SMACK-rundan, TT-intervaller och Le Pelotonmorgon

IMG_3745I lördags var det dags för årets första cykeltävling: SMACK-rundan. En cykeltävling på 120 km ( fanns även andra distanser att välja på ). VM i Motala bjuder ju upp till 12 mil på cykeln så det kändes som en bra genomkörare av distansen. Min plan var 120 km fullt ös från start till mål!

Starten skulle gå klockan 9.00 och då var det bara att försöka hänga på grabbarna där framme. Ambitionen var att hänga på första klungan från start. Den första biten av banan var på en liten mindre slingrig cykelväg. Sen sa det bara pang och så ryckte gänget iväg. Var tydligen inte riktigt med i matchen vilket straffade sig och jag hade inte en suck att försöka jaga ikapp dom när dom drog iväg. Skit också! Insåg att jag låg helt själv och cyklade. Kollade bak och såg en andra klunga komma – fick helt enkelt vänta in dom. Hade ingen större lust att köra 120 km solo och slita som ett djur. Förr eller senare skulle klungan där bak komma ifatt mig ialla fall.

Vi blev snabbt en klunga på ca 15 personer. Jag, tre tjejer från Mantra och sen ett gäng killar. Ryckigt och väldigt olika nivå på de som försökte hänga med. Några av grabbarna fick släppa efter någon mil. Vi hittade en rätt okej fart, men det kändes fortfarande inte jobbigt.

FullSizeRender 2

Det rullade på okej fram till ca 8-9 mil in i loppet. Då kom vi in på en smalare och kurvigare väg. Där får vi möte med en personbil som uppenbarligen inte ville sakta ner. Det hela resulterade i att alla höll på att cykla in i varandras bakhjul – rena dominoeffekten. Jag höll på att hamna nere i diket och killen bredvid mig fick hela backspegeln på sin hand. Aj aj!!! Lite småchockade över att det var millimetrar från krasch, fortsatte vi framåt och bilen gasade bara vidare.

120 km senare passerade vi mållinjen. Snittet var väl inte så mycket att hurra över. Kände mig inte direkt trött efter målgång och hade kunnat köra på hårdare. Men kort och gott så var det ett kul lopp och skönt att få in några mil i benen. Hade mig mig två flaskor med sportdryck som skulle räcka hela vägen så det gällde att hushålla med vätskan. Jag brukar annars dricka en hel del på cykeln och var lite orolig innan att det skulle bli tufft och en liten oskön bonk. Men det gick hur bra som helst under loppet. Fick ju sota för det senare under eftermiddagen och dagen efter. Men det var det värt. Hade ju ingen lust att stanna och fylla på med vätska och tappa gänget.

Gänget som försökte hålla ihop vår något ojämna klunga.

Gänget som försökte hålla ihop vår något ojämna klunga.

Eftersom våren uppenbarligen lyser med sin frånvaro får man bara gilla läget just nu och träna ute i riktigt grisiga förhållanden. Tydligen så tycker min kropp om just det vädret. Under spöregn, hagel och 4 grader i luften dundrade jag in med årets absolut bästa löppass. Så härligt när kroppen börjar leverera och jag äntligen börjar känna mig stark och snabb. Och igår var det intervaller med TT ute på Djurgården som gällde…..givetvis i regn och rusk. Jag körde med ”toppningsgänget” och vi körde 2×1000+2×400+2×200. Dundrade ändå in med tiden 3:40 på båda tusingarna. Får ses som godkänt med tanke på att löpningen har varit katastrof senaste tiden. IMG_3805 IMG_3801

Sen undrar jag om jag inte har blivit lite senil sen jag blev lite äldre. Två gånger på en vecka nu som jag har glömt att tagit med handduken till simträningen. #förvirrad. Och under senaste simträningen glömde jag ta med mig plattan hem. Så ser ni en blå platta på GIH-badet så är det säkert min!

IMG_3788 IMG_3785Nu ska det ju tydligen börjas med sommartider i simhallarna igen. Det är ju verkligen sommar just nu utomhus. Det här med att Eriksdalsbadet stänger inomhushallen och man måste snällt simma utomhus kl 6.30 på morgonen just nu. Man är ju så sugen på att gå ut i baddräkten och frysa röven av sig i det här vädret. Inomhusbassängen öppnar kl 9 och det funkar ju inte alla dagar att simma så sent. Så jag antar att det bara är att bit ihop eller simma kvällstid! Ge oss sol, värme och varma simpass utomhus nu TACK!!!!!

bild 2

Dundrade in med ett cykelpass med Le Peloton imorse klockan 6. Sjukt tidigt och helt fel sida av stan, men vad tusan. Jäkligt kul att cykla med snabba cyklister. Kände dock att jag hade väldigt dålig koll på vägarna på södersidan av stan. Men man får väl ge det några gånger så är man med i matchen och hittar. En timme bra kvalitetspass och man är vaken – en riktigt grym start på onsdagen! Nu är det bara att köra vidare.

IMG_3824 IMG_3808

 

 

1 tanke på “SMACK-rundan, TT-intervaller och Le Pelotonmorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s