Aquathlontävling och lugna Stockholm

IMG_7101Det verkar vara så att jag har blivit väldigt spontan den senaste tiden. Så förra söndagen blev det dags att stå på startlinjen igen. Den här gången var det Stockholm Royal Park Aquathlon som gällde. Fick en startplats från gänget på Umara – TACK snälla ni!!!!!

IMG_7378

Aquathlon –  Simma och springa!  Vad hände? Jag skulle ju bli cyklist på heltid efter tävlingen i Halmstad som slutade med en DNF efter att magen kraschade på löpningen. Men men. Hade bestämt mig för distansen 2 km simning och 7 km löpning. Simningen skulle ske i Djurgårdskanalen och sedan löpning runt Djurgården. Tävlingen var mest som en rolig grej för att det är så roligt att tävla och även för att se lite hur min krånglade mage reagerar. Experimenterar med både mat och dryck nu. Jag måste få någon ordning på det här. Den krånglar både under träning och tävling just nu. Men vad beror det på?

IMG_7411 IMG_7403

Gjorde iordning grejerna i växlingsområdet. Det kändes väldigt tomt utan cykeln och alla cykelgrejer. Hoppade i vattnet som kändes iskall denna morgon. Det fanns under dagen lite olika sträckor att välja mellan. Redan klockan 6.30 hoppade de första i vattnet – dom skulle simma 10 km. Vår start skulle ske klockan 8:00. Gemensam start i vattnet för alla distanser. Kallt som tusan var det när jag hoppade i och simmade in.

IMG_7413

Simningen gick segt. Trångt i starten. Sparkar och slag omvartannat. Blev irriterad. Hade lust att bara skrika åt dom att flytta på sig. Efter dryga 500m började det äntligen bli bättre. Simmade snett och såg att jag låg långt ut åt höger. Efter 1 km kom äntligen den gula bojen som vi skulle runda och simma tillbaka igen. Äntligen upp ur vattnet. Sprang mot växlingsområdet. Av med våtdräkten och på med löparskorna och sprang iväg. Insåg när jag kom bort mot första bron att jag glömt att sätta på mig nummerlappen. Tyckte att det var något som saknades. Ibland är man tydligen ”lite” lätt stressad när man ska iväg. Löpningen kändes riktigt bra första kilometrarna. Pigga, lätta ben.

Men efter dryga 3 km löpning började magen att krångla. Ont, kramp, värkande tarmar. Åhhhh. Men nu var det liksom bara till att hålla i. Blev tvungen att stanna till – det gick liksom inte att springa. Varvet runt Djurgården kändes helt plötsligt längre än vanligt. Men äntligen var jag tillbaka vid Sjöhistoriska och gick i mål. Varken simningen eller löpningen gick fort idag. Men målet var mest att bara försöka ta sig i mål. Att köra DNF sätter sig mentalt och efter min senaste tävling i Halmstad ( där det blev DNF ) så skulle jag bara ta mig i mål idag.

På väg mot mål!  Foto: Emil Rosenberg

På väg mot mål! Foto: Emil Rosenberg

Sedan blev det bara till att lägga sig ner med magkramp. Satan vad den värkte och gjorde ont. Vad är det som händer? Fick springa på toa 4 gånger i väntan på prisutdelningen. Tog mig cyklandes hem och sedan blev jag sängliggandes hela dagen med rejäla smärtor i magen. Krampliknande smärtor. Helt galet. Hade ju inte ens tagit ut mig på tävlingen eftersom det inte gick att springa normalt. Men det är något som händer när jag springer. Jäkligt irriterande! Åt ju inte ens en enda bar eller gel heller under tävlingen och ändå blev det knas. _YaU5QCnj2ZqJWyz3hdnHotixe_1G9XZM2zoPmftl2M IMG_7440

Ja ja! Nu är det som det är. Bara att jobba vidare och försöka komma fram till vad det är som är fel. Har kört morgonlöpning innan frukost denna veckan och då har det gått okej….vissa dagar.

Annars har det varit jobb som vanligt för mig i veckan. Men nu börjar det bli lite lugnare och jag ska också försöka vara lite ledig. Det märks att alla börjar fly från stan. Så otroligt lugnt och skönt. Stockholm är som bäst den här tiden på året. Man får egen bana när man morgonsimmar, lugnt och skönt på gymmet när man kör styrka, lugnt på vägarna när man är ute och cyklar, löparrundorna är också rätt folktomma, ingen stress någonstans och nu är det bara solen som saknas.

Cykla is da shit alltså!

Cykla is da shit alltså!

IMG_7607

Cykla och dricka sportdryck! Livet!!!

Alltid egen bana på Huvudstabadet nuförtiden.

Alltid egen bana på Huvudstabadet nuförtiden.

Hänger på gymmet och kör lite styrka. Här plankan med diagonallyft.

Hänger på gymmet och kör lite styrka. Här plankan med diagonallyft.

Jobb på MåBätre i Solna i veckan.

Jobb på MåBätre i Solna i veckan.

Tycker dom visar sol på vädernyheterna varje dag. Men jag vet inte om jag har sett så mycket av den! Det är ialla fall bra väder för att packa. Inte många veckor kvar tills det är dags för flytt. Som jag längtar!! Lagomt tills jag flyttar kommer solen att komma fram och jag kommer kunna sitta på min balkong och lapa sol och dricka kaffe!

Kommer bli såååå najs!!!

Kommer bli såååå najs!!!

VAR ÄR DEN????

VAR ÄR DEN????

I veckan fick jag även träffa en av mina absolut bästa kompisar. Vi hängde alltid ihop under gymnasietiden i Östersund. Nu har vi inte setts på 8 år bara pratat i telefon. Galet! Men det fina med riktiga vänner är att det inte märks. Allt är som vanligt. Hängde med ett annat härligt gäng i dagarna också. Allt blir så mycket mer spontant under sommaren. Det gillar jag! IMG_7374

Söstra och jag!

Söstra och jag!

Dags att bege sig ut i sommarregnet och till Huvudstabadet. Lite morgonsimning ute i friska luften. Ljuuuuvligt!!!

Det känns nästan som att man skulle behöva bege sig till ett varmare land just nu. Jag pallar inte det här vädret längre. Fick ialla fall in en solig morgon denna veckan. Hann njuta några minuter på bryggan i morgonsolen. Inte illa!

Ha en fin helg! IMG_7562

Många soltimmar senaste månaden. Kämpa sommaren!!!

Många soltimmar senaste månaden. Kämpa sommaren!!!


 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s