev det nog punkteringsrekord idag. Skönt att man ha lite pyssel nu när man är hemma. Alltid lika ”roligt” att fixa punkteringar och grejer med cykeln. Jag är sämst på cykelmek och tycker det är så tråkigt att hålla på med.

/Punkteringsmästarinnan

IMG_3686 IMG_3674 IMG_3684 IMG_3676 IMG_3673

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s