Rivstartar 2016…….

img_3558

Sol, kyla och fjäll!

Sovmorgon…..är uppenbarligen inte min grej! Men den bästa stunden på dagen kan vara i ottan när man får dricka morgonkaffe och njuta av lugnet några minuter innan dagen drar igång.

Efter en liten nätt tågresa upp till Östersund och sedan 15 mil i bil ( typ nästgårds ) så är man hemma i byn! Äntligen uppe i ett kallt ( -10 ) och härligt Härjedalen. Det är alltid lika skönt att åka hem till jul och lagomt till jag kom hem så började snön vräka ner. Vips så infann sig julkänslan! Eftersom mina föräldrar bor precis bredvid hockeyrinken här hemma i byn, sågatt det var full aktivitet där när jag kom hem trots att snön vräkte ner.. Blev lite smått inspirerad av småkidsen och tog därför sparken och hämtade upp mina gamla skridskor som hade flyttat in hemma hos brorsan och hans familj.

img_3529-1

Snöfall och frågan är vem som sopar isen?

img_3545

Och igårkväll blev det skridskopremiär. Men herregud vad sköj det var. Det var väldigt många år sedan jag åkte och en timme på skridskorna ute i kylan satte direkt sina spår i benen. Men mina gamla skridskor från högstadiet ( dom har kanske 16-17 år på nacken nu )  funkar ialla fall lika bra nu som då. Det här med att köpa nya grejer är inte min grej riktigt.

 

Godisutmaningen…..Eftersom varken jag eller polare Tobbe verkar ge oss i godisutmaningen blir det en godisfri jul. Måste säga att det känns riktigt bra nu när vi börjar närma oss fyra veckor utan detta gift. Har inte det minsta godissug vilket känns riktigt bra och kroppen är väl glad att den slipper få i sig alla dessa färgämnen och allt socker. Så kampen om 105,5 varv runt Stadion fortsätter…….men jag ska vinna och ser verkligen fram mot att se Tobbe springa runt på Stadion!

Tävlingsåret 2016………

Ligger i rätt så tuff träning just nu. Kommer rivstarta tävlingssäsongen 2016 med dunder och brak i soliga Dubai den 29 januari och köra Ironman 70.3 Dubai. Det verkar som att vi blir ett gäng från TT som drar iväg och tävlar. Känner mig riktigt tävlingssugen efter ett tävlingsfattigt 2015. Då blir det även premiär i AG 35-39 för min del. Det låter till och med vuxet……när blev jag så gammal egentligen?! img_3162

Cykelbenen går från klarhet till klarhet varje vecka och levererar fina watt just nu och ännu bättre ska det bli. Det blir pass hemma på Cervélon för det mesta. Men ibland smiter jag iväg till gymmet och tränar istället. Det är alltid lika spännande att se på allt som sker ute i gymmet när man sitter och cyklar. Man får se lite av varje om man säger så. Skönt med lite underhållning när man ska cykla distanspass ett par timmar. img_3422-1 img_3094

Löpintervallerna med TT på tisdagarna har kommit lite i kläm dom senaste veckorna då det har varit lite galet med jobb just den dagen. Har varit alldeles för trött för att ta mig iväg vid 19.30-20-tiden. Har istället fått köra passen själv och det har blivit en del pass på löpbandet när jag har haft en liten lucka under dagen. Men så klart även några pass utomhus eftersom vädret fortsätter att leverera plusgrader. Det är ju helt crazy bananas med vädret, men jag gillar verkligen att det är så här. Distanspassen är ju ren och skär njutning ute Stockholm. img_3374img_3146
img_0710

Kronobergsbadet har äntligen öppnat och det gör otroligt mycket att ha nära till simhallen. Hade träningssällskap av polare Pär Kristoffersson en tidig morgon. Planen var att köra 10×200 och att försöka hänga på Pär så gott det gick. Lättare sagt en gjort när han dundrar fram i vattnet. Men jäkligt bra träning för min del. Annars är det Mattias som brukar vara draglok på simpassen med klubben…..okej ibland får jag dra mitt strå till stacken och dra också. Simningen är nog den gren där jag har jag utvecklats mest under den här hösten. Övning ger färdighet – så enkelt är det!

img_3207

Pär – ett monster i vattnet!

img_0128

Ett litet mindre monster i vattnet!

img_3317

Här avslutade vi kvällens träning med Giray som showartist! Vilka konster i vattnet!

img_3150

Nu är det bara att sikta framåt och köra på med träningen enligt schema och fokusera mentalt. Det sitter ju rätt mycket uppe i den där lilla knoppen. Men känner mig mentalt stark just nu! Viktigt viktigt!!! Det känns som att jag har bra balans i livet mellan jobb och träning man får inte glömma bort att hinna umgås med sina vänner som ger en bra energi. Det blir så klart att man träffar sina träningskompisar X antal gånger i veckan. Men sen har man ju vänner som inte delar samma intresse och man måste ju försöka hinna träffa dom också. Livet är ju ett enda pussel…..precis som det ska vara, men jag gillar det! img_3079

Var hos min bästa polare Oscar häromdagen. Det finns nog ingen som kan få mig att skratta så mycket som han. Det går inte många sekunder innan det är kört. Vi hade lite av lilla julafton med massa gott att äta och dricka. Kvalitetstid som betyder väldigt mycket, när man knappt hinner ses under vardagarna. Sen att han är en riktig mästerkock är ju inte heller helt fel. Själv var jag en riktig latmask och satt mest och åt och drack och hade det bra.

Men alltså jag måste säga att jag känner så otroligt många sköna och roliga människor som bjuder på sig själva hela dagarna och ger skön energi! Det är ju inte direkt så att man har söndagsångest när det är dags för en ny vecka. Det är bara att go with the flow och njuta av livet! img_3389

Nu blir det några dagar här hemma i Hede fyllda med träning och vila. Det är ju bara drygt en månad kvar till tävling så det går liksom inte att chilla just nu! Har fixat så jag kan låna Korpens lokaler för att ha tillgång till cykel, löpband och gym. Riktigt bra och stort TACK för att jag får hänga där när jag är hemma. Tyvärr blir det ingen simträning då det inte finns någon simhall. Men man kan ju alltid variera sig med lite vinteridrotter som att åka skidor, åka skridskor och köra sparkrace

PUSS & GOD JUL PÅ ER SNYGGINGAR

från Hede (som bjuder på 12 minusgrader och snö denna julaftonsmorgon). Nu ska jag göra kokkaffe och sedan blir det ett löppass med självaste Sonfjällstomten.

img_3363

Stockholm den 21 december

img_3548

Hede den 23 december

img_3573

En liten trip till Vemdalsskalet igår där det var full fart i backarna!

img_3373

Själv siktar jag mer på längdskidåkning

img_3538

Här kommer det spenderas en och annan timme denna julhelgen.

img_3539 img_3587 img_3593 img_3575

IMG_0410 IMG_0478

1 tanke på “Rivstartar 2016…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s