Varm tävlingsdag och kramp i rumpan

Foto: Henrik Kindgren

Foto: Henrik Kindgren

Jag vet inte vad som hände, men den sjukaste av träningsvärk intog min kropp efter helgens tävling. Benen och framförallt mina vader la ner. Den högra vaden känns mer kan man säga. Hade stora svårigheter att röra mig dagarna efter tävlingen. Otroligt längesedan jag hade en sådan ruskig träningsvärk. Men vad fan – det är det lätt värt efter en jäkligt rolig dag på tävlingsbanan.

Stockholm Swimrun som gick av stapeln i lördags var lika rolig som jag minns den förra året. Mötte upp Daniel som jag skulle tävla med innan starten för att fixa det sista. Laddade och taggade till tusen. Som alltid blir det ett hejdundrandes pirr i  magen och tävlingsnerver går inte att komma ifrån. Springa på toa 95 gånger innan start och det känns som att kroppen är helt lam. Noll kraft eller energi. Men så PANG går startskottet och då är det bara att köra.

IMG_5267

Planen var att jag skulle dra på alla simsträckor och att Daniel skulle dra på löpsträckorna. Daniels löpform går ju inte av för hackor så det var bara att hänga på. Min löpform går ju att diskuteras. Not the best!!! Men på simningarna kände jag mig hyffsat stark när jag drog Daniel i vattnet. Det bjöds på en riktigt varm och solig dag i lördags, vilket även medförde att det blev rejält varmt att springa i våtdräkten. Det enda jag ville under löpsträckorna var att få hoppa ner i vattnet och svalka mig.

De första löp- och simsträckorna gick helt okej. Som vanligt lite trångt i Ålskistan men i övrigt var det bra simning. Det märks rätt snabbt vilka som är duktiga simmare. Pang så drar de iväg som fiskar i vattnet. Temperaturen i vattnet varierade rätt kraftigt utmed banan. Vissa partier bjöd på iskall simning medan det sedan i nästa simning kunde vara rejält varmt. Löpsträckorna runt Brunnsviken var en pina. Varmt så in i Norden. Sen bjöds det på Hagatoppen mitt i allt. Hade inte riktigt räknat med den. Kände någonstans där att jag började gå tom på energi och var otroligt törstig. Fyllde på rejält med vätska vid varje station med det hjälpte inte. Törsten visste inga gränser. Det fanns liksom bara ett att göra – dricka skitvattnet i Brunnsviken. Mums! Det var liksom bara till att öppna mun och svälja! Vill inte veta vad jag har druckit – men uppenbarligen kan det inte vara alltför mycket skit, Är fortfarande frisk! 🙂

IMG_5282

Fot: Henrik Kindgren

Fyllde på med gels, Brunnsvikens vatten och den sportdryck som det bjöds på. Livet var ett enda stort lördagskalas. Men det hjälpte uppenbarligen inte. Det sjuka är bara att när jag går in på lite energi och vätskebrist kommer krampen……..i rumpan! Får en sån otrolig kramp i rumpan alltså. Någonstans runt den tredje löpsträckan från slutet visste krampen i rumpan inga gränser och jag kände mig helt tom. Fick snällt säga till Daniel att vi var tvungen att stanna till några minuter. Behövde stretcha. Behövde  även återfå både energi och humöret. Ville bara hoppa i och simma där och då. Det kändes som att kroppen kokade. Några minuter senare var vi på G igen.

Mot slutet fick Daniel kramp i vaden och behövde en kort stretch. Även i år tog dom bort den sista simsträckan så det blev 3,9 km löpning mot slutet in till målet. Då var det bara till att springa….fort som tusan. Skulle vilja se Daniels fightface där och då. Jag gick på rött men nu var det liksom bara att köra på ända fram till mållinjen.

En riktigt grym dag på tävlingsbanan. Det var kul. Trots att löpformen inte är där den ska. Bättre tid än förra året men sämre placering – otroligt stark konkurrens. Riktigt roligt att tävla med Daniel! Det var mycket folk längs med hela tävlingsbanan vilket var roligt. Många hejarrop och jag vet inte vilka alla var som ropade mitt namn längs med banan….men TACK!!!! Det behövdes!

Nu är det dags att börja ladda om och fokusera på nästa tävling som ligger nära inpå knuten. Har kört vila och lugna återhämtningspass nu. Simmade i Brunnsviken med Sara i måndagsmorse. Skön morgon, varm temp och en seg kropp. Träningsvärken börjar släppa men min högra vad är fortfarande inte med i matchen.

Men nu blickar vi framåt!!! Har ett riktigt stort tävlingssug just nu och hoppas på att löpningen släpper snart.

IMG_5320 IMG_5285

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s