Löparläger i Härjedalen och några tips!

IMG_3074Härliga Härjedalen!!! Hemma….eller ”hemmahemma” kanske man ska säga. I vilket fall så bjöds det på några riktigt fina dagar hemma i norr förra helgen. Eftersom jag varken hade tillgång till simbassäng ( finns i och för sig en bassäng hemma i byn, men den är 12,5m ) eller cykel med mig, så blev det löpning för hela slanten. Ett riktigt löparläger i grym natur.

Fredagen inleddes med backintervaller i slalombacken hemma i Hede. Här lärde jag mig en gång i tiden att åka slalom, eller det var väl snarare störtlopp dom första åken nerför backen. Började ialla falla med en lugn och fin uppvärmning upp till åsen hemifrån ”city” of Hede. IMG_2793På dagens schema stod 8×3 min backintervaller – dvs spikrakt uppför backen med ca 4-5 min joggvila nedför. Hade tagit med mig grymmaste hejarklacken också denna morgon. Ahh fy f…n vad illa jag mådde under intervallerna. Blodsmaken och syran gick inte att ta miste på ialla fall. Då var det tur att hejarklacken hejade rejält. Efter intervallerna mådde jag som jag förtjänade – skit! IMG_2838 IMG_2843

Grymmaste hejarklacken som hejade på när faster Bea sprang uppför slalombacken.

Grymmaste hejarklacken som hejade på när faster Bea sprang uppför slalombacken.

Efter lite mat och vila efter träningen packade vi in oss i bilen och åkte upp till stugan. Från lugnet till ännu mera lugn. Ljuvligt!!! Det är så tyst och lugnt och stilla. Ingen stress, ingen hets i trafiken och inga sura miner. IMG_2952

Lördagen bjöd på 90 min distanspass ute på vidderna, myrarna och fjället. Uppför och nerför och en fantastisk utsikt. Dock var jag skiträdd för att det skulle komma någon björn på vägen….dom har ju fortfarande inte gått i ide. Man vet aldrig! Björnlandet nummer 1! Sen är det älgjägare och allt sånt där som man måste passa sig för. Men det blev finfina 90 min ialla fall. Efter det så bjöds det på lunch ute tillagad av pappa. Kolbulle och kokkaffe!! Nu börjar vi snacka riktigt fin lunch alltså! Och väldigt, väldigt gott!!IMG_2934 IMG_2953IMG_2972 FullSizeRender 2På eftermiddagen blev det ett styrkepass med egna kroppen och TRX-bandet och ett kortare löppass med inslag av fartökningar. Försöker få in ialla fall tre styrkepass i veckan nu. Rätt så korta men effektiva pass. Vägrar vara skadad!!! Kör på med basövningar. Stärker upp och kör även en del rörlighet! Jag vill känna mig stark i kroppen. Dock är styrketräningsmotivationen inte på topp just nu. Men det är väl bara att bita ihop som med allt annat. Kör även på med ”kaveln” och bollen” på musklerna. Ont som f….n men ack så bra! IMG_2922

Aj Aj AJ!!!

Aj Aj AJ!!!

Uppladdning

Uppladdning

Söndagsmorgonen inleddes med ett distanspass i löparskorna. Denna morgonen sken även solen vilket gjorde att löpningen kändes betydligt lättare. Och fjällnaturen i solsken – den går inte av för hackor. Ett riktigt bra pass och inte en endaste liten björn mötte jag på vägen. Hade stoppat med mig en visselpipa i fickan utfall att……man vet ju aldrig. Vägrar bli jagad och uppäten av en björn på träningspasset. IMG_3469 2 IMG_3048 IMG_2993 IMG_3035

Vips så blev det dags att styra kosan ner mot Stockholm igen. Hade egentligen ingen lust att åka ner redan. Hade kunnat stanna hemma några dagar till. Det är så skönt att slippa stan några dagar. Njuta av lugnet och samtidigt hänga med familjen. Lämnade Sonfjället bakom mig och det blev dags att blicka fram mot en ny vecka med jobb och träning och allt annat som hör livet till.

Sonfjället

Sonfjället

Och ÄNTLIGEN har min nya trainer kommit. Lyckan är total! Nu kan jag spara ännu mer tid i vardagen och samtidigt få cykla på Cervélon och ligga ner i bågen. Det har bjudits på både distanspass och gårdagen bjöd på 4×6 min styrkeintervaller. Cykelmässigt känner jag mig ruskigt svag just nu. Men nu är det väl bara att gå in i cykelbubblan på trainern och köra på under vintern. Ser fram mot att Vinterstudion ska dra igång snart. Det brukar vara bra underhållning samtidigt som man cyklar. tanken är väl att det är längdpremiär hemma i mina krokar i Härjedalen – uppe i Bruksvallarna – om några veckor. Hoppas hoppas det blir kalla grader och snö där uppe nu! Är väldigt sugen på att åka hem i så fall för att båda kolla tävling och få in några mil själv på skidorna.

IMG_3496

Sen vet jag inte vad som har hänt. Men jag har aldrig simmat så bra som jag gör just nu. Varje pass i bassängen känns riktigt bra. Har haft bra sparring av Mattias och Annika dom senaste passen. Betyder otroligt mycket och det känns verkligen som att jag blir både starkare och snabbare för varje träning som går. Skönt att veta att det ger resultat. FullSizeRender 3Vill avsluta med att ge några bra tips på sidor ni kan spana in:

Vemdalen Fjällmaraton – Den 3 september 2016 går första upplagan av denna tävling. Välj mellan 44, 24 eller 11 km löpning i fantastisk fjällmiljö i mina hemtrakter.

Prestera Mera – Podcast med grabbarna från Umara Sports som ger väldigt nyttig information om prestation.

Triathlonforum – bra sida för allt vad gäller triathlon.

Häpp Häpp!!

//Skogsmullen

Tyvärr inget skoterföre uppe på fjället just nu.

Tyvärr inget skoterföre uppe på fjället just nu.

IMG_3107

IMG_3436

1 tanke på “Löparläger i Härjedalen och några tips!

  1. I was fantastically tickled to attain this locate resting on google.I required to say recognition to you with regard to this first-rate article!! I ceielinaylrktd every insufficiently fragment of it and I’ve you bookmarked to look keen on new gear you post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s