Jag och cykeln på tur i Schweiz/Frankrike

IMG_8364Packade ner cykeln och hoppade på planet till Geneve förra tisdagen. Planen var att hälsa på lite släkt nere i Schweiz/ Frankrike i en vecka. Väl framme mötte faster Gerd upp mig på flygplatsen. Sedan tog vi oss mot deras hus som ligger inne i Frankrike. Soligt och varmt och skönt att få byta miljö ett tag.

Sedan har det blivit en hel del cykelpass här nere. Magisk cykelmiljö om jag får säga det. Benen har fått jobba rejält i backarna. Fått lite nya cykelvänner ute på vägarna. Häromdagen fick jag sällskap av Martina som lotsade mig smidigt genom byarna när jag var lite ”lost”. Sen fick jag dra henne uppför backarna. Som tack skulle det bjudas på en drink på hennes kontor……ni hör. Det är precis som hemma 😉 IMG_8576

IMG_8600

Min nya kompis ;)

Min nya kompis 😉

Har även fått in några riktigt bra löppass här nere. Häromdagen skulle jag springa ner till Geneve för att köra ett simpass i bassängen och möta upp min kusin Tatiana. Det blev 14 km enkel väg. Inga problem att hitta. Gissa om det sedan var gött att få hoppa i vattnet. Mötte sedan upp Tatiana för att köra en timme SUP ute på Genevesjön. Det var härligt att få komma ut på vattnet en tur och roligt att få SUP:a lite. IMG_8826

Kusin Tatiana

Kusin Tatiana

IMG_8827

IMG_8813 IMG_8833

Efter både simpass, SUP och lite chillande blev det dags att springa hemåt igen. Det visade sig inte vara lika lätt. Lokalsinnet är ju katastrof och någonstans blev det galet. Riktigt galet. Fick slita rejält i värmen ( 38-grader ) och kände att jag började gå tom på energi. Stannade och fyllde på med vätska men var helt tom. Kunde inte tänka riktigt klart. Men efter mycket möda och X antal felspringande kilometrar ( blev visst 17 km hem ) var jag äntligen hemma igen. ”bonk

IMG_8836

Okej det var lite varmt!

Okej det var lite varmt!

Var ute på tur med bilen en sväng också i dagarna. Vi tog en trip mot Lausanne. Ljuvligt landskap. Dock var det rätt disigt så alperna försvann. Men ändå fantastiskt landskap. Man kan inte annat än gilla det här området.

IMG_8618 IMG_8628 IMG_8633 IMG_8688 IMG_8786I lördags tog jag cykeln och begav mig iväg mot Mont Blanc och Chamonixhållet. Körde inte hela vägen fram dock. Tog en tur upp för montée du Salève. 13,3 km uppför och 6,5% lutning. Riktigt fint att få köra i bergen. Uppför = No problem. Nedför = Big problem. Är ju sämst på nedförskörning och behöver verkligen jobba mer på det.

IMG_8869

IMG_8898 IMG_8901 IMG_8906 IMG_8936 IMG_8938I övrigt så blir det trevligt häng med släkt och vänner. Man får ju anpassa seden dit man kommer så det blir mycket mat, vin, kalas, mera mat, utflykter, sovmorgon och det är ju så himla härligt att vara ledig och ha semester. Me like!

Ska njuta några dagar till här nere innan det är dags att bege sig hemåt och återgå till jobbet.

Au revoir

Kartan och jag! Not so very best friends.

Kartan och jag! Not so very best friends.

IMG_8598 IMG_8753 IMG_8760

Kusin Nathalie och jag!

Kusin Nathalie och jag!

IMG_8804 IMG_8942 IMG_8963

 

IMG_9004

Kusinerna – Jag kör med pandabrännanstuket

IMG_9007

Släktmiddag med ”ligan”

IMG_8550 IMG_8586 IMG_8878
IMG_8586
IMG_8633 IMG_8760 IMG_8841
IMG_8899 IMG_8901 IMG_8918 IMG_8936 IMG_9028

 

5 tankar på “Jag och cykeln på tur i Schweiz/Frankrike

    • such a thing:"if you have any experience you'll agree with me"I was trying to be friendly and note that I was aware you are a graphic designer and that you would probably not have to go through every word to understand the gist of my blog post.What I wrote was thq&9&iuot;Its#3:;s long, but if you have ever worked in print graphic design or ordered embossed/debossed materials, you will have no problem getting it."We are definitely through with this conversation now. Good luck, PG.

    • . and i've never checked any of your links until now, and won't again. i noticed somehow it wasn#&39;t a self-link so i decided to view it. as i said, a waste of time.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s