Premiär och dags att bryta mönster!

I måndags hade Konditionsidrott Talks premiär. Fem föreläsningar med olika teman. Jag, Calle och Jakob var där och fixade iordning inför eventet. Det började fyllas på med människor och vid kl 17.00 drog vi igång. Först ut var Malin Ewerlöf som pratade om att Våga sätta mål och att hitta sin trigger.

  

Efter Malin var det dags för Doktor Maria Ahlsén att prata om Stress och träning. Hur påverkar stress vår prestation? Var kommer stressen ifrån? Vad händer med kroppen och vår stress under vårt träningspass? 

Näst på tur var allas vår Greger Sundin. Mannen som har kört 30 Ironman på raken. Han berättade lite om sig själv och sina tävlingar. Hur han hittat nya utmaningar att genomföra hela tiden. Han pratade även om vikten av energi under tävling Vad händer när kroppen inte får i sig tillräckligt med energi?   

Sedan blev det dags för Jakob Richloow. Han pratade om vikten av styrketräning för idrottare och med fokus på hur viktig knäböjen är för cyklister. Han gick igenom teknik och hur man kan bli en starkare cyklist genom att träna rätt med rätt teknik. 

Sist ut att föreläsa var Calle som pratade om Hållning vid löpning. Hur påverkar höft/bäckenhålllning vår löpning.

Vi avslutade med att köra wattbiketävling uppe på scenen. 1000 meter på snabbast tid. Fina priser väntade som en Suuntoklocka och presentkort hos Konditionsidrott på 2500kr. Med under kvällen fanns även Wolff-Wear på plats som hade med sig allt från våtdräkter till skor och simgrejer till riktigt fina priser.

IMG_0439 IMG_0441 IMG_0440

Tack alla som var där under kvällen! Nu laddar vi om för nästa föreläsningsevent. Håll ögonen öppna inför nästa Konditionsidrott Talks.

Mellan jobbvarven har det mest varit flyttprojekt för min del. Det har tagit massor av träningstid, men att lyfta kartonger är rätt så jobbigt det också. Det har fått bli väldigt tidig morgonträning och sedan pusslande av tider hit och dit. Men så är det här i livet. Sömnen har blivit lidande, maten blir skit. Ätit alldeles för mycket smågodis i brist på att kroppen har fått för lite och för dålig mat. Allt hänger liksom ihop. Har hamnat i en dålig spiral. Men det är ju ingen annan än jag som kan bryta den här spiralen. Dags att bryta mönster och komma tillbaka i matchen igen nu! Hej då pizza, cola och smågodis! Hej bra mat och mer sömn. Men……någon sjusovare kommer jag aldrig att bli. Att sova bort halva morgonen är inte min grej. Däremot ska jag bli bättre på att lägga mig i tid på kvällarna. 
IMG_0217-0 IMG_0220-0Börjar ialla fall få ordning i nya hemmet vilket känns bra. Har till och med hunnit njuta av en kopp kaffe i eftermiddagssolen på balkongen. Inte helt fel alltså. Och vad gjorde jag utan mina föräldrar som ställer upp i ur och skur?!  Puss på er!! Love you!!!
Hittade en skön gammal bild från 1996. USM i skidskytte i Värmlandsskogarna. Pösmunkskidkläderna var kanske inte helt optimala. Pagefrissan var ett faktum och jag kan inte tänka mig att det blev någon straffrunda. En bronspeng fick vi alla fall med oss hem – Yvonne, Paula och jag. Atomicskidorna kör jag på än idag. Mina guldskidor. Vägrar göra mig av med dom.

Yvonne, Paula och jag! Gullungar!

Yvonne, Paula och jag! Gullungar!

Kikade på Stockholm Halvmarathon som gick av stapeln igår. Tog mig ner till 10 km-passeringen nere vid Norr Mälarstrand. Ledarduon passerade på runt 32:54. Många bekanta ansikten på banan. Vädret var blåsigt och grått men solen kikade fram lite titt som tätt. Stor eloge till mina vänner som genomförde sin allra första halvmara!!! GRYMT!!!!

  
  

I fredags fyllde en av mina absolut bästa vänner år. Bästa Oscar Jöback dundrade in med 40 år. Det skulle så klart firas. Tidigt på fredagsmorgonen ringde Peter mig i ottan och planeringen var igång för ett överraskningsfirande på kvällen för dom närmsta vännerna. HURRA HURRA HURRA för världens bästa Oscar!!!! Det blev en fantastiskt mysig kväll med nära och kära vänner!!! IMG_0538-0

Nu åker Polarklockan på! Bästa dunderhonungen Intend från UmaraSports är uppdrucken. Dags att bryta mönster. Tuffa träningspass kombinerat med lugna distanspass, bra sömn och vila, bra mat som gör att kroppen ska orka bättre, jobb och sedan hinna hänga med polarna. En härlig kombination av livet och dags att komma på banan igen.

It´s time to rock n roll!!! Yiiiihaaa!!!

IMG_0567

Världens bästa dunderhonung!!!

Världens bästa dunderhonung!!!

IMG_0474-1

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s